Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Stichting Gilde van Stadsgidsen Zaltbommel

  • Een bijzondere ervaring door de rijke historie
  • Themawandelingen mogelijk
  • Minimaal 12 personen

Het Gilde van Stadsgidsen Zaltbommel wordt gevormd door een tiental enthousiaste en deskundige gidsen die met veel plezier stadswandelingen verzorgen door de historische binnenstad van Zaltbommel.

Een wandeling door Zaltbommel met een stadsgids is in elk jaargetijde een bijzondere ervaring door de rijke historie en de vele verhalen die de gidsen vertellen over bekende stadsgenoten uit voorbije tijden. Vooral personen als legeraanvoerder Maarten van Rossum, de gebroeders Philips spreken tot de verbeelding. Van Fiep Westendorp die in Zaltbommel is geboren, is het beeldje van Jip en Janneke aan de Waalkade een veel gefotografeerd object. Blikvangers zijn natuurlijk de imposante St.Maartenskerk, de Gasthuistoren, het Stadskasteel en de Waterpoort. Maar de gidsen voeren de bezoeker langs nog veel meer fraaie gebouwen en plekjes met een interessante geschiedenis en ook aan de beroemde gootspoken wordt de nodige aandacht besteed. Ook is het mogelijk een wandeling met een bepaald thema te organiseren. In het afgelopen jaar was bijvoorbeeld de vestingwandeling een groot succes.

In samenwerking met het TRIP worden er jaarlijks tijdens het toeristenseizoen op de eerste zaterdag van de maand wandelingen georganiseerd, waar individuele belangstellenden aan kunnen deelnemen.

Een wandeling is mogelijk voor groepen van minimaal 12 personen. Groepen kleiner dan 12 personen op aanvraag.


Lees meer

Hoe toegankelijk is deze locatie

Delen:

Download de Fruitalert app!

Wil je als eerste op de hoogte zijn van wanneer je van het heerlijke fruit in Rivierenland kunt genieten? Download dan nu de app ‘Fruitalert’ in de App Store of in de Google Play Store. In deze app vind je alle informatie rondom de groei van het fruit.

logo app store iphone bloesemalert applogo play store bloesemalert app