Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

De Betuwe

In Rivierenland neemt de Betuwe een bijzondere plek in: de één kent het gebied vooral van de witroze bloesem, de ander noemt als eerste het Tielse fruitbaasje Flipje en sommigen denken meteen aan landelijk bekende evenementen als het Fruitcorso of Appelpop. Allemaal hoogtepunten in een veelzijdig gebied, waar cultuurhistorie, nostalgie, waterrecreatie en bruisende festivals hand in hand gaan. Kortom: De Betuwe bruist het hele jaar door!

In de Betuwe zijn de mogelijkheden om het goede landleven te ervaren legio: logeren midden in de fruitboomgaard, kamperen in een hooiberg of in een pittoresk dijkhuisje aan de Linge, alles is mogelijk en overal word je even gastvrij ontvangen. De inwoners zijn niet voor niets trots op hun streek; langs de kronkelige rivier komen cultuurhistorie en natuur op een prachtige manier samen. Je kunt wandelen en fietsen over slingerende dijkjes en je per voet- of fietsveer de rivier over laten zetten. Onderweg geniet je van de vele fruitbomen, karakteristieke dorpjes en talloze historische forten en kastelen.

Wil je liever stadse allure, slenter dan eens op je gemak door historische plaatsen als Tiel of Culemborg; laat je verrassen door het hoogwaardige aanbod van winkels, restaurants en terrassen. Elk jaar bezoeken duizenden mensen het Fruitcorso in Tiel; ook het gratis popfestival Appelpop trekt ieder jaar meer muziekliefhebbers naar deze streek.

De Betuwe bestaat uit de gemeenten Culemborg, Tiel, Buren, West-Betuwe en Neder-Betuwe.

Bloesem in de Betuwe

Nog even geduld en dan is het weer zover: de knoppen aan de fruitbomen zullen zich ontpoppen tot prachtige bloesem! De bloesem trekt elk jaar weer duizenden toeristen naar Rivierenland. Wanneer de bloesem zich precies laat zien is moeilijk te voorspellen, het is van veel factoren afhankelijk, maar de bloesem is grofweg in de maanden april en mei te zien. We houden je op de bloesempagina op de hoogte van de actuele bloesemstand en we geven je de leukste tips!

Meer informatie

Mooie routes door de Betuwe

Fruittuin van Nederland

De Betuwe ligt middenin de Fruittuin van Nederland. De vele fruitbomen laat zich in het voorjaar van hun beste kant zien als de bloesem rijkelijk bloeit. April is dan de beste maand om er op uit te gaan, hoewel een koud voorjaar enige vertraging kan opleveren.

Al die mooie bloesem ontpopt zich vervolgens vanaf juni in heerlijk vers fruit. Zo eet je in juni lekkere kersen, is er in de zomer verschillend rood fruit en kun je vanaf september terecht voor appels en peren. Onderstaande routes leiden je langs boomgaarden vol bloesem of heerlijk vers fruit!

Meer over fruit

Uitgelicht in de Betuwe

Evenementen in de Betuwe

Schrijf je in voor de fruitalert!

Wanneer hangt er vers fruit aan de bomen? Zijn er al kersen te koop? En waar koop ik dit verse fruit? Schrijf je in voor de fruitalert! Zo ben je altijd op de hoogte van de laatste informatie!

* verplicht veld