Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Nationaal Glasmuseum

Nationaal Glasmuseum, twee locaties, één grote belevenis. In de glasblazerij zie je hoe gloeiend glas tot leven komt. In het museum duik je in dé grootste glazen schatkamer van Nederland.

Ontdek de magie van glas!

In het Nationaal Glasmuseum beleef je op twee locaties het ontstaan en de geschiedenis van glas. In het oude centrum van Leerdam ligt de authentieke glasblazerij van het Nationaal Glasmuseum. Vanaf de tribune ziet u de glasblazers aan het werk met  gloeiendheet, vloeibaar glas. Het is fascinerend om te zien hoe zij dit omtoveren tot de prachtigste (kunst)voorwerpen. De glasblazerij is een creatief laboratorium, waar kunstenaars en ontwerpers in samenwerking met onze glasblazers, experimenteren met glas. Daardoor ontstaan de meest onverwachte en bijzondere creaties. De hele dag door kunt u hiervan genieten.

In twee statige villa’s aan het riviertje de Linge in Leerdam bevindt zich de museumlocatie van het Nationaal Glasmuseum. Op deze sfeervolle plek maakt u kennis met glas in al haar facetten.

In wisselende tentoonstellingen ziet u historisch glas, hedendaagse kunst en design. Bij de vaste collectie, die permanent te zien is, ligt de nadruk op 20 en 21ste eeuwse topstukken zoals het bekende Gildeglas van A.D. Copier.

Beide locaties zijn van dinsdag t/m zondag geopend. Regelmatig zijn er op beide plekken activiteiten voor kinderen en volwassenen, waarbij er gewerkt wordt met glas: van ‘Blaas je eigen kerstbal’ tot  instaprondleidingen. Kijk op onze website voor meer informatie.

NATIONAAL GLASMUSEUM  heeft twee locaties:

  • Museum: Lingedijk 28, Leerdam Zuid Holland
  • Glasblazerij: Zuidwal, Centrum Leerdam

Foto’s: Ben Deiman


Lees meer
Delen: