Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

De Betuwe

In Rivierenland neemt de Betuwe een bijzondere plek in. Misschien ken je het gebied vooral van de witroze bloesem. Noem je als eerste het Tielse fruitbaasje Flipje? Of denk je meteen aan landelijk bekende evenementen als het Fruitcorso of Appelpop? Hoe dan ook, het zijn allemaal hoogtepunten in een veelzijdig gebied. Een gebied waar cultuurhistorie, nostalgie, waterrecreatie en bruisende festivals hand in hand gaan. Kortom: de Betuwe bruist het hele jaar door!

In de Betuwe zijn de mogelijkheden om het goede landleven te ervaren bijna te veel om op te noemen. Wil je logeren midden in de fruitboomgaard? Kamperen in een hooiberg of in een pittoresk dijkhuisje aan de Linge? Alles is mogelijk en overal word je even gastvrij ontvangen. De inwoners zijn niet voor niets trots op hun streek; langs de kronkelige rivier komen cultuurhistorie en natuur op een prachtige manier samen. Je kunt wandelen en fietsen over slingerende dijkjes en je per voet- of fietsveer de rivier over laten zetten. Onderweg geniet je van de vele fruitbomen, karakteristieke dorpjes en talloze historische forten en kastelen.

Wil je liever stadse allure, slenter dan eens op je gemak door historische plaatsen als Tiel of Culemborg. Hier laat je je verrassen door het hoogwaardige aanbod van winkels, restaurants en terrassen. Elk jaar bezoeken duizenden mensen het Fruitcorso in Tiel; ook het gratis popfestival Appelpop trekt ieder jaar meer muziekliefhebbers naar deze streek.

De Betuwe bestaat uit de gemeenten Culemborg, Tiel, Buren, West-Betuwe en Neder-Betuwe.

Bloesem in de Betuwe

De bloesemperiode trekt elk jaar weer duizenden toeristen naar Rivierenland toe. Wil je weten wanneer de bloesem op haar mooist is? Download dan de app ‘Bloesemalert’. In deze app vind je alle informatie rondom de bloesemperiode, zo ben je altijd als eerste op de hoogte van de actuele bloesemstand. De app is nu te verkrijgen in zowel de App Store als de Google Play Store.

logo app store iphone bloesemalert applogo play store bloesemalert app

Steden in de Betuwe

Culemborg

Van middeleeuwse stadsmuren en kronkelende straatjes tot bijzondere restaurants en winkels… Culemborg klopt! In deze creatieve stad heerst een bruisende sfeer.
Leer meer over Culemborg

Tiel

Vraag aan de gemiddelde Nederlander waar Tiel om bekend staat en het antwoord zal zijn: het fruitmannetje Flipje. Terecht, want als centrum van de Betuwe is het een echte fruitstad.
Bezoek Fruitstad Tiel

Buren

Het pittoreske Buren ligt verscholen aan de Korte, een zijriviertje van de Linge. Dit vestingstadje heeft een rijke geschiedenis, waarin een belangrijke rol is weggelegd voor de Oranjes.
Ontdek Oranjestad Buren

Fruittuin van Nederland

De Betuwe ligt middenin de Fruittuin van Nederland. De vele fruitbomen laat zich in het voorjaar van hun beste kant zien als de bloesem rijkelijk bloeit. April is dan de beste maand om er op uit te gaan, hoewel een koud voorjaar enige vertraging kan opleveren.

Al die mooie bloesem ontpopt zich vervolgens vanaf juni in heerlijk vers fruit. Zo eet je in juni lekkere kersen, is er in de zomer verschillend rood fruit en kun je vanaf september terecht voor appels en peren. Onderstaande routes leiden je langs boomgaarden vol bloesem of heerlijk vers fruit!

Meer over fruit

Mooie routes door de Betuwe

Onze tips in de Betuwe

Download de Bloesemalert app!

Wil je altijd als eerste op de hoogte zijn van de actuele bloesemstand? Download dan nu de app ‘Bloesemalert’ in de App Store of in de Google Play Store. In deze app vind je alle informatie rondom de bloesemperiode.

logo app store iphone bloesemalert applogo play store bloesemalert app