Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Slot Loevestein

  • Het beroemdste kasteel van Nederland
  • Een groots avontuur voor jong en oud
  • Unieke ligging

Slot Loevestein ligt op een unieke plek. Waar Maas en Waal samenkomen en Gelderland, Brabant en Zuid-Holland elkaar raken. In dit oer-Hollandse rivierenlandschap liet ridder Dirc Loef van Horne in 1361 zijn kasteel bouwen. Niet de schoonheid van het gebied, maar de strategische ligging bepaalde zijn keuze. De plek was ideaal voor verdediging en om tol te heffen; dat was dan ook precies wat er gebeurde.

1001 Bommen & Granaten

Kom knallen op Slot Loevestein! Een stoere vesting, robuust middeleeuws kasteel en een prachtige natuur eromheen: kinderen kunnen lekker hun gang gaan in en om Slot Loevestein. Er is van alles te doen!

In het vroegere soldatendorp vertellen soldaten en andere bewoners over hun leven in de vesting. Zoals Elsje die de was doet of een anonieme soldaat op wacht. Met spellen kom je meer te weten over kruit en wapens, in een kelder ervaar je de dreiging van hoogwater. Dat en nog veel meer kun je beleven in Loevestein. En je krijgt je eigen sleutel mee om alles te ontdekken!

Speuren, spelen, knallen, luisteren en leren: op Slot Loevestein kan het allemaal. Tip: de leukste weg is over het water! Vanuit Woudrichem is Loevestein bereikbaar via het voetveer of kom met de grote boot uit Gorinchem.

Actie: Goedkope Riveertaxi naar Loevestein

Na een geslaagde proefperiode dit voorjaar continueert Riveer de actie met de speciale goedkope Riveertaxi voor traject Gorinchem – Slot Loevestein. Deze actie is bedoeld voor de periode dat er geen vaste dienstregeling naar Slot Loevestein is en bezoekers toch het slot graag willen bezoeken. De boottocht vanuit Gorinchem, via het water het slot naderen, dat is een onmisbaar leuk onderdeel van het bezoek aan Loevestein.

50% korting op watertaxi: luxe en plezier

De watertaxi bespreek je simpel met 1 telefoontje. De watertaxi is makkelijk en snel wanneer je een overtocht nodig hebt op een tijdstip dat er geen vaste dienstregeling is. Je kunt dus altijd naar Slot Loevestein. De kosten voor de watertaxi bedragen normaal € 6,- p.p. voor een enkele reis van Gorinchem naar Loevestein. Maar met deze watertaxi actie biedt Riveer een watertaxi-retour aan voor slechts € 6,-. Dus een korting van 50%! Bel 06 2255 8233 en bestel je kapitein naar Loevestein. Klik hier voor meer informatie.


Lees meer

Hoe toegankelijk is deze locatie

Delen: