Nieuw: Escape Room XL in Zoelen!

17 december 2015

Het is een hype! Na Azië en Amerika is nu ook Europa in de ban van … Escape Rooms. Escape rooms zijn voornamelijk bekend geworden door de escape games op internet en mobiele telefoons. De volgende stap was om fysiek betrokken te zijn bij het spel en zo ontstonden de escape rooms. Het concept is nu wereldwijd een rage… en dat komt goed uit, aldus eigenaar Patrick Janssen. "Wij hebben nog een onbegaan deel van ons complex. Nooit naar omgekeken en een beetje eng…"

Het principe van een Escape Room is als volgt: Een groep mensen laat zich opsluiten in een kamer en moet door middel van het vinden van clues en het oplossen van puzzels binnen een bepaalde tijd uit de kamer ontsnappen, perfect voor teambuilding binnen groepen! Veel escape rooms hebben een thema in de griezel-, detective- of misdaadsfeer.

Patrick Janssen verteld over het thema van zijn nieuwe aanwinst. "Onze escape room gaat terug naar de oorsprong van het pand. Oorspronkelijk was ons gebouw een agrarisch bedrijf; boerderij Wittesteijn. Tijdens de oorlog is het gevorderd door de Duitsers en werd de boerderij gebruikt voor experimenten. Hier is nog veel van terug te vinden, maar er zijn nog teveel raadsels. Binnen dit spel worden de deelnemers gevraagd om te helpen met het ontrafelen van het mysterie van Wittesteijn. Durft u het aan …?"

In Nederland zijn inmiddels 206 escape rooms. Wat maakt jullie escape room nou zo onderscheidend? "Ten eerste de unieke locatie met een zeer verrassende wending!", verteld Patrick Janssen met een mysterieuze glimlach op zijn gezicht. "Daarnaast het aantal deelnemers. Bij de meeste escape rooms is dit maximaal 10 personen en kun je dus niet terecht met grote groepen. Er komt steeds meer vraag vanuit het bedrijfsleven met grotere aantallen. Bij onze Escape Room ga je met 15 personen naar binnen, maar doordat het uit meerdere kamers bestaat en meerdere opdrachten kunnen we makkelijk groepen tot 200 personen kwijt op een dag. Een super leuk idee voor een personeelsuitje dus! Het is ook fantastisch om in de winter te ondernemen, omdat je niet weersafhankelijk bent. Misschien wel een idee voor het jaarlijkse kerstuitje of in plaats van het kerstpakket ;-) Sla je 2 vliegen in een klap: een origineel kerstpakket én het doeltreffendste teambuildingsuitje ooit!"

Zien we jullie snel in Zoelen? De regels zijn bekend, de klok loopt en de deur gaat op slot… ontsnap voordat de tijd op is!

Voor meer informatie: www.escaperoomXL.nl of www.hollandevenementengroep.nl