Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Vertelvoorstelling ‘Vreemde vogels’

11 december 2019 van 20:00 - 21:30 uur

Herenstraat 29

4101 BR

Culemborg

Vertelvoorstelling over waargebeurde vluchtverhalen door Pauline Seebregts en Mia Verbeelen. Heb jij je wel eens afgevraagd hoe het is als je ‘s nachts niet kunt slapen door het geluid van beschietingen, vliegtuigen en bombardementen boven de wijk waar jij woont? Of dat er door de oorlog niets meer te eten is en je moet overleven op gras en bladeren? En wat als je halsoverkop je huis en land moet verlaten omdat je nergens meer veilig bent? Waar moet je heen en welke dromen laat je achter?

En dan een nieuwe, onzekere toekomst in een vreemd land, waar niet iedereen met open armen op je zit te wachten? Hoor je erbij of ben je een “vreemde vogel?” Waargebeurde vluchtverhalen. Deze aangrijpende voorstelling met waargebeurde verhalen van vluchtelingen wordt verteld, verbeeld en voelbaar gemaakt door twee professionele vertellers Pauline Seebregts(NL) en Mia Verbeelen(BE). Zij geven stem aan de vluchtverhalen van enkele gezinnen met kinderen, die nu inwoners zijn van het Rivierengebied.

Maar ook de kritische stem van “de gewone Nederlander” weerklinkt! Want wat als er “vreemde vogels” in je straat komen wonen? Boek Gast-vrij Inspiratiebron voor de voorstelling waren de contacten met gevluchte mensen uit Afghanistan, Irak, Iran en Syrië, van wie de verhalen gebundeld zijn in het boek ‘Gast-vrij’ van Zeger Visser.


Lees meer
Delen:

Download de Fruitalert app!

Wil je als eerste op de hoogte zijn van wanneer je van het heerlijke fruit in Rivierenland kunt genieten? Download dan nu de app ‘Fruitalert’ in de App Store of in de Google Play Store. In deze app vind je alle informatie rondom de groei van het fruit.

logo app store iphone bloesemalert applogo play store bloesemalert app