Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Restant Molen de Haas

Molenwal 23

4147 AJ

Asperen

Plan je route

Restant van Molen de Haas is een 10 meter hoge molenromp die stamt uit 1868. De molen is in 1948 getroffen door een brand.

Molen De Haas is in 1868 gebouwd door de gebroeders Bontenbal. In 1937 werd de molen nog gerenoveerd en deed nog dienst, totdat deze in 1948 afbrande.

De molen is rondom gemetseld en loopt bovenaan taps toe. De molen heeft een enkele en dubbele rondboogvormige deuren, met daarboven een hardstenen plaquette. Boven de rondboogvensters is ook een plaquette te vinden met daarop het volgende opschrift:

“men heeft in plaats van houtmij nu van steen herbouwden hoger vlucht gegevennu zoek ik mijn bestaanin ‘t malen van het graanzo nodig voor het leven”.

Op dit moment is de romp van de molen nog zichtbaar. Er zijn voorlopig geen plannen om de molen in zijn oude staat te herstellen. De woning naast de molen is wel bewoond.

Foto’s: Petervanmeurs via Wikimedia; Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed


Lees meer
Delen:

Je voelt je thuis in Rivierenland!

Je vindt hier rust en ruimte en uitgestrekte gebieden waar je lekker een frisse neus kunt halen.

Belangrijk: Vanwege de recente ontwikkelingen rondom het COVID-19 virus zijn de maatregelen in Nederland aangescherpt. Wij adviseren om de richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid op te volgen. Raadpleeg ook altijd de website van de betreffende ondernemer voor actuele informatie.