Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Kasteel Ammersoyen

  • Één van de best bewaarde middeleeuwse kastelen van Nederland
  • Leuk voor kinderen
  • Regelmatig leuke evenementen

Strategisch gelegen tussen Maas en Waal ligt het indrukwekkende kasteel Ammersoyen. Dit kasteel stamt uit circa 1300 en is een echt middeleeuws kasteel met vier torens, een imposante ridderzaal en een gracht.

Bezoek het kasteel op eigen gelegenheid, met een rondleiding of tijdens één van de vele evenementen. Tijdens je tocht door het kasteel zie je onder meer de torenkamers, de ridderzaal en het vrouwenverblijf. Via trappen in metersdikke muren bereik je de museumzolder waar de archeologische vondsten uit de gracht een beeld geven van 700 jaar geschiedenis.

Voor kinderen is er van alles te beleven! Ze zullen zich vergapen aan de schatkisten, plonsplees en de vele spannende luikjes en trappen. In verschillende ruimtes zijn er leerzame en leuke spelletjes te doen.

Op de museumzolder kunnen ze voor archeoloog spelen en in de wapenkamer onderdelen van een harnas uitproberen. In de schoolvakanties zijn er vaak evenementen en rondleidingen speciaal voor kinderen en kunnen ze meedoen aan de Speuren & Spelen tocht die ook over het buitenterrein voert.

Het kasteel beschikt over een kasteelwinkel en in het naastgelegen koetshuis kun je terecht voor een drankje en een versnapering.

Openingstijden:

  • April t/m oktober: geopend op dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur.
  • November t/m maart: geopend op zondag van 11.00 tot 17.00 uur. In de kerstvakantie extra geopend.
  • Je kunt het kasteel op eigen gelegenheid bezichtigen of met een rondleiding door een gids. Voor kinderen is er in de schoolvakanties een speurtocht die leuk is om te doen met het hele gezin.

Lees meer
Delen:

Download de Bloesemalert app!

Wil je altijd als eerste op de hoogte zijn van de actuele bloesemstand? Download dan nu de app ‘Bloesemalert’ in de App Store of in de Google Play Store. In deze app vind je alle informatie rondom de bloesemperiode.

logo app store iphone bloesemalert applogo play store bloesemalert app