Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Hervormde kerk Neerijnen

Van Pallandtweg 12

4182CB

Neerijnen

Plan je route

De Hervormde Kerk in Neerijnen dateert uit 1865. De Hervormde Kerk in Neerijnen dateert uit 1865. De kerk valt op, doordat er een okergele steensoort is gebruikt. In 1975 is de kerk wit geverfd, maar bij de restauratie van 2004 werd de oorspronkelijke kleur weer teruggebracht.

Op de plek van de Hervormde Kerk Neerijnen stond al eeuwenlang een godshuis. In 1865 werd besloten tot de bouw van een stenen exemplaren. Het gebouw werd ontworpen en gebouwd naar de Engelse Neo-Gotische stijl door stadsarchitect A.M.A. Gulden uit Zaltbommel.

Het interieur van de kerk bevat nog enkele originele elementen, zoals een eikenhouten preekstoel uit 1868 en een orgel uit hetzelfde jaartal. De herenbank was tot het begin van de jaren ’70 in de vorige eeuw gereserveerd voor de bewoners van het kasteel Neerijnen.

Bron: Hervormd Waardenburg Neerijnen


Lees meer
Delen:

Je voelt je thuis in Rivierenland!

Je vindt hier rust en ruimte en uitgestrekte gebieden waar je lekker een frisse neus kunt halen.

COVID-19: Wij adviseren de op dat moment geldende richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid op te volgen bij een bezoek aan onze streek. Raadpleeg ook altijd de website van de betreffende locatie die u wilt bezoeken voor actuele informatie.