Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

De Tuinen van Appeltern

  • Hét tuininspiratiepark van Nederland
  • Bijna 23 hectare groot
  • Tuinen in vele soorten en maten
  • Tip: Appeltern Fluistertour

De Tuinen van Appeltern is hét tuininspiratiepark van Nederland. De tuin is dé plek om te genieten. Het hele gezin moet zich er thuis voelen en kunnen relaxen, eten, spelen of werken. Wat er in uw eigen tuin allemaal mogelijk is, ziet u in de praktijk in De Tuinen van Appeltern. Het bijna 23 hectare grote tuinideeënpark biedt voor ieder wat wils!

Hét grootste tuininspiratie- en belevenispark van Europa
De Tuinen van Appeltern is Europa’s mooiste en grootste tuinideeën- en inspiratiepark en is gelegen in het mooie Land van Maas & Waal. U vindt er meer dan 200 verschillende voorbeeldtuinen. De bloeiende borders, de nieuwste tuinmaterialen, accessoires, beplanting en meubilair bieden veel inspiratie. De laatste trends en ontwikkelingen op tuingebied zijn bij ons te vinden en iedere dag is weer anders.

Naast het grote plantenrijk en de inspiratietuinen is er nog veel meer te zien, te doen en te beleven. Van Natuurlijk spelen tot een high tea en van planten shoppen tot bloemschikken. Van ontdekken tot in de praktijk brengen. Dat maakt het ook nog eens de ideale bestemming voor gezinnen, groepen, feestjes en (bedrijfs)uitjes.

Professionele informatie
De Tuinen van Appeltern heeft partners die ze graag aan u voorstellen. Zoals de Dutch Quality Gardens hoveniers, architecten, ontwerpers, leveranciers en fabrikanten van tuinen en/of tuinproducten. In de weekenden krijgt u gratis tuinadvies van een Dutch Quality Gardens hoveniers. Wilt u nog iets meer dan dat? Tegen betaling kunt u een tuinschets laten maken door een tuinspecialist. Dat dient u wel even vooraf te reserveren op www.appeltern.nl.

Appeltern interactief
De Tuinen van Appeltern blijft inspireren met prachtige en goed verzorgde tuinen in vele soorten en maten, maar gaat nog een stap verder met de Appeltern Fluistertour! Tot op heden zocht u volledig uw eigen weg, nu kunt u worden begeleid met handige extra informatie. Voor een optimale beleving kunt u tijdens uw bezoek voortaan luisteren naar verhalen. Er wordt leuke, interessante en belangrijke informatie in uw oor ‘gefluisterd’! Uiteraard alleen op die plekken waar u dat zelf wilt. Voor gezelschappen is het uiteraard ook gewoon mogelijk een persoonlijke rondleiding af te spreken.

Tip: De Tuinen van Appeltern heeft nu ook een nieuwe, zeer uitgebreide webshop. Alles wat u ziet in het inspiratiepark, schaft u eenvoudig aan op www.appeltern.nl!

Activiteiten & Evenementen
Ieder jaar organiseert het tuinbelevingspark verschillende activiteiten, themaweekenden en workshops. Van een leuke fair of streekmarkt tot ontwerpweekenden en spooktochten. Kijk op www.appeltern.nl voor het actuele programma.

Eten & Drinken
De restaurants zijn dagelijks geopend voor een heerlijk kopje koffie of thee met iets lekkers, zoals het beroemde appelgebak. Tijdens de lunch eet u een smakelijk seizoensoepje of geniet u van de vers gemaakte broodjes. Verschillende arrangementen worden aangeboden. Reserveer bijvoorbeeld een ontbijtje, een high tea of een leuke picknickmand. Kijk voor de mogelijkheden op www.appeltern.nl.

Plezier, sport & kinderen
Wie met kinderen komt, kan er gerust op zijn dat zij zich niet zullen vervelen. Met een vlot of via de brug kunnen ze naar het Natuurlijk spelen en ontdekken terrein waar ze heerlijk kunnen ravotten, klimmen en klauteren. Ook kan er een speurtocht worden gedaan en zijn er verschillende boomhutten, een hagendoolhof en een kabouterpad te vinden. De sportieve activiteit Kick & golf is een andere leuke tip!

Bereikbaarheid
De Tuinen van Appeltern ligt in een landelijk gebied tussen de rivieren de Maas en de Waal in het dorpje Appeltern. De nabij gelegen grote steden zijn Tiel, Nijmegen en Oss. Ons park is het beste bereikbaar per auto. Wilt u via het openbaar vervoer? Kijk dan even op onze website voor de mogelijkheden.

Abonnement
Wilt u regelmatig een kijkje komen nemen? Dan is het Appeltern lidmaatschap voor de prijs van slechts €30,- iets voor u! Dit lidmaatschap is een jaar geldig. U ontvangt als lid van Appeltern ook nog eens vier keer per jaar onze uitgave ‘tuinnieuws’ en korting op workshops. Het Appeltern lidmaatschap is te koop bij de receptie van het park of via www.appeltern.nl.


Lees meer

Hoe toegankelijk is deze locatie

Delen: