Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Fruitoogst in Rivierenland

Verspreid door Rivierenland vind je prachtige fruitbomen. In het voorjaar staan deze bomen in bloei en is er door het hele gebied bloesem te spotten. Vervolgens begint in de zomer de fruitpluk die tot in het najaar doorloopt. Wanneer het fruit rijp genoeg is om te plukken verschilt, dit is sterk afhankelijk van de soort. De fruitoogstperiode is een uitstekende periode om een bezoek aan de regio te brengen. Volg een fiets- of wandelroute langs de boomgaarden en koop heerlijk vers fruit. Of nog leuker, pluk je eigen fruit! Op deze pagina delen we leuke tips.

Betuws Best

De Betuwe is leverancier van gevarieerd en gezond voedsel in Nederland. Veel bedrijven in dit gebied bestaan al meer dan 100 jaar! De Betuwe, vooral bekend om het veelsoortige fruit, biedt nog veel meer. De streekproducten leveren namelijk naast fruit ook vlees, groente, zuivel en eieren direct van het platteland. Eerlijk voedsel en dat proef je!

Meer informatie

Betuwe Grand Cru

De Betuwe staat bekend om haar heerlijke streekproducten. De producten kenmerken zich door de eerlijke en de ambachtelijke manier waarop ze worden gemaakt. De Betuwse wijnen daar een goed voorbeeld van. De Betuwse wijnen behoren zelfs tot de beste wijnen van de lage landen!

Meer informatie

Download de Fruitalert-app!

In de Fruitalert-app vind je alle informatie rondom de ontwikkeling en groei van het fruit en de fruitpluk, zo ben je altijd als eerste op de hoogte van de actuele fruitstand. De app is gratis te verkrijgen in de App Store en de Google Play Store.

Meer informatie

Hier koop je vers fruit

Pluk de stad

In Culemborg zijn veel ‘eetbare bomen’ te vinden in de openbare ruimte: appels, peren en walnoten zijn er in overvloed. Gemeente Culemborg heeft in kaart gebracht waar in de stad deze fruit- en notenbomen te vinden zijn. Zo kan iedereen van de vruchten genieten!

September en oktober zijn de maanden waarin het fruit geoogst kan worden. Vanaf eind oktober zijn de noten goed. Benieuwd op welke locaties je kunt plukken?

Bekijk de overzichtskaart hier

Heerlijke streekrecepten

Met de Betuws Best producten kun je de allerlekkerste recepten maken. Heb je wat inspiratie nodig? Bekijk hieronder wat heerlijke recepten!

Tip: In de Betuws Best app staan nog veel meer recepten! Download de app nu via de App Store of de Google Play Store.

(Nashi)peer met honing, walnoten en tijm

Deze peren zijn lekker als nagerecht of als een tapas/klein hapje. Het recept is in een handomdraai te maken!

Bekijk het recept hier

Landgoedappeltaart

Bak nu zelf een overheerlijke Landgoedtaart, net zoals die van Heerlijkheid Mariënwaerdt. Het geheim van deze appeltaart is een vleugje lemon curd door de appels en het volkoren deeg.

Bekijk het recept hier

Kweepeer-membrillo

Een kweepeer is een wonderlijke vrucht met een vachtje. Bij de oogst en verwerking ruikt het hele huis zoet. Een leuk recept, want jonge kinderen willen de lava in de pan zien spetteren!

Bekijk het recept hier

Download de Fruitalert-app!

Deze app houd je op de hoogte van de ontwikkeling en groei van het fruit en de fruitpluk, waardoor je altijd als eerste op de hoogte bent van de actuele fruitstand. De app is gratis te downloaden in de App Store en de Google Play Store.

logo app store iphone bloesemalert applogo play store bloesemalert app

Mooie routes langs fruitboomgaarden

Tip: bestel nu de Betuws Best Streekfietsroutekaart

Koop hier streekproducten bereid met vers geplukt fruit

Wat is er nu lekkerder dan heerlijke streekproducten die bereid zijn met heerlijke producten die vers van de boom komen? Koop bij onderstaande locaties heerlijke producten waarin de meest verse streekproducten verwerkt zijn!