4e editie PoëzieTour de Waal

30 april 2018

Het tourschema van de PoëzieTourdeWaal (PTdW) is bekend. De dichterstour maakt in zijn vierde editie op zaterdag 5 mei deel uit van het bevrijdingsevenement  Tour de Waal. De dichters doen tijdens hun tour een vijftal locaties aan. Ze starten om 13.00 uur en eindigen rond 16.00 uur aan de Waalkade in Zaltbommel met een poëziefinale.

De dichters houden in duokoppels voordrachten op de locaties. Per locatie is er een serie van drie voordrachten. Het tourschema ziet er als volgt uit:

- tussen 13.00 en 14.00 uur: Slot Loevestein en Stroomhuis Neerijnen;
- tussen 14.30 en 15.30 uur: kerkje Heesselt, Rossum (de Gouden Molen / In Petto);
– na 16.00 uur: poëziefinale aan de Waalkade (voor de Verdraagzaamheid).

De dichters

De kerngroep van dichters bestaat uit Thom Ummels, Leo van der Laan, Esther van Empel en Marcel Vaandrager. In het kerkje van Heesselt wordt de groep uitgebreid met de schrijfsters Marion Bloem en Jannie Regnerus. Op de eindbestemming Zaltbommel zullen ook gastdichters (Marion van Rooij en Joep Beliën) een voordracht houden.

Daarnaast zullen prijswinnende scholieren van de dichtwedstrijd van het 4 mei comité in Zaltbommel hun gedicht voordragen.

Op zaterdag 5 mei vindt het evenement Tour de Waal plaats. In aanloop naar dit evenement plaatsen we elke dag informatie over verschillende onderdelen van het programma. Kijk voor meer informatie op Tourdewaal.nl