Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

De Fransche School: Enkeltje Holandija | Nick Teunissen – 25 januari 2020

25 januari 2020 van 20:30 - 22:30 uur

Na de succesvolle internationale première wordt deze veelbesproken voorstelling in reprise genomen.

Sneuvelen of overleven? Dat was in 1994 de keuze waar Ismir Hero (toen 20) voor stond, nu de levenspartner van Nick Teunissen. Enkeltje Holandija is zijn waargebeurde vluchtverhaal. Sarajevo was toen een belegerde stad in oorlog. Onophoudelijk bestookt. Sluipschutters. Spervuur. Alles en iedereen geïsoleerd van de buitenwereld. Onder de luchthaven werd een nauwe tunnel gegraven. Die dunne levensader kreeg de naam “Tunnel van Hoop”. Op een koude novemberavond nam Ismir hartverscheurend afscheid van zijn familie en kroop met zijn koffer door die Tunnel van Hoop een onbekende toekomst tegemoet. Het werd Nederland. En een toekomst met Nick.

Enkeltje Holandija gaat over de oorlogse en naoorlogse gevechten met de oorlog. Over hoop en optimisme, littekens en liefde. Over onbreekbare relaties met je geboortegrond, verloren identiteit en doorzettingsvermogen.

Spel: Nick Teunissen
Muzikanten: Alwin Kluit, Theo van Halen & Frank Buers
Muziek & Liedteksten: Dick Ridder
Regie: Rob van de Meeberg

Nationaal Theaterweekend
Genre: Toneel


Lees meer
Delen:

Download de Fruitalert app!

Wil je als eerste op de hoogte zijn van wanneer je van het heerlijke fruit in Rivierenland kunt genieten? Download dan nu de app ‘Fruitalert’ in de App Store of in de Google Play Store. In deze app vind je alle informatie rondom de groei van het fruit.

logo app store iphone bloesemalert applogo play store bloesemalert app