Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Beeld van Flipje

Markt

Tiel

Plan je route

Als je Tiel met jam verbindt kom je bij Flipje uit. De grote held van Tiel heeft zelfs een eigen standbeeld en een eigen museum. En terecht. Want Flipje is samen met het beroemde Michelinmannetje een van de oudste marketingsymbolen van Europa.

Ontsproten aan het brein van reclamemakers van bureau Alfen in 1935 worden zijn avonturen opgetekend in stripverhaaltjes door illustrator Eelco Marinus ten Harmsen van der Beek, met teksten op rijm van de hand van zijn vrouw Freddie Langeler. De strips hadden een opvoedend en braaf karakter. Vanaf de jaren vijftig ontwikkelt zich een ware voor die tijd bijna on-Nederlandse merchandising van Flipje, met een Flipposcoop, sleutelhangers en speldjes. In december van 2006 gaat Flipje met pensioen. Hoewel, hij maakt nog een gastoptreden in een strip in de strijd tegen vetzucht bij kinderen en hij is te bewonderen in het Flipje en Streekmuseum in Tiel.

Bron: Mijngelderland.nl


Lees meer
Delen:

Download de Fruitalert app!

Wil je als eerste op de hoogte zijn van wanneer je van het heerlijke fruit in Rivierenland kunt genieten? Download dan nu de app ‘Fruitalert’ in de App Store of in de Google Play Store. In deze app vind je alle informatie rondom de groei van het fruit.

logo app store iphone bloesemalert applogo play store bloesemalert app