Kaartverkoop Rode Kruis Bloesemtocht van start

17 december 2015

Op zaterdag 16 april 2016 organiseert de Stichting Nationale Rode Kruis Bloesemtocht de 24e editie van de Bloesemtocht in Geldermalsen en omgeving. De voorverkoop van startbewijzen is begonnen. Met maar liefst 8 routes met verschillende afstanden biedt de Bloesemtocht voor iedere wandelliefhebber wel een geschikte route.

Via de website www.rodekruisbloesemtocht.nl kunnen liefhebbers hun startbewijs voor de Bloesemtocht in 2016 nu al met korting bestellen. Vorige week introduceerde het comité Communicatie van de stichting een nieuw, fris en modern logo en huisstijl die het doel van de stichting mooi in beeld brengen.

Prachtige eendaags wandelevenement
De Rode Kruis Bloesemtocht is een van de grootste eendaagse wandelevenementen in Nederland. Met routes van 8 tot 40 kilometer, waarvan een aantal routes ook toegankelijk voor nordic walkers, biedt de Bloesemtocht voor ieder wat wils. Alle routes – grotendeels autovrij - leiden dwars door boomgaarden en over terreinen die normaal gesproken niet toegankelijk zijn. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de aanleg van speciale bruggen en het openstellen van privédomeinen. De routes van de Bloesemtocht kunnen dus maar één dag per jaar gewandeld worden. Alle routes zijn stuk voor stuk prachtig. Omgeven door een bloesempracht lopen de wandelaars over dijken, door uiterwaarden en langs veel meer moois dat de Betuwe te bieden heeft. Bovendien kunnen ze bij zowel de rustposten, maar ook langs de route genieten van livemuziek. Alle routes starten en eindigen op het veilingterrein van de Koninklijke Fruitmasters in Geldermalsen, op twee minuten loopafstand van het NS-station.

Meer informatie
Meer informatie en voorinschrijving via de website www.rodekruisbloesemtocht.nl, of volg de Bloesemtocht op Facebook en Twitter. Voorinschrijving biedt korting en met dit startbewijs kunnen wandelaars op 16 april direct van start.

Foto: Ab Donker