Watersport op en langs de Linge

13 augustus 2015

Ga er deze zomer eens lekker met de boot op uit en maak gebruik van de passantenhavens van Uit®waarde. De Linge heet je van harte welkom!

Zo zijn er passantenplaatsen in Asperen en De Galgenwaard te Oosterwijk nabij Leerdam. Je mag hier gedurende het seizoen van 1 april tot 1 oktober, 2 x 24 uur overnachten. Op de Galgenwaard tref je ook een fraai recreatieterrein aan waar je heerlijk kunt vertoeven. Er zijn camperplaatsen met prachtig uitzicht over de Linge, een boothelling en een pontje dat je naar Heukelum, de overkant, brengt. Kortom, op de Galgenwaard is van alles te beleven.

Bij Heerlijkheid Mariënwaerdt ligt een passantensteiger. Vanuit hier kun je een mooie wandeling over het landgoed maken of een pannenkoek eten bij de Stapelbakker.

Heb je zin om het gezellige stadje Buren te bezoeken? Kom dan met je boot (maximale diepgang 0,80 meter) via de Korne naar Buren en overnacht daar aan de passantensteiger tegenover de Prins.

Langs de Linge zijn aanlegplaatsen, jachthavens en kanobedrijven gevestigd. Op verschillende plaatsen kunnen kanovaarders de Linge op. Het traject tussen Tiel, Geldermalsen en Gorinchem is het meest landschappelijk. Ook de Korne, die de Linge verbindt met het stadje Buren, is aantrekkelijk om te kanovaren. Langs de Linge is een netwerk van eenvoudige voorzieningen gemaakt voor de kanovaarder.

Kijk voor meer informatie over watersport op Uiterwaarde.nl of volg Uit®waarde via Facebook en Twitter.