Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Boutesteijnse Theetuin

  • Gelegen naast een historische sluis
  • Voor een plezierige stop tijdens je fietstocht of kanotocht langs de Linge
  • Je bent meer dan welkom!

Wie over de Polderdijk in Rumpt wandelt of fietst zal niet gauw iets merken van de historische sluis die onder de weg in de dijk ligt. Recht tegenover Beesd is de gerestaureerde sluis ook vanaf de Linge te zien. Je ziet dan de sluis met de zware houten deuren, die de polder tegen hoogwater beschermen. Niet alleen een historisch plekje, het is ook erg idyllisch, je hoeft er niet voor naar Giethoorn.

Als je een kijkje wil nemen bij de sluis kun je ook terecht in de Boutesteijnse Theetuin vlak naast de sluis, met wat verbeelding kan men er de trekschuiten en Ortje, Willem en Janus, die in het sluishuisje woonden, beleven…

Naast het Boutesteijnse sluisje aan de Polderdijk te Rumpt ligt de Boutesteijnse Theetuin, voor een plezierige stop tijdens je fietstocht of kanotocht langs de Linge. Nog geen ober te zien? Gebruik dan het schellekoord met de grote koperen bel.

Je kunt letterlijk aan de oever van de Linge genieten van een kopje thee of koffie, een (h)eerlijk glas limonade of Betuws fruitsap en een heerlijk stuk gebak uit de streek. Ouderwetse gezelligheid in een sfeervolle ambiance, het credo is “Heerlijk verpozen direct aan de oever van de Linge”. Wie een uitgebreide “High tea” wil beleven moet dat vooraf reserveren. Gasten verwennen vinden ze geweldig.

De zeer spraakzame gastheer vertelde ons: “We zijn geopend van april t/m september. De openingstijden zijn bij mooi weer in de weekenden. In de vakantieperiode ook op andere dagen, maar we hebben geen vaste openingstijden. Soms zijn we ook wegens te mooi weer gesloten. Bel ons even op voor alle zekerheid, ook als je wil reserveren voor een groter gezelschap. Je bent meer dan welkom!


Lees meer

Hoe toegankelijk is deze locatie

Suggesties binnen deze categorie

Delen:

Je voelt je thuis in Rivierenland!

Je vindt hier rust en ruimte en uitgestrekte gebieden waar je lekker een frisse neus kunt halen.

Belangrijk: Vanwege de recente ontwikkelingen rondom het COVID-19 virus zijn de maatregelen in Nederland aangescherpt. Wij adviseren om de richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid op te volgen. Raadpleeg ook altijd de website van de betreffende ondernemer voor actuele informatie.