Zomervakantie bij Slot Loevestein

04 augustus 2017

In juli en augustus is Slot Loevestein elke dag geopend en is er van alles te doen! Kruip jij in de boekenkist of schiet je mee met de kasteelschutter? Schilder jij je eigen ridderschild of ga je van maliënkolder een armbandje maken? 

Verder is er muziek, zijn er historische kinderactiviteiten, Oudhollandse spellen en kun je zien hoe een gezin vroeger leefde in de soldatenhuisjes. Elke dag wordt het kasteel belegerd met gidsenverhalen. Daarnaast is er bijna dagelijks wel iets extra’s te doen.

Hieronder vind je een aantal activiteiten uitgelicht. Kijk voor het volledige overzicht op Slotloevestein.nl

Workshop maliënkolder armbandjes maken  
5, 12, 19 augustus

Met de ringetjes waar vroeger een maliënkolder werd gemaakt, kunnen bezoekers op elke zaterdag een stoere armband maken en mee naar huis nemen. Leuk voor kinderen en volwassenen.  Tussen 11.30 – 15.30 uur kun je doorlopend aanschuiven.
Bij mooi weer is het buiten, bij slecht weer in het kasteel in de Grote Caemer.
De kosten voor deze workshop zijn € 5,00, te betalen tijdens de workshop. Reserveren is niet nodig.

Woensdag Workshop voor kinderen
Datum wapenschild schilderen: 2, 9 en 16 augustus
Datum buideltjes maken: 12, 19, 26 juli, 23 en 30 augustus

Elke woensdag is er een workshop in de Grote Caemer. Drie keer per dag worden deze workshops gegeven in het kasteel: om 13.00 uur, 14.00 uur en 15.00 uur.

Workshop 1: schilder je eigen schild! Deze workshop kost € 5,00. Vanaf +- 2 jaar.

Workshop 2: Maak je eigen buideltje om daarin dierbare herinneringen te bewaren. Deze workshop kost € 2,50. Vanaf +- 4 jaar.
Let op, er kunnen maximaal 8 kinderen per workshop meedoen. Inschrijven en betalen voor deze workshop kan op de dag zelf, bij de kassa tegelijk met het kopen van je toegangskaartje.

Oudhollandse spellen
Datum: 14, 21, 28 juli, 4, 11, 18, 25 augustus en 1 september

Op de Voorburcht kun je elke vrijdag steltlopen, hoepelen, koekhappen, spijkerpoepen, zaklopen  en nog veel meer. Ook leuk voor oma’s en opa’s!
Gratis

Soldatengezin in het soldatenhuisje
Datum: 12, 13, 17, 18, 19 en 20 augustus

In Slot Loevestein lag vaak een garnizoen soldaten. Ze woonden en werkten in de soldatenhuisjes, vaak met 10 man tegelijk! Sommige soldaten waren getrouwd en woonden met hun vrouw en kinderen in zo’n huisje. Deze zomer kun je soldaten en hun gezinnen zien in Slot Loevestein. Niet alleen de soldaten hebben hun werk te doen, ook de vrouwen hebben belangrijke taken. De kinderen spelen ondertussen in en rond het Slot. Kom kennis maken met de mannen, vrouwen en kinderen die de soldatenhuisjes bewonen!

Gratis te zien in de vesting. Voor het kasteel gelden de reguliere toegangsprijzen.

Struintochten zomervakantie 2017
Datum: 16, 23 en 25 augustus om 14.00 uur

Ga met de gids van Staatsbosbeheer van de paden af en dwaal mee door de uiterwaarden van de Waal. Tijdens de struintocht door het Munnikenland vertelt de gids je alles over de dieren en planten die je onderweg tegenkomt. Onderweg tref je vast de rode geuzen en konikpaarden. Ook vertelt de gids meer over het project Ruimte voor de Rivier, waarbij de dijk is verlegd en het natuurgebied in het Munnikenland nog groter is geworden. Een fijne tocht voor het hele gezin!

Tips:

  • Houd er rekening mee dat het 10 minuten lopen is van de parkeerplaats naar de ingang van het slot
  • Trek kleding aan die vies mag worden en stevige, waterdichte wandelschoenen of laarzen
  • De tocht gaat buiten de paden en is daarom niet geschikt voor mindervaliden of kinderwagens
  • Honden mogen aangelijnd mee, mits goed onder controle
  • Vooraf aanmelden is niet nodig

Prijs volwassenen: € 5
Prijs kind t/m 12 jaar: € 3
Tocht geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar

Middeleeuws kampement en ridderschool
Datum: 26 en 27 augustus

Kom in het weekend van 26 en 27 augustus een kijkje nemen in het middeleeuwse kampement van Bataille Krijgskunsten op Slot Loevestein! De ridders en soldaten van Bataille laten zien hoe  een training in middeleeuwse vechtkunst er aan toe gaat. Je bent welkom om zelf eens te voelen hoe het is om een echt zwaard vast te houden, of om met een ridder op de foto te gaan. Kinderen kunnen mee doen aan de ridderschool in de arena.

Gratis in de vesting