Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Gerechtsgebouw Tiel

Nieuwe Tielseweg 1

4001

Tiel

Plan je route

Eeuwenlang hoorde Tiel bij het Kwartier van Nijmegen. Maar nadat Nijmegen en Tiel in 1810 Frans zijn geworden, gaan ze bij verschillende departementen horen. Als dan Napoleon in 1811 het Departement van de Boven IJssel indeelt in arrondissementen, wordt Tiel een apart arrondissement. Daardoor krijgt het een echte rechtbank.

Het blijft een kleine rechtbank met eigenlijk maar weinig zaken. Soms dreigt opheffing, maar in 1882 wordt een prachtig rechtbankgebouw gezet aan de Nieuwe Tielseweg. Op den duur echter verliest Tiel het van de bezuinigende overheid. Op 1 januari 1934 wordt de Tielse rechtbank gesloten. Vanaf die tijd is het grote en mooie gebouw alleen nog bestemd voor de kleinere zaken van het kantongerecht.

Bron: Mijngelderland.nl


Lees meer
Delen:

Je voelt je thuis in Rivierenland!

Je vindt hier rust en ruimte en uitgestrekte gebieden waar je lekker een frisse neus kunt halen.

Belangrijk: Vanwege de recente ontwikkelingen rondom het COVID-19 virus zijn de maatregelen in Nederland aangescherpt. Wij adviseren om de richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid op te volgen. Raadpleeg ook altijd de website van de betreffende ondernemer voor actuele informatie.