Nieuws uit Rivierenland

 • Bijna in de schappen: het nieuwe Rivierenland magazine

  24 januari 2019

  Binnenkort is het compleet vernieuwde Rivierenland magazine verkrijgbaar bij de TOP's en infoposten in Rivierenland. Ben je nieuwsgierig? Bekijk hier alvast een voorproefje!

  Lees meer
 • Kom PUUR genieten in Appeltern

  19 november 2018

  Een boeiend binnen- en buitenprogramma bij De Tuinen van Appeltern van begin november tot en met 6 januari, met vaste en wisselende elementen. Geen grootschalig evenement, maar daarom niet minder sfeervol en boeiend! Bovendien, het is een GRATIS programma voor alle leeftijden.

  Lees meer
 • 7x uit eten in Rivierenland

  09 oktober 2018

  Wie houdt er niet van lekker eten en uit eten gaan? Het culinaire aanbod in Rivierenland is even gevarieerd als Rivierenland zelf. Wij tippen 7 restaurants waar je terecht kunt voor een romantisch diner, etentje met vrienden, makkelijke maaltijd of een kindermenu. 

  Lees meer
 • Boek je herfstvakantie met korting bij Recreatiepark Het Esmeer

  03 oktober 2018

  Geniet tijdens je vakantie op Recreatiepark het Esmeer van de waterrijke omgeving. Boek een verblijf in oktober en ontvang 15% last minute korting én een gratis cadeau bij aankomst.

  Lees meer
 • 24 uur in Tiel

  01 oktober 2018

  Tiel ligt middenin de Betuwe aan de Linge en de Waal. Vrijwel iedereen kent Tiel als de stad van fruitmannetje Flipje, maar Tiel heeft veel meer te bieden! De binnenstad is autovrij, overzichtelijk en sfeervol met gezellige horecapleinen en markten. En vergeet niet om af en toe omhoog te kijken naar de historische gevels.

  Lees meer
 • Ontdek de Nieuwe Hollandse Waterlinie

  20 september 2018

  De Nieuwe Hollandse Waterlinie is een verdedigingslinie van maar liefst 85 kilometer lang. Dit grootste rijksmonument van Nederland bestaat uit 45 forten, 6 vestingen, 2 kastelen en ruim 600 bunkers, kazematten en groepsschuilplaatsen. 

  Lees meer
 • Kunstroute door het Land van Maas en Waal

  18 september 2018

  Op zaterdag 29 en zondag 30 september kun je voor de tiende keer de kunstroute KunstBakens rijden door het Land van Maas en Waal. De deelnemende kunstenaars laten werk zien in hun eigen atelier, maar ook op diverse andere locaties.

  Lees meer
 • Kijkje achter de schermen bij de kwekerij

  13 september 2018

  Benieuwd hoe bomen en struiken geteeld en gerooid worden? Hoe je bomen moet verplanten en welke stappen er gezet worden voordat een plant in je tuin staat? Kom een kijkje nemen bij de kwekerijen in de regio. 

  Lees meer
 • Inschrijving Parel van de Betuwe 2019 geopend

  06 september 2018

  De Parel van de Betuwe is op zoek naar beginnende bands, acts en singer/songwriters die uit de Betuwe komen. Regionale bands en acts kunnen zich t/m 31 december inschrijven om deel te nemen aan de editie van 2019.

  Lees meer
 • 6 tips voor Open Monumentendag in Rivierenland

  05 september 2018

  Zo’n 100 monumenten in Rivierenland openen in het weekend van 8 en 9 september hun deuren voor het publiek. Open Monumentendag is dé kans om een plek te bezoeken waar je normaal gesproken niet zo snel komt. Wij geven een paar tips!

  Lees meer
 • Betuws Wijndomein beste wijngaard van 2017 én 2018

  03 september 2018

  Het Betuws Wijndomein is op zondag 2 september uitgeroepen tot ‘Eén van de beste wijngaarden van 2017 en 2018’. 

  Lees meer
 • Landelijke fruitplukdagen op 15 en 22 september

  30 augustus 2018

  Heb je altijd al eens de boomgaard in willen duiken om fruit te plukken? Op 15 en 22 september mag het! Tientallen fruittelers in heel Nederland openen die dag hun boomgaard en landwinkels voor de rest van het land. 

  Lees meer
 • Corso opent met lampionnenoptocht

  24 augustus 2018

  Het Fruitcorso wordt traditioneel geopend na het leggen van de mozaïeken langs de gracht. Dat zal gebeuren op donderdag 6 september met het ontsteken van de lampjes.

   

  Lees meer
 • Blauwalg in zwemwater Eiland van Maurik

  23 augustus 2018

  Uit een visuele inspectie is gebleken dat er drijflagen van blauwalgen in de zwemzone zijn ontstaan van dagrecreatiestrand en de zwemzone bij  Vakantiepark Eiland van Maurik te Maurik. 

  Lees meer
 • Traditie en toekomst op de Landgoedfair

  07 augustus 2018

  Zomer! De tijd om te flaneren, te genieten van buiten zijn, een terrasje te pakken, met op de achtergrond het geluid van tinkelende ijsklontjes en ander gezellig geroezemoes. Dat is de zomer én dat is de Landgoedfair. 

  Lees meer
 • Wil je gebruik maken van de pontjes in Rivierenland?

  06 augustus 2018

  Let dan goed op! Er zijn een aantal pontjes uit de vaart vanwege de lage waterstand. 

  Lees meer
 • 6 tips voor zomerse activiteiten met kids

  27 juli 2018

  Laat jezelf tot ridder slaan op Slot Loevestein, maak een bamboebouwwerk bij GeoFort of bewonder de reuzenpanda’s in Ouwehands Dierenpark. Wij tippen de zes leukste zomerse activiteiten voor kids in Rivierenland! 

  Lees meer
 • 24 uur in Zaltbommel

  26 juli 2018

  In de vestingstad Zaltbommel kun je rekenen op een flinke portie geschiedenis en cultuur. Het roemrijke verleden, nabijgelegen kastelen en de vele gezellige terrassen maken van Zaltbommel de uitverkoren plek voor een dagje uit. Probeer het eens met onze tips voor 24 uur in Zaltbommel!

  Lees meer
 • Boeiend thema LekArt festival: feit of fictie

  24 juli 2018

  Tijdens het weekend van 28 september is de historische binnenstad van  Culemborg verrassend decor van de nieuwste editie van het LekArt festival. Onder het thema ‘Gedeelde grond’ zoomt curator Maartje Berendsen in op de geschiedenis.

  Lees meer
 • Topdrukte tijdens Open Kersendagen

  09 juli 2018

  Afgelopen weekend werd voor de derde keer de ‘Open Kersendagen’ georganiseerd in de boomgaard D’n Kerkewaerdt in Wadenoijen. Er was een bijzonder gevarieerde kramenmarkt, een kersenexpress, oude ambachten, een muziekfeest en allerlei andere activiteiten.

  Lees meer
 • Online kaartverkoop Fruitcorso van start

  09 juli 2018

  Vroegboekers hebben voordeel bij het Fruitcorso in Tiel. Wie namelijk voor 1 september 2018 online een kaart bestelt voor de tribune is goedkoper uit. 

  Lees meer
 • La Cubanita geopend in Tiel

  05 juli 2018

  De binnenstad van Tiel is een restaurant rijker. In juni opende tapasrestaurant La Cubanita.

  Lees meer
 • Nieuw boek: Rivierenland - Nederland van Aa tot Waal

  29 juni 2018

  Water verbindt en verdeelt. In de loop der eeuwen werden de Nederlanders steeds vindingrijker in het nemen en bedwingen van de vele waterbarrières. Zij legden kades, sluizen, stuwen en andere waterwerken aan. “Ware triomfen van ingenieurskunst,” zoals Jac. P. Thijsse het in zijn Verkade-album 'Onze groote rivieren' noemde. 

  Lees meer
 • Over Grenzen aan de Maas

  28 juni 2018

  Het erfgoedfestival Over Grenzen loopt t/m 22 juli en biedt meer dan 200 activiteiten verspreid over Gelderland, Limburg en Noordrijn-Westfalen. Beleef het mee in Appeltern en Alphen aan de Maas en laat je verrassen! Bekijk het hele festivalprogramma op erfgoedfestival.nl/agenda.

  Lees meer
 • Spring mee voor schoon water

  26 juni 2018

  Europa springt de rivier in voor schoon water. Jij ook? Op zaterdag 7 juli organiseert #MijnBron een waterfestival in Aalst met om 15.00 uur de Big Jump.

  Lees meer
 • Maak kans op een meet & greet met Frans Duijts en Monique Smit

  26 juni 2018

  Maak kans op een meet & greet met Frans Duijts of Monique Smit tijdens de Open Kersendagen op zaterdag 7 en zondag 8 juli. Lees snel verder om te ontdekken hoe je kans maakt om deze sterren te ontmoeten. 

  Lees meer
 • Tiel Toont haar eigen talent

  25 juni 2018

  Graffiti-artiesten, dansers, pottenbakkers, clowns, dichters, lassers, rappers, zadenplakkers, strijkers, bellenblazers, poppenspelers, ….. Zomaar een greep wat je tegen kunt komen op zondag 1 juli a.s. in de binnenstad van Tiel.

  Lees meer
 • 25ste editie Culemborg Blues

  25 juni 2018

  Dit jaar vindt op 24 en 25 augustus de 25ste editie van Culemborg Blues plaats in het historische centrum van Culemborg. Vanwege het jubileum en het feit dat dit jaar gevierd wordt dat Culemborg 700 jaar stadsrechten heeft, is het aan het festival eenmalig een extra dag toegevoegd.

  Lees meer
 • 30ste editie Culemborg Bijvoorbeeld: Grootser dan ooit

  25 juni 2018

  Het eerste weekend van juli staat in Culemborg zoals altijd in het teken van Culemborg Bijvoorbeeld. Vorig jaar bezochten 65.000 mensen het evenement. Komend jaar gaat de organisatie voor een record met Tino Martin, Jeroen van der Boom en uiteraard de drie kilometer lange braderie in de binnenstad.

  Lees meer
 • Rondom de Heerlijkheid Eck en Wiel: Hardloopwedstrijd door het Betuwse landschap

  20 juni 2018

  Op zondag 24 juni vindt de derde editie plaats van Rondom de Heerlijkheid Eck en Wiel. Een mooie hardloopwedstrijd dwars door het Betuwse landschap.

  Lees meer
 • Programma Open Kersendagen 2018 bekend

  19 juni 2018

  Waar kun je het lekkerste kersen eten? In de boomgaard natuurlijk! Op zaterdag 7 en zondag 8 juli worden de Open Kersendagen gehouden. Met leuke activiteiten voor jong en oud. In de avonduren een muziekfeest. Gratis toegang.

   

  Lees meer
 • Weeshuismuseum genomineerd voor Gelderse Pauwenveer

  18 juni 2018

  Het Elisabeth Weeshuis Museum is door het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland genomineerd voor de Gelderse Pauwenveer. De hoofdprijs bestaat uit een bedrag spatie van €25.000, de overige genomineerden ontvangen een bedrag van €5.000.

  Lees meer
 • Vier keer fietsen tussen de kersen

  13 juni 2018

  De bloesempracht heeft plaatsgemaakt voor groene minikersjes die op hun beurt zijn uitgegroeid tot heerlijke zoete donkerrode kersen. Overal in Rivierenland duiken de kenmerkende kersenkraampjes langs de weg weer op. 

  Lees meer
 • Aardbeiendag wordt aardbeienweekend

  13 juni 2018

  De Aardbeiendag wordt in 2018 een heus Aardbeienweekend. Naast de traditionele Aardbeiendag op zaterdag 16 juni, is er op vrijdag 15 juni een Aardbeienborrel. Ook serveert Brasserie de Poorterij het hele weekend een speciaal aardbeienmenu. 

  Lees meer
 • De Voetveren gaan weer dagelijks varen

  12 juni 2018

  Na een zeer succesvolle start van het vaarseizoen waarbij ze alleen in de weekeinden in de vaart waren wordt er vanaf zaterdag 16 juni 2018 door alle fiets- en voetveren van Uit®waarde weer dagelijks gevaren.

  Lees meer
 • Traditie en Toekomst op de Landgoedfair

  12 juni 2018

  Dit jaar organiseert landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt alweer voor de 24e keer de Landgoedfair. Het thema voor deze fair is ‘Traditie en Toekomst’.

  Lees meer
 • Pluk je eigen kersen in de boomgaard

  12 juni 2018

  De lekkerste kersen zijn natuurlijk de kersen die jezelf plukt. Dat kan vanaf nu elke weekend in de boomgaard D’n Kerkewaerdt in Wadenoijen (vlakbij Tiel).

  Lees meer
 • Met de veerpont van Zaltbommel naar Loevestein

  08 juni 2018

  De gemeente Zaltbommel zet van 30 juni tot september 2018 een speciaal snelveer in voor fietsers en voetgangers tussen Zaltbommel en Slot Loevestein via Brakel. Dat besloot de gemeenteraad al bij de behandeling van de voorjaarsnota 2017.

  Lees meer
 • Nieuw kersenseizoen geopend

  06 juni 2018

  Dinsdag 5 juni 2018 werden de eerste kistjes Betuwse kersen uitgereikt aan Hans Beenakker, burgemeester van Tiel en Foodblogger van het Jaar, Annemiek Verweij. Met het in ontvangst nemen van de eerste kersen, gaven zij het officiële startschot voor het nieuwe Betuwse kersenseizoen.

  Lees meer
 • Fort Vuren nieuwe TOP in Rivierenland

  24 mei 2018

  Vanaf mei 2018 is Fort Vuren TOP (toeristisch overstappunt) in Rivierenland. Bezoekers kunnen er terecht voor het magazine RVRNLND en het minimagazine ROUTES.

  Lees meer
 • Fietroute rondom De Kletskop mét leuke waardebonnen

  23 mei 2018

  Restaurant De Kletskop in Asch heeft een fietsroute van circa 50 kilometer samengesteld met daarbij twee leuke waardebonnen! 

  Lees meer
 • Actie en plezier tijdens festival ‘Operatie Schiphol’ in het Marechausseemuseum

  23 mei 2018

  Zaterdag 26 mei is het zo ver: dan mag het publiek zich voor het eerst vergapen aan de nieuwste foto-expositie die het Marechausseemuseum in Buren rijk is. Kinderen en jongeren kunnen hun krachten meten tijdens vele activiteiten.

  Lees meer
 • Hij is er weer: de Graskaas Primeur

  23 mei 2018

  De koeien op Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt zijn alweer een paar weken naar buiten toe en dat betekent dat de Graskaas Primeur weer is gemaakt. 

  Lees meer
 • Nieuwe poging om veer te laten varen tussen Zaltbommel en Slot Loevestein

  17 mei 2018

  Bij gebrek aan een geschikte boot kwam het afgelopen zomer niet van de grond: een snelle veerverbinding over de Waal tussen Zaltbommel en Slot Loevestein.

  Lees meer
 • Beleef de boerderij: een leuk en leerzaam dagje uit

  17 mei 2018

  Op 21 mei, Tweede Pinksterdag, staat een nieuwe editie van Beleef de boerderij op het programma. Bij zes boeren en telers uit Hedel en Ammerzoden kun je die dag een kijkje nemen achter de schermen en zien wat er allemaal gebeurt voor je kunt genieten van de streekproducten op je bord.

  Lees meer
 • Tuindag in Het Weeshuis

  16 mei 2018

  Zaterdag 2 juni is er voor alle hobbytuinders, natuurliefhebbers en plantengekken een Tuindag in Het Weeshuis. Tussen 11:00 en 17:00 uur vinden er verschillende activiteiten plaats in de prachtige, hopelijk zonnige, weeshuistuin.

  Lees meer
 • Vier populaire fietsroutes in Rivierenland

  16 mei 2018

  Wie van fietsen houdt kan in Rivierenland zijn hart ophalen. Door de hele regio zijn veel mooie routes uitgezet. Ze voeren je over de dijken, langs slingerende rivieren, uiterwaarden, boomgaarden en karakteristieke dorpen. Wij tippen er vier!  

  Lees meer
 • De Tuinen van Appeltern genomineerd voor het leukste uitstapje van Nederland

  15 mei 2018

  De Tuinen van Appeltern is door het RTL4-programma 'De Beste van Nederland' genomineerd voor het leukste uitstapje van Nederland! 

  Lees meer
 • Start kaartverkoop Theater De Fransche School

  14 mei 2018

  Na maandenlange voorbereidingen presenteert Theater De Fransche School op haar nieuwe theaterprogramma.

  Lees meer
 • Kersen al te koop tijdens de Pinksteren

  14 mei 2018

  De eerste kersen zijn al te koop tijdens het aankomend Pinksterweekend. Dit zijn nog niet de echte Betuwse kersen uit de boomgaard, want die zijn nog niet rijp, maar wel kersen uit de Hollandse kassen. In de boomgaard D’n Kerkewaerdt in Wadenoijen (nabij Tiel)  kun je al een voorproefje nemen op al het lekkers dat komen gaat uit het Land van Flipje.

  Lees meer
 • Kunstmarkt Buren met horecaplein

  08 mei 2018

  De tuinen van het Marechausseemuseum in Buren worden zondag 20 mei niet alleen ingericht voor de negentiende internationale kunstmarkt, voor het eerst in de geschiedenis komt er een ook een overdekt horecaplein. 

  Lees meer
 • Beleef Buren in teken van Kunst

  04 mei 2018

  Op zondag 20 mei, wordt in de Oranjestad Buren de 19e Internationale Kunstmarkt gehouden. Zo’n 100 kunstenaars uit binnen- en buitenland zullen de tuinen van het Marechausseemuseum inrichten tot de grootste openlucht expositie van het Rivierengebied.

  Lees meer
 • Flypast Lancaster bommenwerper vliegt boven Fort Vuren

  04 mei 2018

  De Lancaster PA474 van de Battle of Britain Memorial Flight maakt op 4 mei rond 14.17 uur een flypast boven het Vliegeniersmuseum in Fort Vuren. 

  Lees meer
 • Ammersoyen Middeleeuws Bewoond tijdens Pinksterdagen

  03 mei 2018

  Tijdens de Pinksterdagen op 20 en 21 mei 2018 barst het jaarlijkse middeleeuwse evenement Ammersoyen Middeleeuws Bewoond weer los!

  Lees meer
 • Start vaarseizoen voetveren

  03 mei 2018

  Op zaterdag 5 mei 2018 gaat het vaarseizoen van de fiets- en voetveren van Uit®waarde feestelijk van start. Op het pontje Ravenstein-Niftrik zal daarom om 10.00 uur feestelijk de scheepsbel worden geluid. 

  Lees meer
 • 10 t/m 13 mei: Betuwse Fietsvierdaagse 2018

  02 mei 2018

  Tijdens Hemelvaartsdag en de dagen daarna vindt traditiegetrouw de Betuwse Fietsvierdaagse plaats.De Betuwse Fietsvierdaagse biedt u vier dagen fietsplezier door het Betuws landschap. Tijdens de vier tochten wordt u tevens in de gelegenheid gesteld steden en dorpen te bekijken en diverse musea en dergelijke te bezoeken.

  Lees meer
 • Kort en heftig bloeiseizoen

  02 mei 2018

  Zoals de titel al zegt: we hebben dit jaar te maken gehad met een extreem kort en heftig bloeiseizoen van de bloesem. De meeste bloesem is op dit moment al uitgebloeid, alleen enkele appelbomen staan nog in bloei.

   

  Lees meer
 • Colonne legervoertuigen met veteranen tijdens Tour de Waal 2018

  30 april 2018

  Een nieuw onderdeel van de Tour de Waal is de stoet met oude legervoertuigen uit de Tweede Wereldoorlog. Veteranen uit het rivierengebied zijn uitgenodigd en trekken in colonne naar Zaltbommel voor een defilé op de Waalkade.

  Lees meer
 • Op 8 locaties worden weer Waalbroodjes gedropt

  30 april 2018

  De dropping van de speciaal gebakken ‘Waalbroodjes’ is één van de meest spectaculaire onderdelen van de 5-mei viering. Een actie die symbolisch verwijst naar Operatie Manna in het laatste oorlogsjaar, toen Nederland werd bevoorraad met voedselpakketten. Dit jaar zijn deze plaatsen uitgekozen: Herwijnen, Hellouw, Heesselt, Varik, Zennewijnen, Dreumel, Rossum en Zaltbommel.

  Lees meer
 • Weer even met de pont van Rossum naar Heesselt

  30 april 2018

  Net als vorig jaar is het gelukt om voor één dag drie nieuwe veerverbindingen te realiseren over de Waal, tijdens de Tour de Waal op Bevrijdingsdag. Fietsers kunnen zo kortere en interessantere rondjes maken langs alle festival-locaties.

  Lees meer
 • Kerk van Heesselt wordt 'kunstoase' op 5 mei

  30 april 2018

  De kerk van Heesselt wordt omgetoverd tot ‘kunstoase’ tijdens de Tour de Waal. Gerenommeerde kunstenaars Guusje Kaayk, Hans Vernooij, Darja Vos, Soraya van Houwelingen en Dik Kusters tonen hun visie op vrijheid.  Ook zullen kunstwerken van de overleden initiatiefneemster van Tour de Waal, Joyce Bloem, getoond worden. Schrijvers en dichters Marion Bloem (zus van Joyce Bloem), Thom Ummels, Jannie Regnerus en Marcel Vaandrager zullen voordragen uit eigen werk.

  Lees meer
 • 4e editie PoëzieTour de Waal

  30 april 2018

  Het tourschema van de PoëzieTourdeWaal (PTdW) is bekend. De dichterstour maakt in zijn vierde editie op zaterdag 5 mei deel uit van het bevrijdingsevenement  Tour de Waal. De dichters doen tijdens hun tour een vijftal locaties aan. Ze starten om 13.00 uur en eindigen rond 16.00 uur aan de Waalkade in Zaltbommel met een poëziefinale.

  Lees meer
 • Spannende strijd voor GeoFort om titel 'Museum van het jaar'

  24 april 2018

  Drie weken na de start van de stemperiode van de BankGiro Loterij Museumprijs is de strijd om de titel ‘Museum van het Jaar’ nog steeds spannend. Er zijn nog twee weken te gaan om €100.000 in de wacht te slepen.

  Lees meer
 • Hoe herken je de verschillende soorten bloesem?

  24 april 2018

  Wanneer de eerste bloesem precies gaat bloeien is ieder jaar weer een verrassing. Elke fruitsoort bloeit tot wel enkele weken. Maar welke bomen gaan als eerste bloeien en hoe houd je de verschillende soorten uit elkaar? Wij zetten de bloesemsoorten op een rijtje in de volgorde van welke soort het eerst in bloei staat. 

  Lees meer
 • Feestelijke aftrap Fruitcorso met veel nieuwe elementen

  23 april 2018

  In een bomvol Agnietenhof in Tiel heeft Stichting 4-Stromenland donderdagavond de aftrap verricht van het 58e Fruitcorso. Zo wordt er voor het eerst een avondcorso gehouden met verlichte wagens. 

  Lees meer
 • Landgoedfair op Heerlijkheid Mariënwaerdt: Traditie & toekomst!

  19 april 2018

  Van 15 t/m 19 augustus organiseert landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt weer de jaarlijkse Landgoedfair met als thema ‘Traditie & toekomst’. De Landgoedfair is na 24 jaar inmiddels een heuse traditie geworden.

  Lees meer
 • Ontdek de mooiste bloesemplekjes in Rivierenland

  17 april 2018

  De bloesem aan de fruitbomen komt langzaam maar zeker tevoorschijn! Het zal dus niet lang meer duren voordat het hele landschap in een grote wit-roze bloesemzee is veranderd. Hoe ga jij de bloesem dit seizoen ontdekken?

  Lees meer
 • Kom in de kas in de Bommelerwaard een groot succes

  13 april 2018

  Op zaterdag 7 april heeft Kom in de Kas in de Bommelerwaard plaatsgevonden. Vijf bedrijven in Poederoijen stelden hun bedrijf open voor het publiek. Alle vrijwilligers hebben samen hard gewerkt om van deze dag een groot succes te maken. 

  Lees meer
 • Aantrekkelijke voordeelbonnen in het minimagazine ROUTES

  13 april 2018

  In het minimagazine ROUTES vind je 28 gevarieerde fiets- en wandelroutes met veel verrassende tips voor onderweg. Achterin het magazine vind je leuke voordeelbonnen die je onderweg kunt inleveren! 

  Lees meer
 • De eerste bloesem is gespot!

  11 april 2018

  De lente is nu écht begonnen en die stijgende temperaturen zorgen er voor dat de bomen weer in bloei komen. Op diverse plekken in Rivierenland is er al bloesem gespot en naar verwachting zullen de meeste bomen vanaf eind volgende week in bloei staan. 

  Lees meer
 • 100 jaar Stoomgemaal De Tuut

  10 april 2018

  In 2018 viert stoomgemaal De Tuut in Appeltern zijn honderdjarig bestaan met allerlei activiteiten. In 1918 werd het stoomgemaal, als laatste van de stoomgemalen in het Land van Maas en Waal, in bedrijf gesteld. Het stoomgemaal is tot 1967 in bedrijf geweest, bijna vijftig jaar dus!  

  Lees meer
 • De Blauwe Bever gaat weer op safari

  10 april 2018

  De winter is voorbij, de schaatsen zitten weer in het vet, de zon schijnt langer en intenser. Kortom, het is weer tijd voor leuke en misschien ook wel leerzame uitjes. Het safarischip de Blauwe Bever biedt daarvoor mogelijkheden en heeft zijn eerste vaartocht dit seizoen inmiddels achter de rug. 

  Lees meer
 • Zwart softijs bij het Hart van de Betuwe

  06 april 2018

  De zon schijnt, de temperaturen gaan omhoog en de knopjes komen aan de bomen. Tijd voor lentekriebels! En bij mooi weer hoort natuurlijk ook … ijs!

  Lees meer
 • Vruchtenspreads van Heerlijkheid Mariënwaerdt in een nieuw jasje

  06 april 2018

  Om de vruchtenspreads van Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt een grotere herkenbaarheid te geven in het winkelschap, is gekozen voor een nieuwe,  eigentijdse, frisse look.  Deze nieuwe lijn is compleet anders dan de klassieke landgoedproductenlijn met het papieren mutsje.

  Lees meer
 • Wijn & Passie lenteweek op kasteel Ophemert

  06 april 2018

  Smaak, beleving en passie staan centraal tijdens de verfijnde proeverij en presentatie op Kasteel Ophemert. Van 23 t/m 26 mei kun je er in de avond genieten van een heerlijke wijnen met een bijpassend viergangendiner. 

  Lees meer
 • Bloesemfietstocht van Tricht naar Neerijnen

  04 april 2018

  Op de fiets door de bloeiende Betuwe als de bloesem op zijn mooist is. Dat kan op woensdag 18 april. De boswachter van Geldersch Landschap en Kasteelen organiseert dan een fietstocht via Tricht en landgoed Mariënwaerdt naar landgoed Waardenburg en Neerijnen.

  Lees meer
 • Wielerronde Olympia’s Tour door West Maas en Waal

  04 april 2018

  De wielerronde Olympia’s Tour organiseert in 2018 haar 66e editie. De finale etappe van deze oudste etappewedstrijd van Nederland wordt op zondag 16 september gereden door de gemeente West Maas en Waal.

  Lees meer
 • GeoFort strijdt om €100.000 voor realisatie museumdroom

  04 april 2018

  GeoFort is genomineerd voor de BankGiro Loterij Museumprijs 2018 en maakt hiermee kans op 100.000 euro voor de realisatie van zijn museumdroom.

  Lees meer
 • Tips voor de Paasdagen

  28 maart 2018

  Komend weekend is het Pasen! Een goede gelegenheid om eropuit te gaan met je gezin of partner. In Rivierenland is er tijdens Pasen van alles te zien en doen in de forten, kastelen, natuur, restaurants en op het water. 

  Lees meer
 • Voet- en fietsveer Enspijk – Mariënwaerdt weer in de vaart

  28 maart 2018

  Het seizoen gaat weer van start: vanaf het Paasweekend (vrijdag 30 maart aanstaande) gaat het voet- en fietsveer over de Linge tussen Enspijk en landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt weer varen!

  Lees meer
 • Spannende escape rooms in Rivierenland

  15 maart 2018

  Op zoek naar een leuk idee voor een bedrijfsuitje, vrijgezellenfeestje of gewoon een leuke activiteit met vrienden? Wij tippen vijf spannende escape rooms in Rivierenland. Lukt het jou en je team om door middel van samenwerken en het oplossen van cryptische aanwijzingen, puzzels en raadsels op tijd te ontsnappen?

  Lees meer
 • Alles staat op groen in Appeltern

  14 maart 2018

  Maar liefst twee burgemeesters openden vrijdag 9 maart het nieuwe entreegebouw van De Tuinen van Appeltern. Het groenareaal van Nederlands enige objectieve tuinvoorlichtingspark De Tuinen van Appeltern gedijt inmiddels in twee Maas & Waalse gemeentes: de gemeente Druten en de gemeente West Maas en Waal. 

  Lees meer
 • 24 uur in Culemborg

  07 maart 2018

  In het westelijke puntje van de Gelderse streken ligt de veelzijdige stad Culemborg. De stad kenmerkt zich door zijn rijke historie. Duik in de geschiedenis tijdens een stadwandeling, ga shoppen in de sfeervolle binnenstad en proef de lekkerste dingen bij één van de vele bakkertjes, cafés en restaurants. 

  Lees meer
 • Schaatsen in de regio!

  01 maart 2018

  Na een aantal dagen en nachten vorst is het eindelijk zover, er kan geschaatst worden!

  Lees meer
 • Première The Secret Agent in de Gelderlandfabriek Culemborg

  21 februari 2018

  Het heeft bijna een eeuw geduurd, maar eindelijk is er een Nederlandse vertaling van het theaterstuk The Secret Agent van de Pools-Engelse auteur Joseph Conrad uit 1923. Het stuk illustreert de waanzin van het terrorisme en is ook nu nog beangstigend actueel. De première van The Secret Agent, vertaald door Ron Bijnen en in een regie van Izabela Pacholec, is op 9 maart 2018 in de Gelderlandfabriek in Culemborg.

  Lees meer
 • Culinaire ontdekkingstocht in Culemborg

  19 februari 2018

  De afgelopen twee maanden ging foodblogster Sabine Koning van OhMyFoodness op een culinaire ontdekkingstocht in de Gelderse streken. Ze sloot af in Rivierenland in het pittoreske Culemborg. Hier proefde ze onder andere de allerlekkerste tompoucen ooit bij Banketbakkerij Verhallen, at ze een broodje met gerookte biefstuk bij Caatje aan de Lek en kreeg ze wijnadvies bij Wijn en Verwonderen.

  Lees meer
 • 3 leuke uitjes in de voorjaarsvakantie

  18 februari 2018

  Je eigen Franse katapult maken, luisteren naar de leukste geschiedenisverhalen, spannende proefjes doen in het lab en genieten van muzikaal verteltheater: de voorjaarsvakantie in Rivierenland is zeker niet saai! Wij geven drie tips voor leuke uitjes. 

  Lees meer
 • Valentijnstips: Romantisch overnachten in Rivierenland

  07 februari 2018

  Op 14 februari is het weer zo ver: Valentijn! De dag van de liefde en dus de perfecte dag om tijd vrij te maken voor je geliefde(n). Hieronder vind je een aantal tips voor een heerlijke overnachting in Rivierenland. 

  Lees meer
 • Expositie Jenny Ymker in kasteel Ammersoyen

  29 januari 2018

  In kasteel Ammersoyen is van 4 februari tot en met 4 maart een expositie te zien van het werk van Jenny Ymker. Deze Tilburgse kunstenares maakt foto’s die zij laat verweven tot gobelins (wandtapijten).

  Lees meer
 • Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt stopt met Kerstfair

  26 januari 2018

  Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt stopt met het organiseren van de jaarlijkse Kerstfair. December is altijd een drukke periode op het landgoed met feesten op de verschillende locaties, het maken van kerstpakketten en activiteiten in het pannenkoekenhuis. Dit draagt mede bij aan de beslissing om te stoppen.

  Lees meer
 • Oude Moestuin opent haar poorten

  23 januari 2018

  In de Oude Moestuin op landgoed Brakel groeien zo’n 2000 soorten planten en kruiden. Een groot gedeelte hiervan is zeldzaam. Deze soortenpracht bewonderen? Dat kan tijdens de open middagen die Geldersch Landschap & Kasteelen in 2018 weer organiseert. 

  Lees meer
 • Verhalend Verbinden: Portretten van Culemborgse stadsbewoners

  16 januari 2018

  Onder de titel 'Verhalend Verbinden' maakt fotograaf en dichter Hannah Rood 52 ontroerende, verrassende en vooral persoonlijke portretten van Culemborgse stadsbewoners. Haar expositie is vanaf 20 januari te zien in de kapel van Het Weeshuis. 

  Lees meer
 • Nieuwe editie magazines RVRNLND en ROUTES

  09 januari 2018

  Vers van de pers en binnenkort in heel Rivierenland verkrijgbaar: de nieuwste editie van de magazines RVRNLND en ROUTES.

  Lees meer
 • Bijzondere 16e eeuwse kerkgewaden in Weeshuismuseum

  02 januari 2018

  Vanaf 29 december 2017 zijn ze te zien in het Elisabeth Weeshuismuseum: kerkgewaden waaraan Elisabeth van Culemborg zou hebben mee geborduurd. 

  Lees meer
 • Nieuw: Demeter Landgoedkaas

  19 december 2017

  Nieuw in het assortiment van landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt is biologisch-dynamische oftewel ‘Demeter’ Landgoedkaas.

  Lees meer
 • Kasteel Ammersoyen geopend in kerstvakantie

  19 december 2017

  In de kerstvakantie is kasteel Ammersoyen geopend voor bezichtiging. Bezoekers kunnen genieten van de kerstsfeer in het middeleeuwse kasteel. De vertrekken zijn sfeervol aangekleed en overal branden lichtjes.

  Lees meer
 • Kerstvakantie op Slot Loevestein

  18 december 2017

  Een kerstboom van acht meter hoog waar je je vrolijkheid en geluk in kunt hangen, de grote Kerst servies quiz en brandende vuurkorven: Slot Loevestein is deze winter extra sfeervol! 

  Lees meer
 • Escape Room Slot Loevestein is nu te boeken!

  09 december 2017

  Na maanden van hard werken aan de spellen, het verhaal, het verbouwen van de poorttoren en het testen is het dan zo ver. Vanaf vandaag kun je een reservering maken voor de escape room 'De Groote Ontsnapping'. De eerste speeldatum is 23 december, de start van de Kerstvakantie! 

  Lees meer
 • GeoFort verwelkomt 10.000e leerling van dit jaar

  09 december 2017

  GeoFort heeft vandaag haar 10.000e leerling van dit jaar ontvangen! Het was Chanon Hasuwannakit uit Thailand. 

  Lees meer
 • Besmet met het Loevestein-virus: Gastheren en gastvrouwen gezocht voor Slot Loevestein

  08 december 2017

  Na je pensioen achter de geraniums zitten? John Lin (71) en Rein ten Have (72) peinzen er niet over. Zij zijn vrijwilliger op misschien wel de allermooiste locatie van Nederland: Slot Loevestein. Velen zullen het niet beseffen, maar Slot Loevestein wordt mede draaiende gehouden dankzij meer dan 80 vrijwilligers! John en Rein zijn op zoek naar nieuwe gastheren- en vrouwen en vertellen met veel plezier over hun werk op het slot. “Ben je met pensioen en wil je nog actief blijven? Of vind je partner het wel fijn als je een paar uurtjes van huis bent, kom dan eens kijken bij ons!”

  Lees meer
 • Einde Stichting KunstFort Asperen

  03 december 2017

  Sinds 1985 presenteerde Stichting KunstFort Asperen eigentijdse kunst op een monumentale plek; spraakmakende exposities in een decor van militair erfgoed en het landschap van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Na 32 jaar komt een einde aan deze mooie en lange traditie. Stichting KunstFort Asperen houdt per 1 januari 2018 op te bestaan. Vanaf deze datum ligt de verantwoordelijkheid voor het beheer en de exploitatie van het fort en de Taveerne in handen van eigenaar Staatsbosbeheer.

  Lees meer
 • Geitenkaas van Heerlijkheid Mariënwaerdt

  01 december 2017

  Het assortiment van landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt is sinds kort uitgebreid met biologische geitenkaas. De kaas is verkrijgbaar als jong, jong-belegen en belegen in de populaire combinatie met walnoten en fenegriek.

  Lees meer
 • Rondleiding XL door kasteel Ammersoyen

  01 december 2017

  Wil je kasteel Ammersoyen eens hélemaal bekijken? Ga dan mee met de Rondleiding XL. Deuren die normaal gesloten blijven gaan tijdens deze extra lange rondleiding wel open. Je krijgt een exclusief kijkje achter de schermen.

  Lees meer
 • LingeFilm verwelkomt 50.000e bezoeker tijdens LingeFilm Goes Latin

  24 november 2017

  LingeFilm verwelkomt 50.000e bezoeker tijdens LingeFilm Goes Latin

  Lees meer
 • Sinterklaasprogramma Rivierenland

  19 november 2017

  Gisteren kwam Sinterklaas aan in Dokkum, Friesland. De Goedheiligman wist meteen tijd te vinden om een bezoek te brengen aan Culemborg, Deil, Beesd, Kesteren en Ochten. Volgend weekend is de rest van Rivierenland aan de buurt. Bekijk alle aankomstdata:

  Lees meer
 • IJspret op landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt

  18 november 2017

  Van 28 november t/m 3 december 2017 en gedurende de Kerstfair ligt er een ijsbaan van 450 m2 op Heerlijkheid Marienwaerdt met echt ijs! Dit jaar met een grote tent over de ijsbaan heen, zodat we u een schaats zekere winter kunnen garanderen! Op zaterdag 2 en zondag 3 december is de ijsbaan opengesteld voor publiek.

  Lees meer
 • Kerstfair op Heerlijkheid Mariënwaerdt

  13 november 2017

  Van 7 tot en met 10 december vindt op landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt de jaarlijkse Kerstfair plaats. Het landgoed betovert met honderden lichtjes, guirlandes en kerstbomen, gezellige kampvuren, gevelhuisjes én een grote ijsbaan.

  Lees meer
 • Winteropeningstijden TRIP Bommelerwaard

  30 oktober 2017

  Vanaf deze week gaat het TRIP (Toeristisch Recreatief Informatie Punt) op de Markt 10 in Zaltbommel haar winteropeningstijden hanteren.

  Lees meer
 • Griezel mee in de Nacht van het Archief

  18 oktober 2017

  Het Regionaal Archief Rivierenland wordt voor één avond omgetoverd tot een waar spookkasteel. De personages uit de archieven komen voor één avond tot leven.

  Lees meer
 • 21 en 22 oktober: Riddertoernooi 2017

  12 oktober 2017

  “Hoort, hoort, hoort…Edelen, burgers en buitenlui, Slot Loevestein bestaat 656 jaar en daarom roept ridder Siwaert van Hesselt  een riddertoernooi uit op Slot Loevestein. Deze stoere ridder nodigt allen uit te komen kijken op 21 & 22 oktober en de ridders aan te moedigen…Zegt ‘t voort, zegt ’t voort…”

  Lees meer
 • Eerste weekend herfstvakantie is het riddertijd op kasteel Ammersoyen!

  10 oktober 2017

  Altijd al willen weten hoe het leven van een ridder er uitzag? In het eerste weekend van de herfstvakantie kun je het beleven in kasteel Ammersoyen tijdens het familie evenement Riddertijd!

  Lees meer
 • Vroeg uit de veren voor paddenstoelen op landgoed Waardenburg en Neerijnen

  09 oktober 2017

  De boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen organiseert op zondag 22 oktober een paddenstoelenwandeling op landgoed Waardenburg en Neerijnen voor iedereen die geen uitslaper is en kan genieten van al het moois dat de natuur te bieden heeft. 

  Lees meer
 • Halloween voor kinderen op landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt

  03 oktober 2017

  Op dinsdag 31 oktober kunnen kinderen tussen de zes en elf jaar komen griezelen op het landgoed!

  Lees meer
 • Buren bij Kaarslicht gaat dit jaar niet door

  27 september 2017

  'Buren bij Kaarslicht' gaat dit jaar niet door. Het lichtjesfeest, dat al vijftien jaar in het vestingsstadje op de zaterdag voor kerstmis gehouden wordt, slaat een jaar over. 

  Lees meer
 • Na 100 jaar weer vers Burens brood verkrijgbaar

  21 september 2017

  Wethouder Sietske Klein neemt op Burendag (zaterdag 23 september) om 13.00 uur het eerste Burens brood sinds 100 jaar in ontvangst. De overhandiging is in de winkel bij bakkerij Walderveen, Achterbonenburg 1. 

  Lees meer
 • Inloop dagen bij Benaja's Thee-koffie corner onderdeel van Benaja Chr. Zorgboerderij te Buren aan de Erichemsekade

  21 september 2017

  Op onze zorgboerderij hebben wij sinds juni een nieuwe activiteit/onderdeel in de vorm van een permanente thee-koffiecorner met velerlei mogelijkheden.

  Lees meer
 • Muzikale Mo(NU)menten op KunstFort Asperen

  21 september 2017

  Muzikale Mo(NU)menten is een project waarin – verdeeld over 5 weekenden in september 2017 – concerten plaatsvinden op historische (erfgoed)locaties in het Rivierengebied in alle muzikale genres. In het programma worden verbindingen gemaakt tussen professionals, young professionals, jong talent en uitstekende amateurs uit het Rivierengebied. Op zaterdag 23 september organiseert Muzikale Mo(NU)menten een dagvullend programma op KunstFort Asperen.

  Lees meer
 • Actie als afsluiting Verenseizoen

  21 september 2017

  De laatste vaardag van het 2017 is in zicht. De fiets- en voetveren van Uit®waarde varen nog tot en met zondag 1 oktober. Als afsluiting van het seizoen is er een publieksactie. Elke 2e passagier krijgt deze laatste week een gratis overtocht. De actie begint op zondag 24 september en loopt tot en met zondag 1 oktober 2017.

  Lees meer
 • Griezelige verhalen, workshops en activiteiten tijdens Slot Boekenstein

  18 september 2017

  Op zondag 8 oktober staat Slot Loevestein volledig in het teken van kinderboeken, lezen en schrijven.

  Lees meer
 • The Eagle Huntress met gratis Vogelshow bij LingeFilm

  12 september 2017

  Op zondagmiddag 17 september kun je kijken naar de prachtige beelden van “The eagle huntress”. Zij wil de eerste adelaarjager van Mongolië worden, maar de gevestigde orde ziet dat niet zitten. Voorafgaand aan de film organiseert LingeFilm in samenwerking met Valkerij Culemborg een spectaculaire roofvogelshow.

  Lees meer
 • Corso: ook muziek en lekker eten

  12 september 2017

  Fruitcorso staat ook in het teken van lekker eten en muziek. Zo is er zaterdag en zondag het Food Truck Festival op het Kalverbos, dat omgetoverd wordt tot een culinair terras met zo’n 25 ludieke trucks vol lekkere hapjes. 

  Lees meer
 • Fiets- en voetveren blijven dagelijks varen

  07 september 2017

  Mede door de goede ervaringen van het vorige jaar is besloten dat de toeristische pontjes van Uit®waarde de hele maand september dagelijks zullen blijven varen. Dit betekent dus dat deze toeristische fiets- en voetveren acht dagen extra in de vaart zullen zijn. De laatste vaardag voor dit seizoen is zondag 1 oktober 2017.

  Lees meer
 • Muziek in Buren - Seizoen 2017/2018

  05 september 2017

  Het nieuwe seizoen van Muziek in Buren in de Lambertuskerk in het romantische stadje Buren staat voor de deur. Ook voor dit komende seizoen heeft de programmacommissie bestaande uit Marceline Loudon en Theo Saris weer een prachtige en gevarieerde serie samengesteld.

  Lees meer
 • Kasteel Ammersoyen met korting te bezoeken tijdens Open Monumentendagen

  31 augustus 2017

  Op zaterdag 9 en zondag 10 september is kasteel Ammersoyen met korting te bezoeken in het kader van Open Monumentendag. 

  Lees meer
 • Kindercorso: geef je op

  22 augustus 2017

  Wat is er mooier dan zelf mee te lopen of te rijden tijdens het Fruitcorso? Het Kindercorso voor jongeren in de basisschoolleeftijd (tot en met 12 jaar) is elk jaar weer een vermakelijk hoogtepunt van de stoet. En ook een kweekvijver voor jong talent. Veel kinderen krijgen de smaak te pakken en gaan later aan de slag bij een jeugdwagen.

  Lees meer
 • Buren in teken van Kunst en Jazz

  21 augustus 2017

  Op zondag 10 september wordt in Buren, voor de 18e keer, de niet meer weg te denken Internationale Kunstmarkt gehouden. Ruim100 kunstenaars uit binnen- en buitenland zullen de tuinen van het Marechaussee Museum inrichten tot de grootste openlucht expositie van het Rivierengebied. Er worden kunstwerken getoond in allerlei soorten van disciplines zoals; portrettekenen, schilderen in verschillende soorten van stijlen en technieken, glaskunst, sieraden, beelden in hout en steen, smeedwerk, brons, grafische technieken en fotografie.

  Lees meer
 • Samen genieten op 23e Landgoedfair

  21 augustus 2017

  De Landgoedfair op landgoed Heerlijkeid Mariënwaerdt was gezellig druk. Het evenement dat al voor de 23e keer gehouden werd, trok ruim 25.100 bezoekers. 

  Lees meer
 • Fruitcorso belooft mooi spektakel te worden

  21 augustus 2017

  De race tegen de klok is gestart: in de bouwschuren in de regio Rivierenland wordt keihard gewerkt om de wagens klaar te krijgen voor de 57e editie van het Fruitcorso in Tiel.

  Lees meer
 • Oogstdagen in trek bij breed publiek

  14 augustus 2017

  Afgelopen weekend was er voor jong en oud weer van alles te beleven tijdens de Maas en Waalse oogstdagen op De Maaslanden in Appeltern. Het boerenfestival bleek ook dit jaar weer in trek bij een breed publiek. Niet alleen Maas&Walers, maar ook veel dagjesmensen en campinggasten waren op het oogstfeest af gekomen.

   

  Lees meer
 • 130 koeien strijden om de titel “Barones van de Mariënwaerdt”

  10 augustus 2017

  Op zaterdag 19 augustus verzamelen zich op landgoed De Mariënwaerdt in Beesd zo’n 130 van de mooiste koeien uit midden Nederland. Die dag strijden zij in de vijfde editie van de Dairy Fair om de titel Barones van de Mariënwaerdt. Dit evenement, dat traditiegetrouw op de zaterdag van de Landgoedfair plaatsvindt, is in de loop van de afgelopen jaren bekend geworden om de enorm hoge kwaliteit van de deelnemende dieren: met recht de beste koeien van midden Nederland dus.  

  Lees meer
 • BHTC presenteert Oogstdag 2017

  08 augustus 2017

  In de Molenstraat te Ophemert zijn op 19 augustus oogstwerkzaamheden te zien die de Betuwse Historische Tractoren Club organiseert.

  Lees meer
 • Gezin op Reis op bezoek in Rivierenland

  07 augustus 2017

  Gezin Op Reis bracht een bezoek aan Rivierenland en had een wel heel erg leuke tijd! Ze bezochten Slot Loevestein, speelden bij GeoFort en sliepen in Fort Vuren. Bekijk en lees al hun avonturen:

  Het beste kindermuseum ter wereld, gewoon in Gelderland – Geofort Herwijnen.

  Lees meer
 • Zomervakantie bij Slot Loevestein

  04 augustus 2017

  In juli en augustus is Slot Loevestein elke dag geopend en is er van alles te doen! Kruip jij in de boekenkist of schiet je mee met de kasteelschutter? Schilder jij je eigen ridderschild of ga je van maliënkolder een armbandje maken? 

  Lees meer
 • Maas en Waalse Oogstdagen: feest van herkenning van het plattelandsleven

  02 augustus 2017

  Als de zomer op zijn hoogtepunt is wordt er door de boeren geoogst. Een fenomeen dat al zo oud is als de mensheid zelf. Zo belangrijk dat het ook nu nog vol vreugde en dankbaarheid wordt gevierd. Stichting Maas en Waalse Oogstdagen organiseert op zaterdag 12 en zondag 13 augustus de Maas en Waalse Oogstdagen. 

  Lees meer
 • Samen genieten op 23e Landgoedfair Mariënwaerdt

  31 juli 2017

  Van 16 t/m 20 augustus vindt alweer de 23e Landgoedfair plaats op landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in het Gelderse Beesd. Het thema dit jaar is ‘samen genieten’.

  Lees meer
 • Granola maken met Jet van Nieuwkerk op de Landgoedfair

  25 juli 2017

  Van 16 t/m 20 augustus 2017 organiseert Heerlijkheid Mariënwaerdt de jaarlijkse Landgoedfair. Een buitenevenement waarbij iedereen samen kan genieten van alles wat het goede buitenleven te bieden heeft.

  Lees meer
 • Ibiza-markt keert terug naar het Eiland van Maurik

  19 juli 2017

  Op zondag 30 juli vindt vanaf 11.00 uur de zomerse Ibiza-markt op Het vakantiepark Het Eiland van Maurik plaats. De markt is dit jaar ON TOUR en vind je op maar liefst 16 locaties in Nederland.

  Lees meer
 • Vaartijden veerpont Zaltbommel - Loevestein

  18 juli 2017

  Helaas gaat de vaarverbinding dit jaar niet door. Er is geen geschikte boot beschikbaar voor de zomerverbinding tussen Zaltbommel en Loevestein. Het plan van de gemeente Zaltbommel om vanaf eind juli een snel veer in te zetten wordt uitgesteld naar volgend jaar.

  Lees meer
 • Kom tot rust in de Betuwe

  11 juli 2017

  Midden in de Betuwe en vlakbij rivier De Linge vind je hotel De Schildkamp. De ideale uitvalbasis voor een paar dagen weg.

  Lees meer
 • Vanaf 29 juli met de veerpont van Zaltbommel naar Loevestein

  11 juli 2017

  De gemeente Zaltbommel zet van 29 juli tot in september 2017 een speciaal snel veer in voor fietsers en voetgangers tussen Zaltbommel en Loevestein via Brakel. Dat heeft de gemeenteraad op 6 juli besloten bij de behandeling van de voorjaarsnota.

  Lees meer
 • Open Kersendagen

  07 juli 2017

  Waar kun je het lekkerst kersen eten? In de boomgaard natuurlijk! Na het succes van vorig jaar, wordt het kersenseizoen ook dit jaar weer gevierd met de Open Kersendagen op zaterdag 29 en zondag 30 juli in de boomgaard d’n Kerkewaerdt in Wadenoijen. 

  Lees meer
 • Inschrijvingen voor Maas en Waalse Oogstdagen weer geopend

  05 juli 2017

  De organisatie van de Maas en Waalse Oogstdagen komt al goed op stoom. Dit inmiddels jaarlijks terugkerend evenement wordt op 12 en 13 augustus gehouden op het terrein van Riverside op de Maaslanden van het recreatiegebied De Gouden Ham te Appeltern.

  Lees meer
 • Cities of Glass - KunstFort Asperen

  05 juli 2017

  ‘Cities of Glass’ is een manifestatie en serie exposities over de synergie en kruisbestuiving tussen de Nederlandse, Boheemse en Venetiaanse glaskunst en glasblaastechnieken. Uiteraard vindt alles plaats in glasstad Leerdam en omstreken.

  Lees meer
 • Forten vol verhalen bij Werk aan het Spoel

  05 juli 2017

  Geniet deze zomer van Forten vol Verhalen, storytellingfestivals op acht bijzondere waterlinielocaties in Nederland. Voor de hele familie met spannende, ontroerende, grappige en vooral mooie verhalen. Verhalen die je bij blijven, verhalen die je voor altijd meeneemt. 

  Lees meer
 • Tom Dumoulin rijdt Profronde in Tiel

  03 juli 2017

  Giro-winnaar Tom Dumoulin komt 30 juli naar Tiel om mee te doen aan de Profronde. Het management van de wielrenner gaf vrijdag groen licht aan de organisatie, meldt voorzitter Eric de Jongh. 

  Lees meer
 • TRIP Bommelerwaard vrijdag 7 juli gesloten

  03 juli 2017

  Vrijdag 7 juli is het Toeristisch Recreatief Informatie Punt (TRIP) op de Markt in Zaltbommel gesloten. Op deze dag viert zij het 10-jarig bestaan van het TRIP dat op 7-7-‘7 werd opgericht. 

  Lees meer
 • In één maand verdronken al 4 zwemmers in de Gelderse rivieren

  23 juni 2017

  Zwemmen in de grote rivieren is levensgevaarlijk. De afgelopen weken verdronken 4 mensen in onze provincie, maar is dat veel?

  Lees meer
 • Start dagelijks varen voetveren

  15 juni 2017

  Na een succesvolle start van het vaarseizoen wordt er vanaf vrijdag 16 juni 2017 door alle fiets- en voetveren van Uit®waarde weer dagelijks gevaren.
  Uiterwaarde is erg blij met twee OV Wandelingen binnen het gebied, te weten Het Land van Ravenstein en Waterlinie Culemborg. Zij leveren de betrokken veertjes veel extra wandelaars op.

  Lees meer
 • Smullen tijdens Slot Proevestein

  07 juni 2017

  Maak kennis met restaurants uit de regio

  Als je door de oude toegangspoort binnenloopt komen de heerlijke geuren je al tegemoet. Ruik ik daar nou spareribs? Zie ik daar een bordje met zalm-papillot langskomen? En die rouleau van parelhoen ziet er uit om te watertanden! Op zondag 25 juni organiseert Slot Loevestein voor de derde keer het smaakvolle evenement Slot Proevenstein. Het evenement staat in het teken van lekker eten en drinken in een historische sfeer. Er is een proeverij van bekende restaurants uit de buurt alsook een gezellige smaakmarkt met streekproducten.

  Lees meer
 • Het is bijna zover!

  07 juni 2017

  Het eerste kersenras, De Burlat, kleurt door het warme en zonnige weer van de afgelopen tijd al goed en daarom gaan de eerste kersen naar verwachting aanstaande zaterdag 10 juni al in de verkoop. Dat wordt weer smullen!

  Lees meer
 • Tiel Maritiem

  29 mei 2017

  Op zondag 4 en maandag 5 juni staat Tiel weer in het teken van Tiel Maritiem. Dit gezellige jaarlijkse terugkerende nautische evenement met Pinksteren is er voor jong en oud! 

  Lees meer
 • Vrijstadfestival Culemborg

  24 mei 2017

  Het nieuwe Vrijstadfestival zet Culemborg op zaterdag 27 en zondag 28 mei op zijn kop. Culemborg is een echte cultuurstad, en dat kan iedereen tijdens het laatste weekend van mei zelf komen beleven!

  Lees meer
 • Beleef Buren in teken van Kunst

  19 mei 2017

  Op zondag 21 mei, wordt in de Oranjestad Buren de 17e Internationale Kunstmarkt gehouden. Zo’n 100 kunstenaars uit binnen- en buitenland zullen de tuinen van het Museum der Koninklijke Marechaussee inrichten tot de grootste openlucht expositie van het Rivierengebied. 

  Lees meer
 • B&B De Appelgaard bekroond in verkiezing beste B&B van Nederland

  11 mei 2017

  B&B De Appelgaard is in de verkiezing ‘Beste Bed & Breakfast van Nederland’ bekroond tot beste B&B in de categorie met 3 tulpen. Van harte gefeliciteerd!

  Lees meer
 • Een escape room op Slot Loevestein

  03 mei 2017

  Een betere locatie is haast niet denkbaar. Op de plaats waar de meest spectaculaire gevangenisontsnapping uit de Nederlandse geschiedenis plaatsvond komt Escape Room Slot Loevestein. Vanaf het najaar van 2017 kan iedereen proberen om uit Slot Loevestein te ontsnappen. Een unieke combinatie van vrijetijdsbesteding van nu in de historische omgeving van toen. De Escape Room, ontwikkeld door Epic Escape Waalwijk, zal in het teken staan van grenzen en vrijheid.

  Lees meer
 • Stadswandeling met gids door historisch Zaltbommel op zaterdag 6 mei

  01 mei 2017

  Op zaterdag 6 mei a.s. organiseert het TRIP in samenwerking met het Gilde van Stadsgidsen om 13.30 uur een door een gids begeleide stadswandeling door de oude binnenstad van Zaltbommel. De gids weet veel interessante wetenswaardigheden te vertellen over de historie van de stad en de gebouwen en de families die er woonden. De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur.

  Lees meer
 • Aspergediner op landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt

  26 april 2017

  Vanaf april t/m juni zijn de geliefde asperges weer overal te vinden. Om dit heugelijke feit te vieren organiseert Heerlijkheid Mariënwaerdt een aspergediner op zondag 11 juni vanaf 16.00 uur.

  Lees meer
 • Het is weer Meimaand Fietsmaand!

  26 april 2017

  Mei is dé maand bij uitstek om te gaan fietsen. Spoel de modder van je banden, trek je fietskleren aan en gaan! Wij laten je de mooiste fietsroutes en leukste fietsevenementen in Rivierenland zien!

  Lees meer
 • WO2 & Vliegeniersmuseum vanaf donderdag 11 mei a.s. open voor publiek!

  25 april 2017

  Het WO2 & Vliegeniersmuseum is voor het publiek vanaf donderdag 11 mei a.s. tijdens openingstijden van fort Vuren, gratis te bezichtigen. Zie voor de openingstijden van het fort www.wff.nl

   

  Lees meer
 • Bloesemtocht nu ook voor deelnemers in een rolstoel

  14 april 2017

  Ter gelegenheid van de 25ste editie van de Bloesemtocht op zaterdag 22 april, wordt dit jaar een gedeelte van het parcours opengesteld voor mensen in een rolstoel. Zo kan iedereen dit jaar genieten van de unieke sfeer van de Bloesemtocht én de prachtige bloesem.Bestel uw tickets hier! Mooie route De rolstoeldeelnemers starten tussen 12.30 en 13.30 vanaf de Krooiweg in Deil en volgen een geheel verhard parcours van ongeveer 3 kilometer naar het veilingterrein in Geldermalsen. Het grootste gedeelte van de route volgen de rolstoeldeelnemers het reguliere parcours van de Bloesemtocht. Uiteraard krijgen alle deelnemers een medaille! n wordt uitgebreid met een rolstoeltocht.

  Lees meer
 • Fietsroute langs de Linge op 22 april afgesloten i.v.m. Bloesemtocht

  12 april 2017

  De Stichting Nationale Rode Kruis Bloesemtocht organiseert op zaterdag 22 april a.s. de 25ste editie van de Nationale Rode Kruis bloesemtocht in en om Geldermalsen. Een groot deel van het parcours voert de wandelaars langs de Linge vanaf de gemeente Geldermalsen tot aan Leerdam en is daarom afgesloten voor alle verkeer. De Lingeroute is daarom niet toegankelijk voor fietsers op zaterdag 22 april. Als er toch fietsers zijn, worden deze met borden en door verkeersregelaars omgeleid.

  Lees meer
 • Pasen in het Stadskasteel

  10 april 2017

  Museum Stadskasteel Zaltbommel is tweede paasdag geopend van 13.00-17.00 uur. Er is van alles te beleven, voor elk wat wils. 

  Lees meer
 • Caatje aan de Lek geopend!

  07 april 2017

  Sinds 1 april 2017 heeft Werk aan het Spoel weer een nieuwe horeca-uitbater. Caatje aan de Lek heet het nieuwe restaurant, dat een fortburger, liniesalde of entrecote van Culemborgse dikbil serveert.

  Lees meer
 • Nationale Molendag bij Korenmolen De Hoop

  04 april 2017

  Op nationale molendag draait én bruist korenmolen De Hoop! Iedereen is van harte uitgenodigd, voor een rondleiding in de historische molen.

  Lees meer
 • De Blauwe Bever terug in de vaart

  04 april 2017

  De Blauwe Bever is sinds deze week weer in de vaart met 2 heel bijzondere vaarten, waarbij het prachtige voorjaarsweer de feestvreugde extra luister bijzette!

  Lees meer
 • Vier dagen fietsen door de Fruitdelta van Rivierenland

  29 maart 2017

  De 32e Betuwse Fietsvierdaagse wordt verreden van do.25 mei t/m zo. 28 mei. De start is op donderdag 25 mei - Hemelvaartsdag –  bij dorpshuis “De Avezathen” Daver 46 4012BC Kerk-Avezaath. Men kan deelnemen aan vier verschillende afstanden: 25, 40, 60 of 80 km.

  Lees meer
 • Lakenvelders landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt naar buiten

  28 maart 2017

  A.s. donderdag 30 maart om 11.00 uur gaan de Lakenvelders op landgoed Mariënwaerdt weer naar buiten.

  Lees meer
 • Zaterdag 1 april opent het Toeristisch Informatie Punt in Culemborg

  28 maart 2017

  Op zaterdag 1 april opent het Toeristisch Informatie Punt weer haar deuren weer voor een nieuw toeristenseizoen in Culemborg.

  Lees meer
 • Parkeergarage dicht met Appelpop

  20 maart 2017

  Bezoekers van Appelpop kunnen in september niet tot aan de poort aan de Rechtbankstraat rijden en daar hun auto in de nieuwe parkeergarage zetten. De garage gaat tijdens het festival dicht. 

  Lees meer
 • Opening seizoen De Grote Rivieren Heerewaarden

  16 maart 2017

  Op zondag 2 april opent Bezoekerscentrum De Grote Rivieren in Heerewaarden zijn deuren weer voor een nieuw toeristenseizoen. De toegang is op deze dag gratis.

  Lees meer
 • Lentefair 2017

  14 maart 2017

  De Lentefair is inmiddels een bekend fenomeen in de Betuwe. Op zaterdag 25 maart maakt het terrein van de Heerlijkheid Eck en Wiel zich alweer op voor de 4e editie.

  Lees meer
 • Racoon, DI-RECT, VANT, Jonna Fraser en Mustii op Appelpop 2017

  10 maart 2017

  Met Racoon, DI-RECT, VANT, Jonna Fraser en Mustii zijn vijf mooie acts toegevoegd aan het programma van Appelpop 2017. Eerder werd al de komst van Kensington, Kraantje Pappie en Teske aangekondigd. Met deze reeks nieuwe namen is een sterk begin gemaakt met een brede en diverse line-up van het festival dat plaatsvindt op vrijdag 8 en zaterdag 9 september.

  Lees meer
 • Start en finish Dijkensport verplaatst, onderdelen geschrapt

  02 maart 2017

  De start en finish van sportevenement Dijkensport.nl zijn niet meer in de Zandstraat in Beneden-Leeuwen, maar een stukje verderop bij de Wiel. Het is één van de veranderingen van de achttiende editie, die 2 en 3 september plaatsvindt.

  Lees meer
 • TRIP Bommelerwaard vanaf 3 maart weer open

  27 februari 2017

  Het Toeristisch Recreatief Informatie Punt (TRIP Bommelerwaard) in Zaltbommel gaat vrijdag 3 maart weer open. 

  Lees meer
 • Vier dagen fietsen door de Fruitdelta van het Rivierengebied

  24 februari 2017

  De fietsvierdaagse wordt verreden van do.25 mei t/m zo. 28 mei. De start is op donderdag 25 mei - Hemelvaartsdag –  bij dorpshuis “De Avezathen” Daver 46 4012BC Kerk-Avezaath. Men kan deelnemen aan vier verschillende afstanden: 25, 40, 60 of 80 km. 

  Lees meer
 • Landgoedfair op Heerlijkheid Mariënwaerdt: Samen genieten!

  24 februari 2017

  Van 16 t/m 20 augustus organiseert  landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt weer de jaarlijkse Landgoedfair met als thema ‘Samen genieten’. 

  Lees meer
 • Waalkade in Tiel vanaf 1 juli dicht voor parkeerders

  23 februari 2017

  Bezoekers van de Tielse binnenstad kunnen vanaf 1 juli niet meer op de Waalkade parkeren. Het stadsbestuur heeft besloten om vanaf dan 500 parkeerplaatsen te schrappen op het terrein. De overige 200 plaatsen zijn bestemd voor vergunninghouders.

  Lees meer
 • Van LF-netwerk naar icoonroutes

  21 februari 2017

  LF-routes zijn bekend als dé lange-afstandfietsroutes in Nederland, vooral bedoeld voor fietsvakanties. Nu er een landsdekkend netwerk van knooppuntroutes is, zijn er nieuwe mogelijkheden voor de LF-routes. De huidige netwerkfunctie is niet langer nodig.

  Lees meer
 • Liniepadfestival brengt de film ‘Linie tot Leven’

  07 februari 2017

  Het zesde Liniepadfestival wordt gehouden op 25 en 26 februari op Slot Loevestein en drie forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

  Lees meer
 • 25 & 26 februari: Winterbivak en veldslag bij Slot Loevestein

  07 februari 2017

  Hoe zag een militair bivak eruit in de tijd van Napoleon? Beleef het zelf op 25 en 26 februari bij Slot Loevestein. Zo’n 200  soldaten uit heel Europa bereiden zich voor op de aanval. Dat loopt uit op een ware veldslag!

  Lees meer
 • Leuke acties in februari voor museumkaarthouders

  06 februari 2017

  Museumkaarthouders kunnen iedere maand rekenen op een aantal leuke acties, waarvan deze maand twee in Rivierenland. Bekijk ze snel!

  Lees meer
 • Tiel Maritiem 2017: Koninklijk Varen

  30 januari 2017

  Onder het motto koninklijk varen zal Tiel Maritiem voor de 4e maal plaatsvinden tijdens het komend Pinksterweekend van zondag 4 en maandag 5 juni. Tiel Maritiem groeit gestaag door tot hét nautisch evenement van midden Nederland, met volop watersport en beleving van de rivier de Waal. 

  Lees meer
 • Pontjes gaan vaker oversteken in Rivierenland

  25 januari 2017

  De tien pontjes van Uiterwaarde gaan komend seizoen meer vaardagen maken in Rivierenland. Daarvoor is het recreatieschap op zoek naar vrijwillige schippers.

  Lees meer
 • Met gids door Museum Stadskasteel Zaltbommel

  23 januari 2017

  Elke 3e zaterdag van de maand organiseert het Stadskasteel een speciale rondleiding met gids door het museum.

  Lees meer
 • Bommellogiecursus "geschiedenis van het onderwijs in de Bommelerwaard"

  23 januari 2017

  In februari start er weer een cursus Bommellogie in het museumcafé van het Stadskasteel Zaltbommel. De geschiedenis van het lager- en beroepsonderwijs wordt in drie bijeenkomsten toegelicht door deskundigen. 

  Lees meer
 • De bever voelt zich thuis in Maas en Waal

  23 januari 2017

  Het is voor veel mensen nog steeds een belevenis om een bever in het wild te zien. Zelfs knaagsporen zijn bijzonder. Toch is de bever inmiddels helemaal thuis in het Land van Maas en Waal.

  Lees meer
 • Vleermuizen bij de Diefdijklinie

  20 januari 2017

  In KunstFort Asperen overwinteren grootoorvleermuizen, baardvleermuizen en watervleermuizen. Bijzondere dieren die hoge eisen stellen aan hun plek, het fort heeft een specifiek ‘grotklimaat’ waar ze het heerlijk toeven vinden. 

  Lees meer
 • Met gids door Museum Stadskasteel Zaltbommel

  18 januari 2017

  Elke 3e zaterdag van de maand organiseert het Stadskasteel een speciale rondleiding met gids door het museum. De gids laat u kennis maken met veldheer Maarten van Rossem en zijn tijdgenoten. 

  Lees meer
 • Minimagazine ROUTES 2017 online

  12 januari 2017

  Met trots presenteren wij het tweede exemplaar van het minimagazine ROUTES 2017.

  Lees meer
 • Opening van De Tuinen van Appeltern!

  06 januari 2017

  Vanaf 1 maart 2017 openen de deuren van De Tuinen van Appeltern zich weer. 

  Lees meer
 • Nieuwe editie magazine RVRNLND nu al online in te zien

  05 januari 2017

  Vers van de pers en binnenkort in heel Rivierenland verkrijgbaar: het nieuwe magazine RVRNLND 2017!

  Lees meer
 • De lekkerste bol komt uit Tiel

  28 december 2016

  Wie in onze regio een lekkere oliebol wil eten, moet dit jaar opnieuw naar Tiel. De bollen uit Druten – 'verschrikkelijke smaak' – moet je mijden, zo blijkt uit de jaarlijkse AD Oliebollentest.

  Lees meer
 • Geofort opent escape room: War Escape

  23 december 2016

  Op 26 december a.s. opent op GeoFort een nieuwe Escape room: War Escape!
  Een spannend oud fort, smalle donkere gangetjes, tunnels en verborgen kamertjes. Voel jij de spanning al? Natuurlijk moet je bij deze Escape room je ruimtelijk inzicht gebruiken en geografische verbanden zoeken. Een leuk uitje vanaf 15 jaar.

  Lees meer
 • Kaartverkoop 25ste Rode Kruis Bloesemtocht van start

  23 december 2016

  Op zaterdag 22 april 2017 organiseert de Stichting Nationale Rode Kruis Bloesemtocht de 25ste editie van de Bloesemtocht in Geldermalsen en omgeving. Wandelliefhebbers kunnen nu al hun startbewijs bestellen.

  Lees meer
 • Bezoek kasteel Ammersoyen in kerstsfeer

  16 december 2016

  In de kerstvakantie is kasteel Ammersoyen geopend voor bezichtiging. Kom ook genieten van de kerstsfeer in het middeleeuwse kasteel. Overal branden lichtjes en de vertrekken zijn sfeervol aangekleed.

  Lees meer
 • Veer Batenburg - Demen vaart tijdens Kerstfair

  15 december 2016

  Voor het eerst zal op vrijdag 23 december tijdens de Kerstfair in Batenburg het fiets- en voetveer Batenburg-Demen in de vaart zijn. 

  Lees meer
 • 9 december t/m 8 januari: Vestingdriehoekdagen

  01 december 2016

  Wegens groot succes herhaald: de Vestingdriehoekdagen! Van 9 december 2016 tot en met 8 januari 2017 wordt er van alles georganiseerd in Gorinchem, Woudrichem, Slot Loevestein en Fort Vuren. 

  Lees meer
 • IJsbaan op Kerstfair Mariënwaerdt

  29 november 2016

  Van 8 t/m 11 december organiseert landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt de 15e Kerstfair. Het landgoed viert dit jubileum met een andere opzet, meer stands én een grote ijsbaan die speciaal voor de Kerstfair is aangelegd.

  Lees meer
 • 1.000ste voorstelling bij LingeFilm

  28 november 2016

  Op donderdag 24 november vertoonde LingeFilm in een uitverkocht theater haar 1.000ste voorstelling met Bridget Jones’s Baby. 

  Lees meer
 • Herberg De Engel in Dodewaard bekroond als beste restaurant van Gelderland

  24 november 2016

  Herberg De Engel in Dodewaard is opnieuw verkozen tot beste restaurant van Gelderland van de HEERLIJK10DAAGSE.

  Lees meer
 • Landgoedwinkel Heerlijkheid Mariënwaerdt maakt kans op prijs Beste Biowinkel 2017

  18 november 2016

  De genomineerden voor de verkiezing van de beste biologische winkel 2017 zijn bekend. Een vakjury selecteerde 12 winkels. Vanaf 16 november mag het publiek haar stem uitbrengen. In deze regio maakt Landgoedwinkel Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd kans op de prijs in de categorie boerderijwinkels. Het publiek kan deze winkel aan een overwinning helpen door te stemmen. Winnaars mogen een jaar lang de titel ‘Beste biologische winkel 2017’ voeren en zijn zo het visitekaartje van de branche. De Verkiezing van de Beste biologische winkel is een initiatief van de Biowinkelvereniging en Bionext.

  Lees meer
 • Pontjes Rivierenland zetten opnieuw recordaantal mensen over

  07 november 2016

  Het record aantal overzettingen van vorig jaar is, ondanks het hoge water in juni, dit jaar wederom verbroken. Dat meldt Uit®waarde.

  Lees meer
 • Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt gaat naar Leiden

  31 oktober 2016

  Vanaf vrijdag 4 november aanstaande vind je het eeuwenoude familielandgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt uit de Betuwe in Leiden. 

  Lees meer
 • Kinderrondleidingen bij Museum Stadskasteel Zaltbommel en Stadsmuurwandeling Zaltbommel op 22 oktober

  17 oktober 2016

  Op 22 oktober de Gelderse Museumdag. Speciaal voor kinderen organiseert Museum Stadskasteel Zaltbommel een tocht door het museum. Een gids vertelt spannende verhalen over het kasteel en laat allerlei mooie en bijzondere voorwerpen zien uit de museumverzameling. 

  Lees meer
 • Weeshuismuseum trakteert op voorstelling Gelderse Museumdag ook in Culemborg

  12 oktober 2016

  Op zaterdag 22 oktober organiseert de provincie Gelderland de Gelderse Museumdag. Ook het Elisabeth Weeshuis Museum doet hieraan mee door een extra activiteit in het museum aan te bieden: de voorstelling van Verhalenverteller van het Jaar Eric Borrias. De familievoorstelling (7+) ‘De 100- jarige man die uit het raam klom en verdween’ start om 14.00 uur. Voor alle bezoekers is gratis een speciale museumroute ‘De 10-jarige jongen’ beschikbaar.

  Lees meer
 • Bommelse Zelfplukdagen 2016

  12 oktober 2016

  In de tweede helft van oktober is het weer voor iedereen mogelijk om zelf appels te komen plukken in een boomgaard in Zaltbommel. De tweede editie van de Bommelse Zelfplukdagen is dit jaar voor het eerst in Zelfplukboomgaard ’t Straatje, tussen Zaltbommel en Gameren.

  Lees meer
 • Film Food Festival Geldermalsen groot succes

  10 oktober 2016

  In het weekend van 7-9 oktober stond De Pluk in het teken van het Film Food Festival dat LingeFilm georganiseerd had. Het is een groot succes geworden!

  Lees meer
 • Landgoed Mariënwaerdt bijzonder decor muzikale hoogtepunten

  07 oktober 2016

  Lees meer
 • LingeFilm organiseert het Film Food Festival

  30 september 2016

  Vrijdag 7 tot en met zondag 9 oktober heeft LingeFilm het Film Food Festival georganiseerd. Het hele weekend staat De Pluk in het teken van eten, koken, culinair en gezond. 

  Lees meer
 • Start Maand van de Geschiedenis Gelderland

  28 september 2016

  1 oktober start de Maand van de Geschiedenis, hét grootste historische evenement van Nederland. Dit jaar is het thema Grenzen. “Als grensprovincie is Gelderland meer dan eens de buffer geweest die het westen moest beschermen tegen vijandelijke aanvallen”, aldus Bijzonder Hoogleraar Dolly Verhoeven in haar column ‘Voorbij Amersfoort’.

  Lees meer
 • Een heerlijke kerst tijdens de 15e Kerstfair op Heerlijkheid Mariënwaerdt

  23 september 2016

  Van 8 tot en met 11 december organiseert landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt vier dagen vol kerstinspiratie tijdens de jaarlijkse Kerstfair. Het landgoed betovert met honderden lichtjes, guirlandes en kerstbomen, gezellige kampvuren en gevelhuisjes.

  Lees meer
 • Betuws Wijndomein 3e beste wijnmaker van Nederland en België!

  22 september 2016

  Betuws Wijndomein verdient prijzen op verschillende wijnkeuringen. “Een kroon op mijn harde werken” zegt wijnboer Diederik Beker. Beker scoort goed in alle wijncategorieën en eindigt in het eindklassement als 3e beste wijnmaker van Nederland en België. Graag wil hij bij deze ook de vele wijngaard-vrijwilligers bedanken voor hun inzet tijdens de oogst van 2015!

  Lees meer
 • De Ridders van Gelre naar Kasteel Ammersoyen

  20 september 2016

  Omroep Gelderland zendt sinds begin deze maand iedere maandagavond het tv-programma 'Ridders van Gelre' uit. In dat programma gaan de beide Ridders Bas Steman en René Arendsen op zoek naar de rijke geschiedenis van Gelderland. Elke maandag is er een ander thema. De tv-uitzending is van 17.20 tot 17.50 uur en het programma wordt ieder uur herhaald. De zaterdag erna is er telkens een Gelredag op een van de locaties die in de tv-uitzending aan bod kwamen. Op 24 september is dat Ammerzoden. Het publiek is hier tussen 10.00 en 13.00 uur van harte welkom op Kasteel Ammersoyen en er is gratis toegang. 

  Lees meer
 • De pontjes van Uit®waarde varen nog even door!

  19 september 2016

  In verband met het aanhoudende mooie weer heeft Uit®waarde besloten ook vandaag, morgen, woensdag en donderdag extra buiten het vaarschema te gaan varen. Het vaarseizoen wordt dit weekeinde afgesloten. Zondag de 25e is de laatste vaardag van dit seizoen.

  Lees meer
 • Eerste Hollandse appels en peren voor burgemeester Tiel

  14 september 2016

  De nieuwe oogst van Hollandse appels en peren is begonnen! Burgemeester Beenakker van fruitstad Tiel neemt op donderdag 15 september het eerste kistje fruit in ontvangst van NFO-bestuurslid Marc André de la Porte. André de la Porte, zelf fruitteler, overhandigt met trots zijn versgeplukte Elstar-appels en Conference-peren. 

  Lees meer
 • Massaal stemmen op publieksprijs Fruitcorso

  13 september 2016

  Voor het eerst kan er massaal gestemd worden op de publieksprijs van het Fruitcorso. Werden tot nu toe formulieren verstrekt op de tribune, nu kan dat via deze website op de smartphone of computer.

  Lees meer
 • Nieuw in Tiel: parkeerkosten betalen met het puntentegoed op je FlipPas!

  07 september 2016

  Uniek in Nederland: winkelen in de binnenstad, punten sparen bij je aankopen en mét die punten betalen bij de parkeerautomaten. In Tiel kan het vanaf nu!

  Lees meer
 • Buren in het teken van Kunst

  02 september 2016

  Oranjestadje Buren, met zijn 16e  Kunstmarkt en het zevende Jazzfestival, in het teken van de Kunst. Zo’n 100 kunstenaars uit binnen- en buitenland komen naar Buren om de tuinen van het Museum der Koninklijke Marechaussee in te richten als grootste openlucht expositieruimte van het Rivierengebied.

  Lees meer
 • Hollandse gezelligheid op 22e Landgoedfair

  23 augustus 2016

  De Landgoedfair op landgoed Heerlijkeid Mariënwaerdt was gezellig druk. Het evenement dat al voor de 22e keer gehouden werd, trok ruim 24.000 bezoekers.

  Lees meer
 • Marechausseemuseum pakt uit tijdens ‘Marechausseemuseum’-dagen

  22 augustus 2016

  Het Marechausseemuseum in Buren bestaat op 31 oktober a.s. 80 jaar en organiseert met medewerking van de Koninklijke Marechaussee in het weekend van 24 en 25 september de ‘Marechausseemuseum’-dagen. Met als thema “80 jaar Marechausseemuseum. 

  Lees meer
 • Ontdek de musea in Rivierenland op 22 oktober voor maar €1,-

  16 augustus 2016

  Op 22 oktober is het Gelderse Museumdag. Op deze dag bezoek je diverse musea in Gelderland voor slechts €1,-. Ook in Rivierenland doen verschillende musea mee aan deze dag.

  Lees meer
 • Kookwedstrijden voor bezoekers tijdens de Landgoedfair

  12 augustus 2016

  Doe mee aan leuke kookwedstrijden tijdens de Landgoedfair op landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt die van 17 t/m 21 augustus gehouden wordt. 

  Lees meer
 • Programma 10e editie Oogstdagen bekend

  11 augustus 2016

  Zondag 14 augustus a.s. worden op de Maaslanden, recreatiegebied De Gouden Ham, te Appeltern de Maas en Waalse Oogstdagen met onder andere het spectaculaire NK Hooien georganiseerd.

  Lees meer
 • Shetlanderrace op Landgoedfair 2016

  09 augustus 2016

  Ben je tussen de 7 en 14 jaar oud en heb je een Shetlanderpony? Geef je dan op voor de Landgoedfair Shetlanderrace op woensdag 17 en zaterdag 20 augustus.

  Lees meer
 • Van Hollandse bodem op de 22ste Landgoedfair

  03 augustus 2016

  Voor de 22e keer organiseert landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt de jaarlijkse Landgoedfair. Van 17 tot en met 21 augustus kunnen bezoekers het echte buitenleven ervaren op het familielandgoed. Dit jaar staat het buitenevenement in het teken van al het lekkers en moois dat ons eigen land voortbrengt: van Hollandse bodem. Ambachtelijke, vaak handgemaakte items en etenswaren uit de streek, met weinig footprints en van uitstekende kwaliteit zoals boerenzuivel, vlees rechtstreeks van de boer en wijnen uit Hollandse wijngaarden.

  Lees meer
 • Download de Riveer-app

  01 augustus 2016

  Wanneer je de Riveer-app download, kun je alles zien van Riveer. De dienstregelingen, opstapplaatsen, watertaxi. Maar je kunt er ook mee betalen. 

  Lees meer
 • Recreatiekaart Neder-Betuwe

  12 juli 2016

  Word ook verliefd op Neder-Betuwe met zijn prachtige landschappen en rijke geschiedenis. Hollandser kan het haast niet tussen de rivieren en beschermd door slingerende dijken. Goed onderhouden fruit- en laanboomgaarden sieren het landschap. 

  Lees meer
 • Weeshuismuseum in televisieserie Parels & Passie

  08 juli 2016

  TV Gelderland komt dit najaar met een televisieserie over kleine musea onder de titel Parels & Passie. Het Culemborgse Elisabeth Weeshuis Museum is geselecteerd als een van de parels in Gelderland. 

  Lees meer
 • Volledige programma Appelpop bekend

  04 juli 2016

  Guus Meeuwis, Marco Borsato, De Jeugd van Tegenwoordig, De Staat en Crystal Fighters. Op 9 en 10 september staan ze allemaal op de gratis 25e editie van Appelpop. 

  Lees meer
 • Nu verschenen: het Kersenboekje

  23 juni 2016

  Het Kersenboekje is het boekje waarin u veel aantrekkelijke informatie vindt over de kers. Leuke weetjes, een recept uit de 17e eeuw, interessante feiten, de beleving van toen maar zeker ook de kersenbeleving van nu; veel over deze kleine rode vrucht vindt u in het Kersenboekje. Met een Japans sprookje, verspreid door het boekje, wordt er een mooie knipoog naar Japan gemaakt, waar kersenbloesem een grote rol speelt.

  Lees meer
 • Zomer op Slot Loevestein

  20 juni 2016

  In juli en augustus is Loevestein elke dag geopend en is er van alles te doen! Neem een kijkje bij de boekenkist in het kasteel, maak je eigen moestuintje, ga mee terug naar de middeleeuwen met de Kasteelschutters of kom elke zondag genieten van muziek onder de boom.

  Lees meer
 • Burgemeester opent wandelpad op landgoed Mariënwaerdt

  14 juni 2016

  Zondag 12 juni opende de burgemeester Miranda de Vries het eerste verharde wandelpad bij de poort van landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt. Dit pad is een eerste stap in het project ‘stap voor stap’, dat de Vrienden van Mariënwaerdt in het leven geroepen hebben om de wandelpaden op het landgoed te verbeteren.

  Lees meer
 • GeoFort wint internationale museumprijs voor kinderen

  10 juni 2016

  Het Betuwse GeoFort uit Herwijnen heeft de prestigieuze Children in Museum Award 2016 gewonnen. De prijs is bedoeld om musea wereldwijd te belonen voor innovatie en creativiteit. GeoFort is een museum over cartografie en navigatie, waar kinderen al doende leren en ouders heerlijk kunnen genieten op het terras.

  Lees meer
 • Aspergediner op landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt

  19 mei 2016

  Op zondag 12 juni organiseert Heerlijkheid Mariënwaerdt een wijn & aspergediner, geserveerd aan lange tafels op het terras van de Nieuwe Refter, een authentieke dinerlocatie nabij Huize Mariënwaerdt (bij slecht weer binnen, maar net zo sfeervol!). 

  Lees meer
 • Bezoek Slot Loevestein voor maar €1,-

  12 mei 2016

  Vanaf 23 mei kun je Slot Loevestein bezoeken voor maar €1,-. Voor de kortingsactie werkt het kasteel samen met Lidl. 

  Lees meer
 • Voet-/fietsveer Enspijk – Mariënwaerdt weer in de vaart vanaf 25 maart 2016

  14 maart 2016

  Het seizoen gaat weer van start: vanaf het Paasweekend (vrijdag 25 maart 2016) gaat het voet-/fietsveer over de Linge tussen Enspijk en landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt weer varen.

   

  Lees meer
 • Landgoedfair 2016: Van Hollandse bodem!

  14 maart 2016

  Van 17 t/m 21 augustus organiseert Heerlijkheid Mariënwaerdt de jaarlijkse Landgoedfair. Het is dit jaar de 22e editie van dit grote buitenevenement. Neem een kijkje op het landgoed en ervaar het echte buitenleven. Het thema dit jaar: van Hollandse bodem, met veel streekproducten, mooie handgemaakte producten en ander moois uit eigen land. 

  Lees meer
 • Paaseieren schilderen en zoeken in kasteel Ammersoyen

  07 maart 2016

  Op beide Paasdagen kunnen kinderen paaseieren zoeken en schilderen in kasteel Ammersoyen. Eerst gaan ze eieren schilderen in de taveerne, daarna gaan ze met een speciale familierondleiding het kasteel bekijken. Onderweg mogen ze paaseieren zoeken, want de paashaas is langs geweest!

  Lees meer
 • Proef Pasen in de Landgoedwinkel

  04 maart 2016

  De Landgoedwinkel op landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt heeft een nieuwe uitstraling gekregen; ruimer opgezet en nieuw is een keuken voor kookdemonstraties en proeverijen. 

  Lees meer
 • Lammetjes kijken, knuffelen en nog veel meer…

  04 maart 2016

  Op vrijdag 25 en zaterdag 26 maart 2016(Paasweekend) is het weer zover! Dan zijn de Lammetjesdagen bij Landwinkel/geitenboerderij de Grote Doorn in Slijk Ewijk. 

  Lees meer
 • Voorjaarsactiviteiten op GeoFort!

  18 februari 2016

  Zaterdag 20 februari tot en met zondag 6 maart is het weer voorjaarsvakantie! Kom gezellig naar GeoFort, er is ontzettend veel leuks te doen...

  Lees meer
 • 31ste Betuwse Fietsvierdaagse

  10 februari 2016

  Donderdag 5 mei start de 31ste Betuwse Fietsvierdaagse. De start valt traditiegetrouw samen met Hemelvaartsdag. De fietsvierdaagse wordt verreden van 5 mei t/m 8 mei a.s. Men kan deelnemen aan vier verschillende afstanden: 25, 40, 60 of 80 km. 

  Lees meer
 • Marco Borsato op 25e editie Appelpop

  28 januari 2016

  Niemand minder dan Marco Borsato zal dit jaar te zien zijn tijdens de jubileumeditie van Appelpop op 9 en 10 september. Borsato is de eerste act die is aangekondigd voor de 25e editie van het gratis festival.

  Lees meer
 • Spreeuwenpot, liefdesliedjes en soldaten op Slot Loevestein

  22 januari 2016

  Kom in februari naar Slot Loevestein, want er is genoeg te doen. Slot Loevestein is 650 jaar oud en wie oud is heeft veel te vertellen! In de voorjaarsvakantie leer je alles over de spreeuwenpot en op Valentijnsdag is er een overvloed aan romantiek. Natuurlijk kun je ook komen kijken naar een wapenoefening of de natuur in trekken.

  Lees meer
 • Weeshuismuseum virtueel te bezoeken

  21 januari 2016

  Het Elisabeth Weeshuis Museum is sinds vandaag ook via Street View op Google Maps te bezoeken. Het Culemborgse bedrijf Aemotion online communicatie maakte voor het museum een virtuele tour met behulp van 360 graden fotografie.

  Lees meer
 • Acties op landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt

  12 januari 2016

  In januari en februari kun je profiteren van heerlijke acties op landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt. Dat is genieten!

  Lees meer
 • Volop activiteiten bij GeoFort in de kerstvakantie

  21 december 2015

  Knisperend kampvuur, uniek kerstdecor en sfeervol muzikaal kerstrepertoire op de achtergrond. In december en januari is GeoFort in een prachtige wintersetting!

   

  Lees meer
 • Kerst bij Restaurant De Betuwe

  21 december 2015

  Kom het mooiste feest van het jaar gezellig bij Restaurant De Betuwe in Tiel vieren! Op vrijdag 25 december (Eerste kerstdag) en zaterdag 26 december (Tweede kerstdag ) kun je er genieten van een heerlijke kerstbrunch. 

  Lees meer
 • Nieuw: Escape Room XL in Zoelen!

  17 december 2015

  Het is een hype! Na Azië en Amerika is nu ook Europa in de ban van … Escape Rooms. Escape rooms zijn voornamelijk bekend geworden door de escape games op internet en mobiele telefoons. De volgende stap was om fysiek betrokken te zijn bij het spel en zo ontstonden de escape rooms. Het concept is nu wereldwijd een rage… en dat komt goed uit, aldus eigenaar Patrick Janssen. "Wij hebben nog een onbegaan deel van ons complex. Nooit naar omgekeken en een beetje eng…"

  Lees meer
 • 28, 29 & 30 december: Winterfeest op Slot Loevestein

  17 december 2015

  Op een dag, in een week met twee maandagen klopt er een draak aan in de vesting van Heer Hugo. Omdat het leger een eed gezworen heeft dat iedereen welkom is, mag ook de draak binnen komen. Dan gaat het mis… Heer Hugo vergeet de ochtend klok te luiden voor het appèl. Als Heer Hugo de volgende ochtend de klok nog niet heeft geluid wordt het onrustig in het leger. Langzamerhand valt het leger in vieren uit elkaar. Elk deel put zijn kracht uit één van de vier elementen om de draak te verslaan. Maar tot nu toe is ze dat nog niet gelukt… misschien als jullie ze komen helpen!

  Lees meer
 • Kaartverkoop Rode Kruis Bloesemtocht van start

  17 december 2015

  Op zaterdag 16 april 2016 organiseert de Stichting Nationale Rode Kruis Bloesemtocht de 24e editie van de Bloesemtocht in Geldermalsen en omgeving. De voorverkoop van startbewijzen is begonnen. Met maar liefst 8 routes met verschillende afstanden biedt de Bloesemtocht voor iedere wandelliefhebber wel een geschikte route.

  Lees meer
 • Kasteel Ammersoyen in kerstsfeer

  08 december 2015

  In de kerstvakantie is kasteel Ammersoyen in kerstsferen gehuld. Alle vertrekken van het kasteel zijn versierd met kerstbomen en kerststukken en overal branden lichtjes en kaarsen. Kom ook genieten van het sfeervolle kasteel!

  Lees meer
 • Mobiele bereikbaarheid van het alarmnummer 112 in Ophemert, Opijnen en Neerijnen.

  19 november 2015

  Uit onderzoek van TNO en Agentschap Telecom blijkt dat het in Nederland goed geregeld is met de mobiele bereikbaarheid van het alarmnummer 112. In 99% van de gevallen slaagt een mobiele oproep naar het alarmnummer. 

  Lees meer
 • Kerst bij 't Veerhuys Beusichem

  18 november 2015

  Ook tijdens de Kerstdagen kun je weer uitstekend terecht bij 't VeerHuys Beusichem voor een heerlijke brunch of diner. Je kunt nu al reserveren!

  Lees meer
 • 14e Kerstfair op Heerlijkheid Mariënwaerdt: ‘Een Heerlijke Kerst’

  13 november 2015

  Op het prachtige landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt vindt van 10 t/m 13 december de gezelligste Kerstfair van Nederland plaats. Kerstbomen met ontelbare lichtjes, oud Hollandse gevelhuisjes en grote kampvuren zorgen voor een unieke sfeer met een warm kerstgevoel.

  Lees meer
 • Recordaantal overzettingen voor fiets- en voetveren Uit®waarde

  02 november 2015

  Tijdens de vrijwilligersdagen zijn de aantallen passagiers, die zijn vervoerd dit seizoen, bekend gemaakt. Niet eerder werden er een vaarseizoen meer dan 100.000 passagiers overgezet.

  Lees meer
 • Start uitvoering programma Stroomlijn: Onderhoud van begroeiing in de uiterwaarden

  02 november 2015

  Rijkswaterstaat werkt aan de doorstroming van de rivieren bij hoogwater, door onderhoud van de begroeiing in de uiterwaarden. Krinkels-CSO heeft in opdracht van Rijkswaterstaat onderzocht welke begroeiing moet verdwijnen en verzorgt de uitvoering daarvan. Ook in de uiterwaarden van Rivierenland wordt begroeiing verwijderd. Meer informatie vindt u op de website www.uitvoeringstroomlijn.nl.

  Lees meer
 • Riddertoernooi op Slot Loevestein

  15 oktober 2015

  Op 24 en 25 oktober organiseert ridder Siwaert van Hesselt een toernooi waarbij hij andere ridders uitnodigt om de strijd met elkaar aan te gaan. De ridders die de strijd met elkaar aangaan zijn: Jan van Moerhoven uit Belgisch Vlaanderen, Bernard de Coirasse en Mahaut D’Hirson uit Frankrijk en Catherine de Craon en Marcus van Delft uit Nederland. Kom kijken wie van deze ridders het sterkste is!

  Lees meer
 • Activiteiten tijdens de herfstvakantie in Kasteel Ammersoyen

  15 oktober 2015

  In de herfstvakantie worden er op Kasteel Ammersoyen verrassende evenementen georganiseerd. Super leuk! Wat dacht je van een Kinder kasteelrondleiding, een speciale kindervoorstelling of de unieke Kastelennacht?

  Lees meer
 • Knutselen bij de Stapelbakker in de herfstvakantie

  12 oktober 2015

  Pannenkoekenhuis de Stapelbakker op landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt organiseert drie knutselmiddagen in de herfstvakantie. 

  Lees meer
 • Buren wint 55e Fruitcorso

  21 september 2015

  Buren heeft zaterdag de 55e editie van het Fruitcorso in Tiel gewonnen. De drie Snavelvissen van de ontwerpers Dennis Voorendt en Jochem Schoots kregen van de jury net iets meer punten dan Luchtschip Pegasus van Culemborg, een ontwerp van Pieter Meeuwissen en Thea van Daalen.

  Lees meer
 • 24 en 25 oktober Riddertoernooi op Slot Loevestein

  18 september 2015

  Middeleeuws weekend vol activiteiten. Op 24 en 25 oktober gaan ridders de strijd aan in een spectaculair steekspel te paard. De middeleeuwen zijn een weekend lang terug op Slot Loevestein!

  Lees meer
 • Nieuw; laad je auto of fiets op tijdens een lunch of diner in Tiel

  17 september 2015

  Wat is er fijner dan even opladen met een geurige kop koffie of overheerlijk diner? Bij restaurant De Betuwe kan het! En terwijl jij oplaadt, doet je auto dat ook! Want sinds kort kun je op het parkeerterrein van restaurant De Betuwe gebruik maken van een oplaadpaal. Twee vliegen in één klap dus!

  Lees meer
 • Kruidig Ammersoyen 26 & 27 september

  17 september 2015

  Op zaterdag 26 en zondag 27 september staat kasteel Ammersoyen met het evenement 'Kruidig Ammersoyen' in het teken van historisch eten en drinken. Kom kijken, luisteren, proeven en ruiken!

  Lees meer
 • Boten- en Camperbeurs Gorinchem 2015

  17 september 2015

  Op vrijdagmiddag 25 september van 12-17 uur en zaterdag 26 september van 9-17 uur zijn de Lingehaven en Buiten de Waterpoort in Gorinchem beursterrein. 

  Lees meer
 • Actie: Goedkope Riveertaxi naar Loevestein

  17 september 2015

  Na een geslaagde proefperiode dit voorjaar continueert Riveer de aktie met de speciale goedkope Riveertaxi voor traject Gorinchem – Slot Loevestein. Deze aktie is bedoeld voor de periode dat er geen vaste dienstregeling naar Slot Loevestein is en bezoekers toch het slot graag willen bezoeken. De boottocht vanuit Gorinchem, via het water het slot naderen, dat is een onmisbaar leuk onderdeel van het bezoek aan Loevestein.

  Lees meer
 • Smakelijke afsluiting Gemaakt in Gelderland in Tiel

  11 september 2015

  Het erfgoedfestival Gemaakt in Gelderland wordt op 19 en 20 september in stijl afgesloten tijdens het 55e Fruitcorso in Tiel. De Betuwe staat van oudsher al bekend om haar omvangrijke groente- en fruitteelt. In het slotweekend draait alles om eten. 

  Lees meer
 • Schilderijen van groente en fruit langs Tielse gracht

  09 september 2015

  Honderden krieltjes, bloemkolen en pepertjes sieren het talud van de Tielse gracht. Om na drie dragen uit te groeien tot ware kunstwerkjes van groente en fruit. Voor de 50e keer ging dinsdagmorgen het leggen van de fruitmozaïeken van start.

  Lees meer
 • Appelpop 2015

  08 september 2015

  Aankomend weekend is het weer zover: Appelpop in Tiel! Appelpop is een gratis toegankelijk festival aan de Waalkade in Tiel. Het is uitgegroeid tot het grootste muziekfestival in zijn soort met internationale bekendheid. 

  Lees meer
 • 3 daags onthaasten in karakteristiek Beneden-Leeuwen

  14 augustus 2015

  Lekker een weekendje weg? Even ontstressen van al het werk? Dan ben je bij De Twee Linden in Beneden-Leeuwen aan het goede adres! De medewerkers zullen er alles aan doen om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken.

  Lees meer
 • Watersport op en langs de Linge

  13 augustus 2015

  Ga er deze zomer eens lekker met de boot op uit en maak gebruik van de passantenhavens van Uit®waarde. De Linge heet je van harte welkom!

  Lees meer
 • Lekker nazomeren op de Landgoedfair op landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt

  05 augustus 2015

  Van 19 t/m 23 augustus 2015 vindt de Landgoedfair weer plaats op landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt. Dit jaar staat de Landgoedfair in het teken van ‘lekker nazomeren’. 

  Lees meer
 • Zomerkrant Uit In De Regio boordevol zomerse tips in Rivierenland

  03 augustus 2015

  De zon staat hoog aan de hemel, de temperatuur is zeer aangenaam: de hoogste tijd om neer te strijken op een terras of verkoeling te zoeken in en op het water. Waar kan dat beter dan in Rivierenland, want deze streek is in de zomer een waar paradijs voor watersportliefhebbers, wandelaars en fietsers.

  Lees meer
 • Kinderpannenkoeken met korting bij Molen de Zwaluw!

  21 juli 2015

  In hartje Betuwe op de Meubelboulevard in Kesteren bevindt zich een forse, achtkantige stellingmolen, genaamd ‘De Zwaluw’. De molen is gebouwd met materialen afkomstig van een meer dan 200 jaar oude molen.  

  Lees meer
 • Zomers genieten bij grand café Hart van de Betuwe

  20 juli 2015

  In het centrum van Tiel, midden in de gezellige levendigheid van de stad, vind je een heerlijk rustpunt om te genieten van al het moois dat de Betuwe je te bieden heeft.

  Lees meer
 • Zomer in Bezoekerscentrum de Grote Rivieren Heerewaarden

  20 juli 2015

  Als je wandelt of fietst in Heerewaarden ontdek je al snel dat de rivieren de Waal en de Maas daar wel erg dicht bij elkaar liggen. Dit gebied is verandert in de loop der jaren, het water speelt daarbij een grote rol. In het Bezoekerscentrum de Grote Rivieren vind je informatie over deze ontwikkelingen en over het werk dat vroeger op of bij de rivieren werd gedaan door de vissers en stenenbakkers. 

  Lees meer
 • Lekker nazomeren op de Landgoedfair op Heerlijkheid Mariënwaerdt

  20 juli 2015

  Van 19 tot en met 23 augustus organiseert Heerlijkheid Mariënwaerdt de jaarlijkse Landgoedfair. Het is dit jaar de 21e editie van dit grote buitenevenement. Neem een kijkje op het landgoed en ervaar het echte buitenleven. Het thema dit jaar: zin in zomer!

  Lees meer
 • De Tuinen van Appeltern: 'het planten-proef-paradijs'

  15 juli 2015

  Planten bepalen het gevoel in een tuin en in een landschap. In de Tuinen van Appeltern ervaar je dat in alle hoedanigheden. Je vindt er van alles: van kleine stadstuinen tot megaborders, van eenvoludig tot houtwal of kunstzinnige rodondendronkwolken. Tuin en landschap lopen er in elkaar over en je treft er duizenden soorten bloemen, heesters, bomen en waterplanten aan!

  Lees meer
 • In de zomervakantie is er van alles te doen op GeoFort!

  15 juli 2015

  Loop als snelste door het nieuwe dubbeldoolhof, stap in de lift naar het binnenste van de aarde, neem een kijkje terug in de tijd met de 4D Globe, bouw een toren op de aardbevingstafel, loop diverse routes door het doolhof, zoek verkoeling in de waterspeelplaats, klauter in de uitgebreide speurtuin en nog veel meer! Bekijk hier alle activiteiten.

  Lees meer
 • Tip: Slot Boekenstein op 23 augustus

  13 juli 2015

  Op zondag 23 augustus staat Slot Loevestein in het teken van kinderboeken. Kom je ook? Misschien kom je je favoriete kinderboekenschrijver tegen. Of doe je mee met een workshop verhalen schrijven of striptekenen? Er is van alles te beleven! 

  Lees meer
 • Hoogste Freefall waterglijbaan van Nederland bij Beldert Beach!

  13 juli 2015

  WipeOut Kids pakt door … en hoe! Het nieuwe speelparkconcept op Beldert Beach heeft definitief de opdracht gegeven voor het plaatsen van de topattractie van WipeOut: de Killer Surf!

  Lees meer
 • Even afkoelen?

  02 juli 2015

  Rivierenland is bij uitstek een van de regio’s waar je tijdens deze warme dagen goed kunt vertoeven.

  Lees meer
 • Betuwe Buitengewoon-arrangement B&B De Appelgaard

  11 juni 2015

  Heerlijk logeren, midden in een honderd jaar oude hoogstamboomgaard: dat kan bij Pension De Appelgaard. De B&B ligt aan de rivier de Lek, verscholen achter de dijk en vlak bij het historische stadje Culemborg.

  Lees meer
 • Pannekoekhuis De Waterspiegel: een ideaal startpunt!

  11 juni 2015

  Pannekoekhuis De Waterspiegel is een ideaal startpunt voor verschillende fietsroutes. In de zomermaanden kun je genieten van al het Betuwse fruit langs deze routes. Je kunt het kopen bij de kraampjes langs de weg of lekker zelf plukken uit de boomgaard.

  Lees meer
 • 14 t/m 21 juni: Fleurig 2015 in De Tuinen van Appeltern!

  11 juni 2015

  Van 14 t/m 21 juni wordt de lifestylebeurs Fleurig Huis & Tuin voor het eerst georganiseerd in De Tuinen van Appeltern. De combinatie van deze beurs met de praktijk van compleet aangelegde tuinen doet de harten van menig tuin- en buitenliefhebber op voorhand sneller kloppen…

  Lees meer
 • Kampeertip: Camping De Rietschoof

  11 juni 2015

  Camping De Rietschoof heeft voor jong en oud alle ingrediënten in huis voor een ontspannen en leuke vakantie. Je vindt deze aangename camping in een karakteristieke uiterwaarde van de Maas, in de gemoedelijke streek de Bommelerwaard. De camping heeft een totaalpakket aan recreatie en is uitgerust met een eigen zwembad, zandstrand, jachthaven, visvijver, speeltoestellen en niet te vergeten een cafetaria en oergezellige kantine.

  Lees meer
 • Bijzondere tentoonstelling in Elisabeth Weeshuis Museum

  11 juni 2015

  Een lamp laten branden door binnen te fietsen, zoals dat gebeurde in menig huishouden tijdens de Tweede Wereldoorlog? Dat kan vanaf 21 juni in de tentoonstelling 'Van de nood een deugd' in het Elisabeth Weeshuis Museum in Culemborg. Daarmee sluit het museum aan bij het erfgoedfestival Gemaakt in Gelderland dat de hele zomer duurt en de Gelderse maakindustrie in al zijn facetten in de schijnwerpers zet.

  Lees meer
 • Nieuw! Logement De Stoep

  11 juni 2015

  Het splinternieuwe Logement De Stoep is geopend! Een multifunctionele verblijfsaccommodatie voor individuele gasten maar ook voor groepen tot 28 personen.

  Lees meer
 • 14 juni: Keramiekmarkt 'Blij met Klei' in Buren

  03 juni 2015

  Na de succesvolle editie van vorig jaar wordt er op zondag 14 juni in Buren voor het tweede jaar de internationale Keramiekmarkt ‘ Blij met Klei’ gehouden.

  Lees meer
 • Hotel Restaurant De Schildkamp: dé ideale uitvalsbasis!

  28 mei 2015

  Midden in de Betuwe aan de rivier de Linge ligt Hotel Restaurant De Schildkamp. Een bezoek staat garant voor: heerlijk overnachten, genieten van de natuur, lekker eten en een zorgeloos verblijf.

  Lees meer
 • 't Veerhuis in Wamel: hier maak je je fietstocht compleet!

  28 mei 2015

  Het land van Maas en Waal wacht op fietsers die van natuur, cultuur en historie houden. Deze regio heeft een mooi fietsnetwerk. Fiets in alle rust door uitgestrekte landschappen, over kronkelende dijken met prachtige vergezichten.

  Lees meer
 • 30 mei: Proeverij op 'De Appelgaard'

  28 mei 2015

  In de prachtige boomgaard van B&B ‘De Appelgaard’ wordt op 30 mei een bijzondere theeproeverij georganiseerd door Willemien Eetwaar en De Appelgaard!

  Lees meer
 • Midgetgolfen onder de fruitbomen bij Nationaal Fruitpark Ochten

  28 mei 2015

  Nationaal Fruitpark Ochten is een bijzondere locatie voor een bijeenkomst of een ontspannen dagje uit.

  Lees meer
 • Het nieuwe VrijstadFestival zet Culemborg van 29 t/m 31 mei op zijn kop

  21 mei 2015

  Het laatste weekend van mei kan iedereen zich onderdompelen in de activiteiten van het Vrijstadfestival in Culemborg . De samenwerking van de Vrijstadmarkt, Fair&Green, het Cultuurplatform Culemborg en de Oldtimerclub HACC brengt duizenden mensen van binnen en buiten Rivierenland op de been.

  Lees meer
 • Een groeps-, familie- of bedrijfsuitje? Bij de Pannekoekenbakker Buren ben je aan het juiste adres!

  13 mei 2015

  De Pannekoekenbakker Buren is een gezellige locatie met overheerlijke pannenkoeken met een keuze uit 230 soorten pannenkoeken. Daarnaast kun je er genieten van gebak en de vele soorten desserts waaronder heerlijk ambachtelijk Italiaans ijs.

  Lees meer
 • Fietsen & genieten van Asperges bij De Gouden Molen

  12 mei 2015

  Wil je lekker gaan fietsen in het land van Maas en Waal? Bij De Gouden Molen geven ze je graag meer informatie over de diverse fietsroutes in deze mooie omgeving.

  Lees meer
 • Nieuw in de regio: een Broodje ijs!

  12 mei 2015

  Ook als ijssalon moet je continue vernieuwen en met de laatste ontwikkelingen meegaan. Dit geldt zeker ook voor IJssalon/Lunchcafé Ohlala die sinds 6 jaar een begrip in de regio en verre omstreken is geworden.

  Lees meer
 • ‘Beleef de Vestingdriehoek’

  12 mei 2015

  Vestingsteden, kastelen, forten, midden in natuurgebieden en aan brede rivieren: dat is de Vestingdriehoek. Een gebied dat uitnodigt tot wandelen, fietsen en ontspannen. En waar zoveel te beleven valt, dat je er graag nog eens terugkomt. In dit gebied is de fietsroute ‘Beleef de Vestingdriehoek’ uitgezet, waarbij je met behulp van een app het gebied verkent en onderweg informatie en tips krijgt.

  Lees meer
 • Tip: Fietsen mogen gratis mee op de voet- en fietsveren van Riveer

  12 mei 2015

  Een veer op je fietsroute is altijd leuk! Jong en oud genieten van een oversteek in dit prachtige rivierenlandschap. En de fietsen mogen bij ons gratis mee aan boord op de voet- en fietsveren. Een kaartje voor een overtocht koop je gewoon aan boord. Kijk op de website naar de verschillende vaartijden en tarieven www.riveer.nl.

  Lees meer
 • Beleef Klei bij pottenbakkerij Klei-allerlei

  12 mei 2015

  Als je door het mooie rivierenlandschap fietst kan je niet om een van de mooiste natuurproducten van de regio heen, KLEI! Als kind heb je vast wel met klei gespeeld, gemodderd.

  Lees meer
 • Tip: fietsen door Rivierenland vanaf Hotel-Restaurant De Twee Linden

  12 mei 2015

  Centraal gelegen in Rivierenland, in het Land van Maas en Waal en aangrenzend aan de Betuwe ligt Hotel-Restaurant De Twee Linden. De accommodatie is een prima uitgangsbasis om de regio te ontdekken en ligt aan meerdere Gelderse Routes zoals de Bloesem –en fruitroute, Dijk van een route en de Maas- en Waalroute.

  Lees meer
 • Fietsarrangement B&B Landgoed De Geer

  12 mei 2015

  B&B Landgoed De Geer is een heel mooi startpunt voor vele fietsroutes door de Betuwe. Je kunt bij B&B Landgoed De Geer genieten van de rust midden in de natuur, en op de fiets ben je zo in één van de mooie oude stadjes in de omgeving.

  Lees meer
 • Kamperen midden in de Betuwe? Camping Betuwe!

  12 mei 2015

  Camping Betuwe: gelegen te midden van de prachtige Betuwse natuur, met tal van fietsroutes die je langs de mooiste plekjes sturen.

  Lees meer
 • 30 en 31 mei: Opening Logement De Stoep

  12 mei 2015

  In het weekend van 30 en 31 mei wordt Logement De Stoep geopend! Logement de Stoep is een multifunctionele verblijfsaccommodatie voor individuele gasten maar ook voor groepen tot 28 personen.

  Lees meer
 • Betaalbaar kamperen bij Camping Verkrema

  12 mei 2015

  Camping Verkrema in Eck en Wiel biedt in de maanden mei en juni diverse arrangementen waardoor je kunt genieten van een betaalbare kampeervakantie!

  Lees meer
 • Special Lingeroute in de ANWB Kampioen

  08 mei 2015

  Heb je deze week de ANWB Kampioen al gelezen? In deze editie staat een 5 pagina's tellende special over de Lingeroute!

  Lees meer