Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Marechausseemuseum

  • Het oudste politiemuseum van Nederland
  • Jaarlijkse wisselende tentoonstelling

In het Marechausseemuseum in Buren ontdek je de veelzijdigheid van de Koninklijke Marechaussee. Het bezoek is een spannend onderzoek en biedt ruimte om zelf achter het rijke verleden en heden van dit krijgsmachtsdeel te komen.

Zie zelf hoe de marechaussee al sinds de oprichting in 1814 zorgdraagt voor de veiligheid van Nederland, bijvoorbeeld op Schiphol. Naast persoonlijke verhalen vind je hier de grootste collectie van Koninklijke Marechaussee (KMAR) objecten in Nederland. Klim in de voertuigen, maak een foto in motorkleding op een echte marechausseemotor, of doe sporenonderzoek. En kijk waar jij ze allemaal tegenkomt…In de schoolvakanties organiseert het museum regelmatig leuke activiteiten voor kinderen. Kijk voor meer informatie op de website.


Lees meer
Delen:

Download de Fruitalert app!

Wil je als eerste op de hoogte zijn van wanneer je van het heerlijke fruit in Rivierenland kunt genieten? Download dan nu de app ‘Fruitalert’ in de App Store of in de Google Play Store. In deze app vind je alle informatie rondom de groei van het fruit.

logo app store iphone bloesemalert applogo play store bloesemalert app