Marechausseemuseum pakt uit tijdens ‘Marechausseemuseum’-dagen

22 augustus 2016

Het Marechausseemuseum in Buren bestaat op 31 oktober a.s. 80 jaar en organiseert met medewerking van de Koninklijke Marechaussee in het weekend van 24 en 25 september de ‘Marechausseemuseum’-dagen. Met als thema “80 jaar Marechausseemuseum. 

Meer dan 200 jaar marechausseegeschiedenis!” pakt het museum dit weekend uit en kunnen bezoekers uitgebreid kennis maken met de taken van de Koninklijke Marechaussee; bewaken & beveiligen, grenspolitie en militaire politie & internationale taken.

Thema

Tijdens de ‘Marechausseemuseum’-dagen ontdekken bezoekers - van jong tot oud - uitgebreid en op een leuke manier het verleden en heden van de Koninklijke Marechaussee. Vanaf de oprichting in 1814 tot de moderne en professionele Marechaussee van nu.

Programma

De programmering zal in het weekend van 24 en 25 september volledig in het teken staan van de brede taken van de Koninklijke Marechaussee – bewaken & beveiligen, grenspolitie en militaire politie & internationale taken – en zal bestaan uit diverse leuke activiteiten, demonstraties en static shows.

Kinderen kunnen o.a. worden geschminkt als een echte militair, een speurtocht maken door het museum, hun vingerafdruk laten afnemen, een deur inbeuken en deelnemen aan een exercitieles.

Daarnaast kunnen bezoekers kennis maken met ‘serious gaming’  – een belangrijk middel voor defensie om militairen te trainen – gratis rondleidingen volgen en is het materieel van de Koninklijke Marechaussee, van historische voertuigen tot moderne en gepantserde voertuigen van de Brigade Speciale Beveiligingsopdrachten en Mobiele- en Bijstands Eenheden, van heel dichtbij te bekijken en te fotograferen.

Meer informatie

De ‘Marechausseemuseum’-dagen vinden plaats in het museum, in de tuinen van het museum en de direct omliggende straten. Het evenement begint op beide dagen om 11.00 uur en eindigt om 16.30 uur.

De entreeprijs is € 5,00 per persoon (per dag). Kinderen tot 4 jaar hebben gratis toegang. Museumkaart-, defensiepas- en veteranenpashouders én “Vrienden van de vier vestigingen van de Koninklijke Stichting Defensiemusea” hebben op vertoon van hun kaart/pas eveneens gratis toegang. 

Marechausseedagen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het Marechausseemuseum is onderdeel van de Vier Defensiemusea. De andere musea zijn het Nationaal Militair Museum in Soesterberg, het Marinemuseum in Den Helder en het Mariniersmuseum in Rotterdam.