Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Geniet van de herfst!

We kunnen er niet meer omheen. De dagen worden korter, het wordt kouder en natter en de blaadjes vallen zo langzamerhand van de bomen: het is herfst! De één houdt er van, de ander gruwelt ervan. In Rivierenland hoef je je ook in de herfst geen moment te vervelen. Want je maakt hier de mooiste boswandelingen, bezoekt hier prachtige musea of bezoek een gezellige stad waar je lekker opwarmt op een verwarmd terras. Op deze pagina delen we de leukste herfsttips met je. Veel plezier!

Belangrijke informatie

Vanwege de recente ontwikkelingen rondom het COVID-19 virus zijn de maatregelen in Nederland aangescherpt. Wij adviseren om de richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid op te volgen. Raadpleeg altijd de website van de betreffende ondernemer voor actuele informatie.

Heerlijke wandelroutes

Trek je wandelschoenen en een warme jas aan en trek er op uit! Geniet van de prachtige oranje, rode en bruine kleuren in het bos en haal een lekkere frisse neus. Daar krijg je pas echt een fijn gevoel van, en het is nog super gezond ook!

Fruitoogst

In de maanden september en oktober staat de hele regio in het teken van de fruitoogst! Er wordt met man en macht gewerkt om het heerlijke verse fruit van de bomen te plukken, en dat kun je natuurlijk overal kopen in de landwinkels en fruitstallen langs de weg. Er worden ook diverse activiteiten rondom de fruitoogst georganiseerd. Pluk bijvoorbeeld zelf je appels, als dat niet leuk is!

Meer informatie

Breng een bezoek aan een museum

Is het buiten koud en regenachtig en ben je op zoek naar een gezellig uitje? Denk dan eens aan een museum! In de musea in Rivierenland kun je je urenlang vermaken.

Uitgelicht: leuke tips in oktober

Breng een bezoek aan een kasteel

Slot Loevestein

Middenin het rivierenlandschap bouwde ridder Dirc Loef van Horne in 1361 zijn kasteel. Eerst is dat niet meer dan een simpele toren, maar binnen tien jaar werd dat uitgebouwd tot een heus kasteel. De rijke geschiedenis van Slot Loevestein beslaat nu inmiddels 650 jaar en is in te delen in drie periodes: de middeleeuwen, de staatsgevangenis en de Hollandse Waterlinie. Iedere periode heeft zichtbaar zijn stempel gedrukt op het slot.

Meer informatie

Kasteel Ammersoyen

Kasteel Ammersoyen, gebouwd rond 1300 aan de Maas, is één van onze best bewaarde middeleeuwse kastelen en is een typische Hollandse waterburcht. Het kasteel heeft namelijk vier hoektorens, een voorburcht en is geheel omgracht. Het kasteel heeft regelmatig schade opgelopen door oorlog en brand, maar is in 1975 gerestaureerd en teruggebracht naar de Middeleeuwse staat.

Meer informatie

Stadskasteel Zaltbommel

De legendarische veldheer Maarten van Rossum bouwde omstreeks 1535 dit karakteristieke pand. Nu is museum Stadskasteel Zaltbommel in het gebouw gevestigd. Hier ontdek je meer over de geschiedenis van Zaltbommel, de bekende tekenares Fiep Westendorp die hier geboren is en de Bommelerwaard.

Meer informatie

Maak een stadswandeling

Wat is er nu gezelliger dan op een koude dag heerlijk door een stad te slenteren? In de gezellige steden in Rivierenland zijn verschillende stadswandelingen uitgezet. Zo mis je niets! We lichten ze hier voor je uit.

Nog meer leuke herfstuitjes

 

Workshop maak een herfstkrans

Op 17 oktober kun je bij de Tuinen van Appeltern een leuke workshop ‘Maak een herfstkrans’ volgen. Reserveren is verplicht!

Meer informatie

Herfstdiner en herfstlunch

Op 17 en 18 oktober kun je op landgoed Heerlijkheid Marienwaerdt genieten van een herfstdiner en herfstlunch. Leuk om te combineren met een wandeling over het landgoed!

Meer informatie

Maak een autopuzzeltocht

Leuk en hélemaal Coronaproof: maak een autopuzzeltocht door de Nieuwe Hollandse Waterlinie langs prachtige bezienswaardigheden. Vergeet niet vooraf te reserveren!

Meer informatie

Heb je nog meer tips?

Heb je nog leuke tips voor ons die je op deze pagina mist? Laat het ons weten via info@rivierenland.nl of 088 6363 888.

Je voelt je thuis in Rivierenland!

Je vindt hier rust en ruimte en uitgestrekte gebieden waar je lekker een frisse neus kunt halen.

Belangrijk: Vanwege de recente ontwikkelingen rondom het COVID-19 virus zijn de maatregelen in Nederland aangescherpt. Wij adviseren om de richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid op te volgen. Raadpleeg ook altijd de website van de betreffende ondernemer voor actuele informatie.