Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Betuwse Open Kersendagen | 6 & 7 juli

6 juli 2019 t/m 7 juli 2019

Wadenoijen afslag 31

4191 ZR

Wadenoijen

Bezoek de Open Kersendagen                   

Waar kun je het lekkerste kersen eten? In de boomgaard natuurlijk! Na het succes van de vorige drie edities, wordt het kersenseizoen ook dit jaar gevierd met de Open Kersendagen. Deze vinden plaats op zaterdag 6 en zondag 7 juli in de boomgaard d’n Kerkewaerdt in Wadenoijen (vlakbij Tiel, fruitstad aan de Waal). Er zijn leuke activiteiten voor jong en oud en in de avonduren is er een muziekfeest. De toegang is gratis op beide dagen.

Activiteiten voor jong en oud

Twee dagen lang is het groot feest in de boomgaard, midden in de Betuwe, en zijn er vele activiteiten. Kom kersen proeven, een ritje maken met de minitrein door de boomgaard, een wedstrijdje kersenpitspugen houden of bezoek de diverse kraampjes op de markt. En natuurlijk zijn Flipje en de twee Kersenprinsessen aanwezig om met jullie op de foto te gaan.

Voor de kinderen is er een speciaal Kinderkersenplein waar ze zich kunnen laten schminken en kunnen springen op het Flipje springkussen. Ook ontbreekt de echte kinderboerderij niet!

Pluk ‘m zelf

Ook dit jaar kun je weer je eigen kersen plukken in een aangegeven deel van de boomgaard. De lekkerste kersen zijn immers de kersen die je zelf hebt geplukt! Als je mandje vol zit, wordt deze afgewogen en reken je de kersen af bij de kassa. Dat wordt smullen!

Muziekfeest

De Tsjechische Country Sisters, feestduo De D!ikdakkers, volkszanger Ronald Berkt en diverse zangkoren en dweilorkesten zorgen tijdens het weekend voor de muzikale gezelligheid. De Country Sisters en Ronald Berkt treden op beide dagen op. De D!kdakkers zorgen alleen op zondag voor een spetterend optreden. De zangkoren De Zeesterren en Dolle Diva’s treden zaterdag op en Fruitig Geflip(t) op zondag.

Openingstijden & Betalen

De markt, rondleidingen en het zelf plukken is op beide dagen van 11.00 tot 17.00 uur. De toegang tot het terrein is gratis op beide dagen. Het eten, drinken en kopen van kersen gaat met munten. Deze kosten €1,25 per stuk en zijn te koop op het terrein. Op de markt kan je alleen contant betalen.

Locatie & Parkeren

Boomgaard D’n Kerkewaerdt
Langs Rijksweg A15, ter hoogte van afslag 31, Wadenoijen.
Adres: splitsing Overlaat/Lingedijk 129A
4014ME Wadenoijen

De auto kun je parkeren aan de zijkant van de boomgaard. Er is daar een groot weiland, met rijplaten. Verkeersregelaars wijzen je de weg. Er is voldoende ruimte in het weiland, dus graag niet parkeren op de openbare weg! Het parkeren is gratis. Als je in Tiel of Wadenoijen woont, adviseren wij je zoveel mogelijk met de fiets te komen.

Klik hier voor het volledige programma.

 


Lees meer
Delen:

Schrijf je in voor de fruitalert!

Wanneer hangt er vers fruit aan de bomen? Zijn er al kersen te koop? En waar koop ik dit verse fruit? Schrijf je in voor de fruitalert! Zo ben je altijd op de hoogte van de laatste informatie!

* verplicht veld