Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Bloesem in Rivierenland

Ongeveer een derde deel van al het fruit dat in ons land wordt geteeld, komt uit Rivierenland. Daarom wordt deze regio ook wel de fruittuin van Nederland genoemd. Door heel Rivierenland vind je boomgaarden vol vers fruit. In het voorjaar staan deze fruitbomen in bloei: de bloesemperiode! 

Gedurende de bloesemperiode komen er veel liefhebbers naar Rivierenland om de bloeiende bomen te bewonderen. Stap op de fiets of trek je wandelschoenen aan en geniet van een prachtige route langs de bloesems! De periode waarin de bomen in bloei staan is niet te voorspellen, dit is van veel factoren afhankelijk. Is het al vroeg in het jaar warm en zonnig weer, dan ontpoppen de bloemen eerder. De bloeiperiode kan door onder andere warm weer erg kort zijn, dus we houden je op deze pagina zo goed mogelijk op de hoogte van de stand van de bloesem! Grofweg is de bloesem in de maanden april en mei te bewonderen.

Bloesemstand: nog even geduld…

 

Schrijf je in voor de bloesemalert!

Altijd als eerste op de hoogte van de bloesemstand? Schrijf je in voor de bloesemalert! Je ontvangt dan updates betreft de bloesemstand. Zo ben je altijd op de hoogte van de laatste informatie! Klik hier om je in te schrijven!

Tip: De Appeldijk

Een absolute tip tijdens de bloesemperiode is de Appeldijk bij landgoed Heerlijkheid Marienwaerdt. Een prachtig stuk Rivierenland, waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen met aan weerszijden van de dijk appelbomen die in het voorjaar in bloei staan. Onder andere de Lingeroute is een route die over de Appeldijk gaat.

Naar de Lingeroute

Routes langs bloesem

Nationale Rode Kruis Bloesemtocht

Hardlopend of wandelend het goede doel steunen kan op 12 en 13 april tijdens de Bloesemrun en Bloesemtocht. De routes gaan door boomgaarden en door tijdelijke bruggen en openstelling van privédomeinen over terreinen die normaal niet toegankelijk zijn. Je loopt over. dijken, door uiterwaarden, fruitboomgaarden met volop bloesem en al het moois dat de Betuwe te bieden heeft.

Meer informatie

Overnachten tussen de bloesem

Schrijf je in voor de bloesemalert!

Altijd als eerste op de hoogte van de bloesemstand? Schrijf je in voor de bloesemalert! Je ontvangt dan updates betreft de bloesemstand. Zo ben je altijd op de hoogte van de laatste informatie!