Kasteel Ammersoyen in kerstsfeer

08 december 2015

In de kerstvakantie is kasteel Ammersoyen in kerstsferen gehuld. Alle vertrekken van het kasteel zijn versierd met kerstbomen en kerststukken en overal branden lichtjes en kaarsen. Kom ook genieten van het sfeervolle kasteel!

Rondleiding of zelfstandige bezichtiging
Je kunt in de kerstperiode deelnemen aan een rondleiding met een gids of het kasteel op eigen gelegenheid bekijken. Tijdens een rondgang zie je onder meer het middeleeuwse vrouwenverblijf, de ridderzaal, de torenkamers en de chique 17e eeuwse vertrekken. Alle vertrekken zijn in kerstsferen gehuld. Natuurlijk beklim je ook de trappen in de metersdikke muren naar de museumzolder en de wapenkamer. 

Kinderrondleidingen
Voor kinderen en hun (groot)ouders is er dagelijks om 13.30 uur een kinderrondleiding met aansluitend een mooi kerstverhaal op de Verhalenzolder. De kinderen kunnen zich verkleden als ridder of jonkvrouw en mogen in de wapenkamer onderdelen van een harnas passen.

Taveerne: spelletjes en knutselen
Na afloop van de rondgang door het kasteel kun je terecht in de taveerne waar ook warme glühwein en chocomelk met slagroom te verkrijgen is. Er staan allerlei bordspelletjes op tafel en kinderen kunnen er knutselen en kleuren in het teken van kerst.

Bezoekinformatie
Datum: dagelijks in de kerstvakantie van 19 december t/m 5 januari, behalve op 1e en 2e kerstdag, Oudejaarsdag en Nieuwjaarsdag.
Tijd: 11.00 tot 17.00 uur, laatste entree 16.00 uur
Aanvang rondleidingen in kerstsfeer: 11.00 uur, 13.00 uur en 15.00 uur
Aanvang kinderrondleiding in kerstsfeer: 13.30 uur
Entree: volwassenen € 8,50, kinderen 4 t/m 12 jaar € 5,00
Reserveren is niet nodig
Adres: kasteel Ammersoyen, Kasteellaan 1, 5324 JR Ammerzoden
Meer informatie: http://www.glk.nl/ammersoyen of ammersoyen@glk.nl