Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

De Oude Horn

Acquoyseweg 1

4151 CB

Acquoy

Plan je route

Het voormalige poldergemaal ‘De Oude Horn; ligt aan de Culemborgse Vliet in Acquoy. De Oude Horn werd in 1859 in gebruik genomen.

De hoofdvorm van het gemaal bevindt zich in belangrijke mate in oorspronkelijke staat, maar de machinerie die het gemaal aandreef is verdwenen. Het pand is sinds 1978 in gebruik als glasblazerij.

De Oude Horn is van cultuurhistorische waarde vanwege de bestemming als voormalig stoomgemaal met scheprad. Het pand heeft een industrieel-archeologische waarde, onder meer vanwege de aanwezigheid van dit scheprad en door de hoofdvorm waarin het type en de functie duidelijk is af te lezen. Door de functie is het object nauw verbonden met de historie en de vormgeving van het omringende landschap.

Bron: Monumentenregister.nl


Lees meer
Delen:

Je voelt je thuis in Rivierenland!

Je vindt hier rust en ruimte en uitgestrekte gebieden waar je lekker een frisse neus kunt halen.

Belangrijk: Vanwege de recente ontwikkelingen rondom het COVID-19 virus zijn de maatregelen in Nederland aangescherpt. Wij adviseren om de richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid op te volgen. Raadpleeg ook altijd de website van de betreffende ondernemer voor actuele informatie.