Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Rondleiding in de eendenkooi van Batenburg

16 februari 2020 van 14:00 - 16:00 uur

Bergharense straat

Batenburg

Eendenkooien werden vroeger gebruikt om eenden te vangen voor consumptie. Met tamme eenden en een kooikerhondje werden de wilde eenden gelokt en gevangen. De eendenkooi in Batenburg is nog volledig bedrijfsklaar en in originele staat. De boswachters nemen de bezoekers mee rond de kooiplas en vertellen over de historie en de werking van de eendenkooi, het werk van de kooiker, de begroeiing op het terrein en het beheer daarvan. Reserveren is noodzakelijk.

Start: 14.00 uur aan het begin toegangsweg naar de eendenkooi, Bergharense straat, Batenburg. Parkeren langs de Bergharense straat. Duur: ca. 2 uur. Deelname 7,50 euro p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar 5,00 euro p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen 5,00 euro p.p. en kinderen 4 t/m 12 jaar 2,50 euro p.p. op vertoon van een geldige donateurspas.

Reserveren kan via www.glk.nl/activiteiten.

Informatie: Jan Taat, tel. 06-83086024 of Cor Custers, tel. 06-44380502

Foto door: Hans Hengeveld


Lees meer
Delen:

Schrijf je in voor de bloesemalert!

Altijd als eerste op de hoogte van de bloesemstand? Schrijf je in voor de bloesemalert! Je ontvangt dan updates betreft de bloesemstand. Zo ben je altijd op de hoogte van de laatste informatie!

Nieuw dit jaar: de Bloesemapp! In deze app vind je alle informatie rondom de bloesemperiode. Binnenkort is de app te verkrijgen in de Google Play Store en in de Apple store.

Inschrijven

* velden zijn verplicht