Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Beleef het kersengevoel

Welkom in de kersenstreek van Nederland.
Met in een ver verleden de prachtige, bloeiende, nostalgische hoogstamboomgaarden, toen de plukkers op lange ladders hun rieten manden (hoenderikken) vol plukten met overheerlijke Betuwse kersen. Inmiddels hebben de hoog­ stambomen plaatsgemaakt voor moderne laagstamkersenboomgaarden. Met snellere kersen, minder blad en minder arbeid door betere bescherming. Deze ‘nieuwe’ kersenrassen zijn groter, sappiger en nog lekkerder dan de traditionele rassen. En dat betekent: eindeloos genieten.

Vers van de boom verkocht aan huis of bij de bongerd in tal van kersenkramen. Je komt er vanzelf langs tijdens een mooie fiets- of wandeltocht door dit bijzondere gebied. Loop eens zelf door boomgaarden, pluk je eigen kersen, proef de sfeer en vooral de kersen! En die onbemande stalletjes waar je op basis van vertrouwen je geld in het geldkistje kunt stoppen? Dat zegt eigenlijk alles over karakter van deze streek. Gastvrij en altijd smakelijk.

Hier koop je heerlijke kersen

Zijn de kersen al rijp?

Wil je op de hoogte gehouden worden van de ontwikkeling van de kersen en een update krijgen wanneer ze rijp genoeg zijn om te plukken? Download dan de Fruitalert-app! In deze app vind je alle informatie rondom de ontwikkeling en groei van het fruit en de fruitpluk, zo ben je altijd als eerste op de hoogte van de actuele fruitstand!

Meer informatie

Uitgelicht

De Oosterling

Voor een gezellige, ouderwets Betuwse uitstraling moet je bij De Oosterling zijn. Dit kersenteeltbedrijf is in 2002 in Deil opgericht door Marius van Gellicum en Lotte van de Sandt. De hoogstamboomgaard, waar je teruggaat in de tijd en waar het echte kersengevoel tot leven komt, maakt dit bedrijf zo bijzonder. In deze boomgaard met tweehonderd hoogstambomen en tweeduizend laag- stambomen worden vanaf half juni tot eind juli de eigen geteelde kersen in een kraam verkocht.

Meer informatie

Boomgaard d'n Kerkewaerdt

De lekkerste kersen zijn natuurlijk de kersen die
je zelf plukt. In het kersenseizoen is dat mogelijk
in boomgaard d’n Kerkewaerdt. Je krijgt een mandje mee en als die vol is, kun je afrekenen bij de kassa. Wil je liever gewoon een bakje kersen kopen, dan kan je terecht in de kersenwinkel in de boomgaard.

Meer informatie

Theetuin Zoelense Beemd

Grote kans dat je tijdens een fiets- of wandeltocht door de Betuwe langs Theetuin Zoelense Beemd komt. Hier kun je tegenover het landgoed van kasteel Soelen je voeten wat rust gunnen en genieten van een kopje koffie of thee met huisgemaakte lekkernijen.

Meer informatie

Fietsroute: Kersen eten langs de Linge (50 km)

Een ideale combinatie: fietsend genieten van het uitzicht over de Linge en onderweg proeven van de lekkerste Betuwse kersen bij diverse kersenstalletjes langs de route. De tocht leidt je langs talloze kersenbongerds vol bedrijvigheid en langs vele fruit- kramen met kersen en andere streekproducten. Vers en met veel liefde geplukt. Ook natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen; de Linge is nooit ver weg tijdens deze fietstocht. Geniet van het weidse uitzicht en de rijke natuur van de regio.

De route start bij TOP Van der Valk Hotel in Tiel, daar is voldoende parkeergelegenheid. Veel fietsplezier!

Bekijk de route hier

Nog meer mooie routes

Blijf je slapen? Hier logeer je tussen de kersen!

Uitgelicht: Stokerij Lubberhuizen

Bas en Joost Lubberhuizen al jaren op ambachtelijke wijze ‘levenswater’. Ze distilleren het beste, vers geplukte fruit uit de Betuwe tot sterke drank van de puurste kwaliteit. Voor hun eau de vie gebruiken ze naast kersen ook appels, pruimen en peren.

De kers is één van de edelste fruitsoorten en perfect om eau de vie van te stoken.

Meer informatie

Waar koop je Betuwse kersenjam?