De Blauwe Bever maakt rivieroevervaarten op de Nederrijn en Lek met meerdere opstappunten tussen Arnhem en Culemborg. Een unieke gelegenheid om de natuur van dichtbij te beleven.

Vanaf de Blauwe Bever ontdek je de prachtige oevers van de Nederrijn en Lek, met zijn kwelmoerassen, wilgen- en populierenbossen, bloemrijke graslanden, kreken,  geulen en uiterwaarden. Door het uitzicht vanaf het open bovendek van het safarischip wordt het landschap al vanaf het water beleefd .Daardoor maak je kennis met de riviernatuur langs de Lek en in de delta van de Nederrijn, aan de voet van Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug, de Grebbeberg, de Wageningse berg en de Veluwezoom.

Tijdens de tocht vertelt de gids over alle bijzonderheden, en halverwege de vaart gaat u van boord voor een excursie in het natuurgebied, of brengt u een bezoek aan een cultuurhistorische locatie, zoals kasteel, oude steenfabriek, een fort, of maakt u een stadswandeling in een van de karakteristieke stadjes langs de Nederrijn en Lek.

In de kleine, besloten benedenhut kunt u zonodig opwarmen en zijn consumpties verkrijgbaar.

Er zijn diverse vaarten beschikbaar:

Rivieroever-vaarten

In principe ieder weekend, op zaterdagmiddag en zondagmiddag, zijn er rivieroever-vaarten, van 14.00 tot 16.30 uur. Opstapplaatsen verschillen per weekend om zoveel mogelijk aan te sluiten bij de woon- of vakantieplaats van de passagiers.

Thema-vaarten

De thema-vaarten duren  langeren worden doordeweeks gevaren op verschillende dagen; onderweg wordt bijv. een bezoek gebracht aan kasteel Doorwerth, de steenfabriek de Bosscherwaarden of Fort Everdingen.

Romantische vaarten

Op zomeravonden zijn er romantische trips, waar onder het genot van een lekker glas wijn genoten kan worden van de ondergaande zon op de rivier en er gedichten voorgedragen worden.

Chartervaarten

De Blauwe Bever kan op andere dagen afgehuurd worden door bedrijven, organisaties, scholen of families; voor de zgn. chartervaarten. Ook op deze vaarten zijn de gidsen aanwezig en nemen de bezoekers in hun uitleg mee in de beleving van het landschap; met het gezelschap kan een voetsafari gemaakt worden. 

Meer informatie en reserveren:

Het schip is niet geschikt voor minder validen; men moet nl. zelfstandig aan boord kunnen stappen en trappen lopen; rolstoelen zijn niet toegestaan De data van alle vaarten zijn te vinden op de website www.deblauwebever.nl  enreserveren kan via www.deblauwebever.nl/reserveren.

Kinderzwemvesten zijn aan boord en voor kinderen t/m 12 jaar gelden halve prijzen.