Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

De Bommelerwaard

Het zuidwestelijk deel van Rivierenland wordt gevormd door de Bommelerwaard. Deze streek wordt ook wel riviereiland genoemd: omringd door de Waal en de Maas kenmerkt dit schitterende gebied zich door vele bezienswaardigheden: legendarische kastelen en historische kerken maken van een bezoek aan mooie stadjes als Zaltbommel en Rossum een onvergetelijk dagje uit. Ook voor fietsers is het gebied een ware ontdekkingstocht, langs pittoreske dorpjes en slingerende dijken kun je urenlang genieten van al het natuurschoon.

Natuurontwikkelingsgebied Fort Andries is een unieke plek waar de wilde Waal en de milde Maas elkaar op korte afstand naderen. ‘Waardnamen’ komen sinds de twaalfde eeuw voor: een waard of weerd is een oude naam voor vlak land in een rivierengebied. De Bommelerwaard is een waard vernoemd naar Bommel, de lokale naam voor het karakteristieke Zaltbommel.

De Bommelerwaard bestaat uit de gemeenten Maasdriel en Zaltbommel.

Vestingstad Zaltbommel

In de vestingstad Zaltbommel kun je rekenen op een flinke portie geschiedenis en cultuur. Het roemrijke verleden, de vele gezellige terrasjes en leuke eetadressen maken van deze stad de uitverkoren plek voor een heerlijk dagje uit. Begin je dag goed bij TRIP Bommelerwaard en laat je inspireren voor de mooiste wandel- en fietsroutes, stadswandelingen of cultuurarrangementen.

Bezoek Zaltbommel

Mooie fietsroutes door de Bommelerwaard

Fietsen in de Vestingdriehoek (55km)

Cultuur, natuur en historie; je ziet het allemaal tijdens de Vestingdriehoekroute. Je fietst over de dijken door het prachtige rivierenlandschap langs de Maas, Waal en Merwede en ontdekt vestingsteden, kastelen en forten.
Bekijk de route

Bommelerwaardse Kastelenroute (38km)

De Bommelerwaard kun je het beste fietsend verkennen. Het landschap is afwisselend met dijken en uiterwaarden, kastelen, landgoederen en pittoreske dorpjes. Het gebied is omsloten door de rivieren de Maas en de Waal.
Bekijk de route

Bommelse Dijken Fietsroute (72km)

Als je de Bommelerwaard beter wilt leren kennen, is dit de juiste route. Fiets vanaf recreatiegebied de Zandmeren in Kerkdriel via de dijken door het ‘eiland tussen de rivieren’. Tijdens de tocht kom je langs oude kastelen.
Bekijk de route

Middeleeuwse Ontmoetingen in kasteel Ammersoyen

Wie op zondag 29 december Ammersoyen bezoekt, kan zomaar een aantal middeleeuwse kasteelbewoners tegen komen in de zalen van het kasteel. Alsof je terug in de tijd stapt! Al bij de kasteelpoort kom je de leden van het gewapend escorte tegen en ook in het kasteel zijn diverse middeleeuwse personages aanwezig. Ontdek wat de kasteelbewoners allemaal meemaken en knoop zeker een gesprekje aan.

Meer informatie

Evenementen in de Bommelerwaard

Spannende kastelen

Niet alleen het prachtige natuurlandschap is zo kenmerkend voor deze streek; er staan verschillende markante kastelen, zoals Kasteel Ammersoyen en Slot Loevestein. Maar ook het Stadskasteel Zaltbommel, Huis van Malsen, Kasteel Nederhemert en Slot Rossum zijn zeker een bezoek waard!

Onze tips in de regio