Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Kijkje in de keuken van Sylvia van Opstall

22 februari 2020 van 09:30 - 11:00 uur

Tollenstraat 26

4101 BE

Culemborg

Op zaterdag 22 februari om 9.30 uur verandert café Vollin aan de Tollenstraat even in een kunstatelier. Sylvia van Opstall geeft een schilderdemonstratie en vertelt ook meer over haar ambacht als portretschilder. De in Culemborg wonende kunstenares heeft meerdere prijzen en nominaties op haar naam staan. Ze won met het portret van Job Cohen het programma ‘Sterren op het doek’. Ook viel ze eerder als kunstenaar op bij de jury van de landelijke portretprijs. Bij Vollin maakt ze het begin van een portret van collega-kunstenaar Ilona Haaksman.

Naast live schilderen vertelt Sylvia op de zaterdagochtend ook veel over de werking van het licht. Zo kun je volgens Van Opstall maximaal één uur met een bepaald licht werken en dan moet je de verleiding weerstaan om verder te gaan. “Ik voel me soms, zoals Rembrandt misschien zich ook voelde, opgaan in de studie van het licht,” aldus de kunstenares. De samenstelling van kleuren, materialen en vlakken toont wat Van Opstall wil vertellen aan de kijker. Ze schetst een sfeer onder andere door de achtergrond in abstracties op te lossen.

Beleef deze unieke ontmoeting en inspiratie bij Vollin. Meer informatie en reserveringen: www.vollin.nl. Entree 10 euro.


Lees meer
Delen:

Schrijf je in voor de bloesemalert!

Altijd als eerste op de hoogte van de bloesemstand? Schrijf je in voor de bloesemalert! Je ontvangt dan updates betreft de bloesemstand. Zo ben je altijd op de hoogte van de laatste informatie!

Nieuw dit jaar: de Bloesemapp! In deze app vind je alle informatie rondom de bloesemperiode. Binnenkort is de app te verkrijgen in de Google Play Store en in de Apple store.

Inschrijven

* velden zijn verplicht