Nationale Molendag bij Korenmolen De Hoop

04 april 2017

Op nationale molendag draait én bruist korenmolen De Hoop! Iedereen is van harte uitgenodigd, voor een rondleiding in de historische molen.

Op eigen gelegenheid of onder leiding van de molenaar. Zie en hoor hoe vernuftig de techniek van dit werkende bouwwerk uit 1703 in elkaar steekt. We verkopen molenmeel en lekkere mixen, waarbij de opbrengst is voor de molen in Wijk bij Duurstede.

Kom gezellig aan waaien: schuif aan de koffietafel en proef lekkers uit de rookton. Bekijk de schilderkunst van Marit van Wijk en geef je op voor een schilderworkshop. Ontvang informatie over de bijen en koop honing van imkerij De Moerbeij uit Rijswijk gld. De mandenvlechter komt weer, met prachtige ambachtelijke producten. En deze molendag komt Jacqueline Knaake van Equizone uitleg geven over Probleemloos Paardrijden.

Rond de molen is een natuurontwikkelingsgebied ontstaan. Hier huist de bever, een kolonie zilverreigers en aalscholvers, ijsvogels en tal van water- en roofvogels. Uit het rivierengebied in haar achtertuin put Adri Voorwinden als landschapsontwerper haar inspiratie. Beelden uit haar praktijk hangen in de molen.