Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Alhambra Revisited

20 februari 2020 van 20:00 - 22:00 uur

Beethovenlaan 2

4102 BM

Culemborg

Het muziekensemble van Gottfrid van Eck, met musici en muziek uit de westerse, Joodse en Arabische cultuur, brengt in een virtuoze muziek-theatervoorstelling oude volksverhalen rond het Alhambra opnieuw tot leven. Uitvoerenden: Gottfrid van Eck (verteller, klarinet), Monique Lansdorp (viool), Rolinha Kross (zang) en Haytham Safla (luit).

Dit beroemde Moorse paleis in de stad Granada (Spanje) was in de middeleeuwen een plek waar moslims, joden en christenen met elkaar botsen, maar er was ook sprake van culturele uitwisseling en religieuze verdraagzaamheid. Verhalen, poëzie en muziek speelden hierbij een belangrijke rol.

Om deze bijzondere voorstelling naar Culemborg te halen hebben de Raad van Kerken Culemborg, de RK Suitbertusparochie, de Marokkaanse moskee (Taqwa) en de Turks Culturele Stichting Culemborg de handen ineengeslagen. Het Cultuurfonds Culemborg en het Buurtpanel Culemborg verlenen financiële steun. Deze voorstelling is een van de activiteiten die de Raad van Kerken Culemborg dit jaar organiseert als viering van haar 50-jarig bestaan. De RK Suitbertusparochie werkt dit jaar aan het thema ‘Bruggenbouwers’.
Aanvang: 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur.
Toegang vrij, een financiële bijdrage is welkom.


Lees meer
Delen:

Schrijf je in voor de bloesemalert!

Altijd als eerste op de hoogte van de bloesemstand? Schrijf je in voor de bloesemalert! Je ontvangt dan updates betreft de bloesemstand. Zo ben je altijd op de hoogte van de laatste informatie!

Nieuw dit jaar: de Bloesemapp! In deze app vind je alle informatie rondom de bloesemperiode. Binnenkort is de app te verkrijgen in de Google Play Store en in de Apple store.

Inschrijven

* velden zijn verplicht