Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

De Bommelerwaard

Het zuidwestelijk deel van Rivierenland wordt gevormd door de Bommelerwaard. Deze streek wordt ook wel riviereiland genoemd: omringd door de Waal en de Maas kenmerkt dit schitterende gebied zich door vele bezienswaardigheden: legendarische kastelen en historische kerken maken van een bezoek aan mooie stadjes als Zaltbommel en Rossum een onvergetelijk dagje uit. Ook voor fietsers is het gebied een ware ontdekkingstocht, langs pittoreske dorpjes en slingerende dijken kun je urenlang genieten van al het natuurschoon.

Natuurontwikkelingsgebied Fort Andries is een unieke plek waar de wilde Waal en de milde Maas elkaar op korte afstand naderen. ‘Waardnamen’ komen sinds de twaalfde eeuw voor: een waard of weerd is een oude naam voor vlak land in een rivierengebied. De Bommelerwaard is een waard vernoemd naar Bommel, de lokale naam voor het karakteristieke Zaltbommel.

De Bommelerwaard bestaat uit de gemeenten Maasdriel en Zaltbommel.

Mooie fietsroutes door de Bommelerwaard

Middeleeuwse Ontmoetingen in kasteel Ammersoyen

Wie op zondag 29 december Ammersoyen bezoekt, kan zomaar een aantal middeleeuwse kasteelbewoners tegen komen in de zalen van het kasteel. Alsof je terug in de tijd stapt! Al bij de kasteelpoort kom je de leden van het gewapend escorte tegen en ook in het kasteel zijn diverse middeleeuwse personages aanwezig. Ontdek wat de kasteelbewoners allemaal meemaken en knoop zeker een gesprekje aan.

Meer informatie

Evenementen in de Bommelerwaard

Spannende kastelen

Niet alleen het prachtige natuurlandschap is zo kenmerkend voor deze streek; er staan verschillende markante kastelen, zoals Kasteel Ammersoyen en Slot Loevestein. Maar ook het Stadskasteel Zaltbommel, Huis van Malsen, Kasteel Nederhemert en Slot Rossum zijn zeker een bezoek waard!

Onze tips in de regio