Feestelijke aftrap Fruitcorso met veel nieuwe elementen

23 april 2018

In een bomvol Agnietenhof in Tiel heeft Stichting 4-Stromenland donderdagavond de aftrap verricht van het 58e Fruitcorso. Zo wordt er voor het eerst een avondcorso gehouden met verlichte wagens. 

Tussen het middagcorso en Corso by Night wordt de corso-wielerronde gehouden. Dit evenement kent drie onderdelen en wordt gereden op het corsoparcours: prominenten, jeugd en profs van Metec. De organisatie is in handen van de Batauwers en wielerprofploeg Metec van Michel Megens. Om de toekomst van het evenement veilig te stellen zal er entree geheven worden. Voorzitter Rian Verwoert: “We zijn enorm blij met alle sponsors, maar we hebben meer fundament nodig onder het evenement. Daarom gaan we dit jaar starten, net als in het verleden, met een bijdrage te vragen aan de bezoekers. We hebben het dan over vijf euro, waarbij de kinderen tot en met 12 jaar er gratis in mogen.’’ Naast veranderingen zijn er ook onderdelen, die blijven zoals het Kindercorso en het FoodTruckFestival in het Kalverbos.

Corso 18Presentatieavond CV_JB_4474

 

 

Burgemeester Hans Beenakker prees de organisatie: “Geweldig wat er allemaal gebeurd is. Ik verwacht veel van het avondcorso.’’ Hij kondigde een nieuwe actie aan: Corsovriendje voor een Tientje. De actie start in de maand juni en meedoen betekent automatisch donateurschap. Bovendien krijgen de deelnemers er veel voor terug: gratis entree parcours en tentoonstelling en een presentje. Voorwaarde is wel om het voor 1 september te verzilveren.

Ontwerpen
In totaal rijden er 15 september 18 wagens: 12 grote wagens en 6 jeugdwagens. De ontwerpen waren opgesteld in de foyer en trokken veel belangstelling. Daarnaast werden de 22 mozaïeken gepresenteerd, die begin september aan de gracht worden gelegd door tal van clubs, verenigingen en scholen.

Corso 18Presentatieavond CV_JB_4674