Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Dan liever de lucht in!

31 juli 2021 t/m 29 augustus 2021 van 14:00 - 17:00 uur

Grote Kerkstraat 4

4101CB

Culemborg

Nu al de derde expositie in een reeks ‘luchtkunst’: grote kunstwerken boven de kronen in de nok van de kerk. Al twee keer bedachten landelijk en internationale kunstenaars de wonderlijkste gevaarten voor de bovenste helft van de kerk. Kunst in de hoogte heeft als groot voordeel: alle diensten, concerten en andere evenementen hebben er geen last van. Je kunt altijd rustig naar boven kijken (de gepaste richting) en in geheimzinnige luchtstromen de kunst zien bewegen.

Dit jaar heeft de Roos van Culemborg kunstenaars uit eigen stad gevraagd een ontwerp te maken naast de twee grootscheepse werken van Guus Slauerhoff en Ina Fekken die er al hangen. Het zijn Bart Ensing, van Galen/Zoer/ Schinkelshoek, Kees Schouten, John Sikking en Kim Verschoor. Er is een groot insectenproject met de Beatrix-school en er wordt gewerkt aan een spectaculaire Sint Maartenslampion van zeer groot formaat. En dat gaat allemaal de lucht in. Komt het zien.

De opening is op 31 juli 14 uur. Elke woensdag-vrijdag 13.00-17.00 uur.


Lees meer
Delen:

Je voelt je thuis in Rivierenland!

Je vindt hier rust en ruimte en uitgestrekte gebieden waar je lekker een frisse neus kunt halen.

COVID-19: Wij adviseren de op dat moment geldende richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid op te volgen bij een bezoek aan onze streek. Raadpleeg ook altijd de website van de betreffende locatie die u wilt bezoeken voor actuele informatie.