Hollandse gezelligheid op 22e Landgoedfair

23 augustus 2016

De Landgoedfair op landgoed Heerlijkeid Mariënwaerdt was gezellig druk. Het evenement dat al voor de 22e keer gehouden werd, trok ruim 24.000 bezoekers.

Waardart Joyce Bloem - Landgoedfair 2016Het prachtige weer van de eerste vier dagen zorgdevoor een ongedwongen en gezellige sfeer. Bezoekers winkelden bij de ruim 180 stands met kleding, accessoires, decoraties, planten, antiek, tuinmeubelen, kunst en lekkernijen en genoten van de demonstraties in de centrale ring. De Jamwedstrijd die in samenwerking met magazine Seasons werd georganiseerd was een groot succes. Uit 175 ingeleverde potjes jam koos de jury het winnende recept. Op zondag vond voor het eerst de Big Green Egg Challenge plaats. 12 teams streden in twee rondes op dit multifunctionele buitenkooktoestel om mooie prijzen. De opdracht was een geweldige boerensandwich te maken met een black box aan ingrediënten.

Op zaterdag 20 augustus werd voor de vierde keer de Dairy Fair georganiseerd. Deze Betuwse melkveekeuring trekt steeds meer belangstelling. Rita 670 van de Willem’s Hoeve uit Buren won voor de tweede keer de hoofdprijs; deze zwartbonte Holstein Frisian mag een jaar lang de titel dragen ‘barones van Mariënwaerdt’. Zowel bezoekers als standhouders waren enthousiast over de sfeer van deze zonnige Landgoedfair. De organisatie mag terugkijken op een geslaagd evenement. Op naar de Kerstfair, die van 8 t/m 11 december gehouden wordt!