De favoriete plekjes van … Carel en Greetje, eigenaren Caatje aan de Lek

11 augustus 2017

In de rubriek Van binnenuit vertellen ondernemers uit Rivierenland over hun favoriete plekjes in de regio. Ze vertellen waar zij graag komen en geven je tips die je zeker niet mag overslaan tijdens je bezoekje aan deze bijzondere regio. Deze keer: Carel van der Horst en Greetje van Broekhoven, eigenaren van Caatje aan de Lek. 

Carel en Greetje runnen samen Caatje aan de Lek - een samentrekking van Ca(rel) en (Gree)tje, een restaurant gevestigd op Fort Werk aan het Spoel. Daarnaast exploiteren ze in samenwerking met de Stichting Werk aan het Spoel het terrein en verhuren ze onder andere zalen. De prachtige locatie trekt een groot aantal bezoekers, maar volgens Greetje horen ze nog dagelijks van mensen dat ze de plek niet kenden en zo mooi vinden: “We willen het hier beter bekend maken.”

Forthuis1

Hier was eerst De Veldkeuken gevestigd. Wat is er anders?

“We hebben meteen gezegd dat we een zo’n breed mogelijk publiek willen bedienen. Er zat hier een ecologische keuken en die hebben wij niet. Wij werken juist zoveel mogelijk met streekproducten. De hoeveelheid gerechten, van vegetarisch tot steak, hebben we bewust klein gehouden, zodat we snelheid en kwaliteit kunnen garanderen.”

Wat voor streekproducten serveert Caatje aan de Lek?

“We hebben ontzettend veel samenwerkingen met bedrijven uit de regio. Zo komt het gebak van zorgboerderij De Witte Schuur, kaas van de Kaasboerderij V. Doesburg, V. Leeuwen, het ijs is van Wilco Ambachtelijk IJs en de schorten hebben wij besteld bij Pand 18 uit Leerdam. Ze zijn gemaakt door mensen met een beperking. Bovendien is vrijwel alles wat wij serveren huisgemaakt of -gerookt.”

Plankje

Welk gerecht raden jullie iedereen aan die een bezoek brengt?

“We hebben de beste koffie uit midden-Nederland, afkomstig van Manetti uit Noord-Italië. Dit is een niet zo’n grote, maar zeer onderscheidende biologische koffieboer uit Italië. Vergeet alle andere soorten koffie, dit is de koffie die je moet hebben! Er zijn slechts drie van deze koffiemachines in Nederland en een daarvan staat bij ons.”

Welke attracties in de Betuwe raden jullie je gasten graag aan?

“Bezoek Fort Everdingen. Een prachtig fort en erg uniek. Het centrum van Culemborg en de haven zijn ook echt aanraders. En niet te vergeten, bezoek ook onze collega Una Volta in de Gelderlandfabriek.”

Wat is jullie favoriete plekje?

“Ons favoriete plekje was altijd al deze locatie. Het is echt het hele totaalplaatje: de beleving, de locatie, de sfeer. Als je hier ’s avonds met zonsondergang zit, dan zie je de zon zakken achter de Goilberdingerdijk.”

20150501-_MG_1701