Vier dagen fietsen door de Fruitdelta van het Rivierengebied

24 februari 2017

De fietsvierdaagse wordt verreden van do.25 mei t/m zo. 28 mei. De start is op donderdag 25 mei - Hemelvaartsdag –  bij dorpshuis “De Avezathen” Daver 46 4012BC Kerk-Avezaath. Men kan deelnemen aan vier verschillende afstanden: 25, 40, 60 of 80 km. 

Ook dit keer zullen de fietsers weer kunnen genieten van het gevarieerde Betuws landschap, de Fruitdelta van het Rivierengebied: boomgaarden, wijngaarden,  rivieren met uitgestrekte uiterwaarden en prachtige vergezichten, kronkelende dijkjes, stroomruggen, bruggen en pontjes, landgoederen en gezellige dorpjes en stadjes. Een prima gelegenheid om de Fruitdelta te leren kennen. Overnachtingsmogelijkheden vindt u op onze website www.betuwsefietsvierdaagse.nl

Voorinschrijving

Fietsliefhebbers kunnen zich nu al met korting online inschrijven via www.betuwsefietsvierdaagse.nl . Bij voorinschrijven bedragen de inschrijfkosten €8,-  voor deelnemers vanaf 13 jaar en €5 ,- voor deelnemers t/m 12 jaar. De voorinschrijving sluit op 15 mei.

Dagkaarten

Tijdens de fietsvierdaagse zijn er ook dagkaarten verkrijgbaar; deelnemers vanaf 13 jaar betalen €4,- en deelnemers t/m 12 jaar €2,-.

Routes 2017 

Donderdag 25 mei 2017 (1e dag) - Hollandse Waterlinieroute. 
Vandaag fietsen alle deelnemers naar Beusichem, de meesten zullen doorfietsen naar en door Culemborg. De lange-afstand-rijders zullen langs Hagestein Schoonrewoerd en Leerdam komen. Hun route volgt gedeeltelijk het Merwedekanaal. Later komen zij langs de noordzijde van Leerdam en van Mariënwaerdt. 

Vrijdag 26 mei 2017 (2e dag) - Lingeroute. 
U volgt een van de mooiste fietsroutes van Nederland en komt door Geldermalsen, Deil, Rumpt, Beesd, Landgoed Mariënwaerdt en Tricht. De langere routes komen ook door Asperen, Heukelum, Leerdam en Acquoy. Tot slot komt u in Buren, het Oranjestadje met zijn vele monumenten, de stadsgracht, de molen Prins van Oranje en diverse musea. 

Zaterdag 27 mei 2017 (3e dag) - Midden Betuweroute. 
Wij leiden u naar Echteld, Ommeren, Lienden en Eck en Wiel. De lange- afstand-rijders zullen de Waaldijk volgen langs Dodewaard en Herveld om via Hemmen en de Rijndijk weer richting Opheusden en Lienden te rijden. Vooral de lange-afstand-rijders zullen vandaag genieten van de imposante rivieren Waal en Rijn. 

Zondag 28 mei 2017 (4e dag) - Lekroute. 
Bijna alle deelnemers zullen tweemaal de rivier de Lek oversteken en het prachtige stadje Wijk bij Duurstede aandoen. De lange-afstand-rijders leiden wij vandaag eerst langs Werkhoven en de Utrechts Heuvelrug. Het verste punt voor de 80 km-rijders ligt bij het dorpje Austerlitz!