Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Boomgaard d’n Kerkewaerdt

Overlaag/Lingedijk 29a Afslag 31 

Wadenoijen

Plan je route

  • Zelf kersen plukken in het kersenseizoen
  • Nieuwe rassen met een lekkere, zoete, stevige smaak
  • Lekker kersen eten aan de picknicktafels
  • Vlakbij de stad Tiel

Wij verkopen niet alleen kersen, maar willen onze bezoekers graag laten genieten van onze boomgaard en natuurlijk van de heerlijke kersen uit deze boomgaard. Bezoekers zijn dan ook van harte welkom om het kersengevoel in onze boomgaard te komen beleven.

Fruitstalletje Boomgaard d’n Kerkewaerdt, Wadenoijen
Ter hoogte van de kruising Overlaat/Lingedijk 129a in Wadenoijen vind je de fruitstal van Boomgaard d’n Kerkewaerdt (afslag 31, A15). Na de kersenperiode wordt er allerlei zacht fruit als pruimen en aardbeien verkocht.

Boomgaard d’n Kerkewaerdt
Loop gerust eens door de boomgaard en kijk hoe de kersen groeien en rijpen. Wij zijn graag bereid om je alles over de kersenteelt te vertellen. Onze boomgaard vind je in Wadenoijen (nabij Tiel) en heeft de prachtige naam d’n Kerkewaerdt.

Tijdens de kersenpluk (half juni tot de eind juli) staan er diverse picknicktafels in de kersenboomgaard. Ga gerust even zitten, geniet van onze kersen en beleef het kersengevoel… Op zaterdag 6 en zondag 7 juli 2019 worden de Open Kersendagen georganiseerd.

Kom zelf kersen plukken!
In het kersenseizoen kun je zelf kersen plukken! De lekkerste kersen zijn natuurlijk de kersen die je zelf geplukt hebt!

Rassen
Op de kersenpercelen hebben we vrijwel allemaal relatief nieuwe rassen geplant. Deze vruchten van deze nieuwe rassen met klinkende namen als Burlat, Merchant, Kordia en Regina, zijn duidelijk groter zijn dan de vruchten van de oudere rassen zoals de Vroege Duitse of Varikse Zwarte. De oude rassen hebben vaak een vruchtgewicht van zo’n 6 tot 8 gram. De nieuwe rassen daarentegen zijn in de regel zwaarder dan 9 gram per vrucht. Bij enkele rassen komen zelfs vruchten tot 15 gram voor! Uiteraard hebben we bij de rassenkeuze ook op de smaak gelet. We hebben gekozen voor lekkere, zoete en vooral stevige kersen die uitnodigen om gegeten te worden.


Lees meer

Hoe toegankelijk is deze locatie

Delen:

Schrijf je in voor de fruitalert!

Wanneer hangt er vers fruit aan de bomen? Zijn er al kersen te koop? En waar koop ik dit verse fruit? Schrijf je in voor de fruitalert! Zo ben je altijd op de hoogte van de laatste informatie!

* verplicht veld