Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Stadswandeling door historisch Zaltbommel – 6 juni 2020

6 juni 2020 van 13:30 - 15:00 uur

Vertrek vanaf Markt 10

5301 AL

Zaltbommel

De ervaren gids neemt u mee door de Middeleeuwen van deze Waalstad en vertelt over de stadsrechten, de Hanze en de bloei van de stad in de 14e eeuw met zijn gasthuizen en kloosters en dwaalt met u door de middeleeuwse straten. Van de vestingmuur zijn nog steeds grote delen te zien. En de 16e en 17e-eeuwse stervorming verdedingsgordel is volledig behouden gebleven.

De wandeling volgt verder langs de kenmerkende Sint-Maartenskerk en het Stadskasteel. Ook worden de huizen gepasseerd die door beroemdheden als Franz Liszt en Karl Marx werden bezocht, alsmede de woningen van de familie Philips en Fiep Westendorp. Tijdens de wandeling komt u langs diverse gootspoken, hedendaagse kunstwerken die meestal in een dakgoot te vinden zijn (gootspoken) en iets vertellen over de bewoners of de historie van het pand. Het is een leuke en leerzame wandeling voor alle leeftijden.


Lees meer
Delen:

Download de Bloesemalert app!

Wil je altijd als eerste op de hoogte zijn van de actuele bloesemstand? Download dan nu de app ‘Bloesemalert’ in de App Store of in de Google Play Store. In deze app vind je alle informatie rondom de bloesemperiode.

logo app store iphone bloesemalert applogo play store bloesemalert app