Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Ontdek Rivierenland op een e-bike

E-bikes kom je tegenwoordig steeds vaker tegen in Nederland. Lijkt het je leuk om Rivierenland te ontdekken op een e-bike? Dat is zeker mogelijk! Hieronder lichten wij een aantal leuke fietsroutes voor je uit, waar je met een e-bike ongeveer 3,5 - 3,75 uur over doet.

Forten in Rivierenland – 83 km

Nieuwsgierig naar geheimzinnige waterkelders, half verstopte bunkers en overwoekerde remises in een bijzonder landschap waarin ook hedendaagse kunst en historische beelden te ontdekken zijn? Stap op de fiets voor de bijzondere route ‘Forten in Rivierenland’ langs de forten van Rivierenland. De eerste helft van de route kom je langs historische landmarken van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, de tweede helft doorkruis je aardbeienstad Zaltbommel en fruitrijk Betuwe.

Tips voor onderweg:

West Betuweroute – 81 km

West Betuwe leent zich met haar groene en waterrijke karakter uitstekend voor prachtige fietstochten. Begin de West Betuweroute bij een TOP en laat je betoveren door de prachtige natuur met talrijke boomgaarden, kronkelende rivieren en de ruime uiterwaarden. Waan je in het verleden door de imposante monumenten en de Nieuwe Hollandse Waterlinie (op nominatie voor UNESCO Wereld Erfgoed). De route leidt je langs diverse hoogtepunten, zoals de Betuwse toren van Pisa, de dikke toren van Varik, landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt en de historische stadjes Asperen en Heukelum.

Tips voor onderweg:

Sterke Dijkenroute – 80 km

De Sterke Dijkenroute is voor sterke fietsers. Je fietst ruim 75 kilometer over de dijken van de wilde Waal. Na de hoogwaterperiode in 1995 zijn vele van deze dijken versterkt en op veilige hoogte gebracht, met behoud van natuur en landschap. Nu biedt deze fietstocht je schitterende dijklandschappen, met maar liefst 21 informatiepanelen over interessante wetenswaardigheden van de dijkversterking.

Tips voor onderweg:

Maos en Waolse Fruitroute – 80 km

Het mooie Land van Maas en Waal is een oase van rust. Prachtig groen en idyllische dijkhuisjes bepalen het beeld van dit stukje Rivierenland. Het grootste gedeelte van de Maos en Waolse Fruitroute fiets je aan de boorden van de twee grote rivieren die hier stromen. Onderweg kun je genieten van het unieke rivierenlandschap, maar ook van de markante en monumentale gebouwen die er in de karakteristieke dorpjes in dit gebied te vinden zijn.

TIP: Wees zo slim om, voor je op de fiets stapt, een tas mee te nemen. Je komt onderweg langs talrijke fruitboomgaarden en fruitstalletjes waar je de kans krijgt je fruitschaal thuis voordelig te vullen!

Tips voor onderweg:

Laanboomroute – 77 km

De laanboomsector is een sector van betekenis in de Betuwe. De Laanboomroute voert je langs laanboomteeltbedrijven en horecagelegenheden en laat je genieten van het gevarieerde landschap, mooie natuur en cultuurhistorische parels. Het Betuwse landschap vormt het decor voor de laanbomen en is hierdoor een showtuin van de geteelde bomen in allerlei soorten en maten. Een goede boom opkweken, van kleine spil tot grote boom, vraagt veel vakkennis en inzet. Bij het fietsen van de route, of tijdens open dagen op de kwekerijen, kom je meer te weten over het laanboomkweken.

Tips voor onderweg:

Bommelse Dijken – 72 km

Als je de Bommelerwaard beter wilt leren kennen, is dit de juiste route. Tijdens de Bommelse Dijken route fiets je vanaf recreatiegebied de Zandmeren in Kerkdriel via de dijken door het ‘eiland tussen de rivieren’. Tijdens de tocht kom je langs oude kastelen en fiets je langs het natuurrijke Landgoed Brakel.

Tips voor onderweg:

Schrijf je in voor de fruitalert!

Wanneer hangt er vers fruit aan de bomen? Zijn er al kersen te koop? En waar koop ik dit verse fruit? Schrijf je in voor de fruitalert! Zo ben je altijd op de hoogte van de laatste informatie!

* verplicht veld