GeoFort strijdt om €100.000 voor realisatie museumdroom

04 april 2018

GeoFort is genomineerd voor de BankGiro Loterij Museumprijs 2018 en maakt hiermee kans op 100.000 euro voor de realisatie van zijn museumdroom.

In een korte tijd is er met GeoFort een prachtig, innovatief museum gerealiseerd. Dit werd in 2016 beloond met de prijs voor het beste kindermuseum van de wereld. Door de innovatieve en aansprekende manier waarop bezoekers kennis maken met techniek, zijn zij nu genomineerd voor de BankGiroLoterij Museumprijs 2018. Vanaf 3 april tot en met 8 mei kan het publiek stemmen op www.museumprijs.nl. Met jouw stem maak je ook kans op een reis voor twee personen naar New York. 

Nieuwe Virtual Reality Experience
Naast de titel ‘Museum van het Jaar', ontvangt de winnaar 100.000 euro. Hiermee kan GeoFort een nieuwe exhibit realiseren. Willemijn Simon van Leeuwen, directeur GeoFort: “Mochten wij de 100.000 euro winnen, dan willen we ons museumaanbod uitbreiden met een Virtual Reality Experience. We ontwikkelen een spel om de geografische kennis van onze bezoekers te testen in een reis om de wereld. Het doel is zo snel en zoveel mogelijk plekken te herkennen en zo je mede-wereldreizigers af te troeven.”

Geo Fort _banner FB-MUSEUMPRIJS18_CIV

 

Publieksvriendelijk museum
Volgens de jury is GeoFort een publieksvriendelijk museum. Het museum weet een thema als cartografie en navigatie op een aantrekkelijke manier neer te zetten. Vooral voor kinderen heeft dit museum veel te bieden, maar ook voor volwassenen is er genoeg te beleven. De activiteiten zijn vernieuwend en zitten educatief sterk in elkaar. Op verrassende wijze worden geografische verbanden gelegd met het heden, waarbij de actuele relevantie van meettechnieken door de bezoeker zelf ontdekt en ervaren wordt. Met relatief beperkte middelen, maar gebruikmakend van een sterke interactie met het fort, de natuur en de omgeving heeft GeoFort zich in korte tijd weten te ontwikkelen tot een inspirerend techniekmuseum.

“Wij zijn super trots dat GeoFort als jong museum - we zijn pas vijf jaar open voor het publiek - nu al genomineerd is voor deze prestigieuze prijs. En natuurlijk hopen we dat we winnen en de nieuwe VR Experience kunnen realiseren”, aldus Willemijn Simon van Leeuwen. 

Naast GeoFort zijn ook Maritiem Museum en Science Centre Delft genomineerd. De winnaar wordt op 18 mei bekend gemaakt.