Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

De Blauwe Bever bezoekt Fort Honswijk | 7 augustus 2019

7 augustus 2019 van 13:30 - 17:15 uur

Veerweg 7

4112PC

Beusichem

Altijd al een fort willen bezoeken en doorgronden? Dit is je kans! Op 7 augustus vaart De Blauwe Bever naar Fort Honswijk (1848), de bewaker van de noordoever van de Lek.

Langs de rivier liggen de gronden wat hoger, waardoor het hier droog zou blijven als de waterlinie actief werd. Het fort moest hier de vijand tegenhouden. Het fort heeft een bewogen geschiedenis en is nu eigendom van de gemeente Houten. Je krijgt hier een uitgebreide rondleiding (1,5 uur) waarin alle bijzonderheden van het fort worden duidelijk gemaakt. Verbaas je over het vernuft van de 19e eeuwse ingenieurs!

Je vaart vanaf Wijk bij Duurstede langs de prachtige oevers van de Lek. Inschepen kan ook in Beusichem. Voorbij Culemborg en Werk aan het Spoel, wordt er aangelegd in de buurt van het fort. Onderweg zal de gids je wijzen op de belangrijke kenmerken van het gebied. Na de rondleiding op het fort vaar je weer terug.

Kijk voor meer informatie en/of reserveren op de website van de Blauwe Bever.


Lees meer
Delen:

Download de Fruitalert app!

Wil je als eerste op de hoogte zijn van wanneer je van het heerlijke fruit in Rivierenland kunt genieten? Download dan nu de app ‘Fruitalert’ in de App Store of in de Google Play Store. In deze app vind je alle informatie rondom de groei van het fruit.

logo app store iphone bloesemalert applogo play store bloesemalert app