3 leuke uitjes in de voorjaarsvakantie

18 februari 2018

Je eigen Franse katapult maken, luisteren naar de leukste geschiedenisverhalen, spannende proefjes doen in het lab en genieten van muzikaal verteltheater: de voorjaarsvakantie in Rivierenland is zeker niet saai! Wij geven drie tips voor leuke uitjes. 

 

Voorjaarsvakantie op Slot Loevestein

Er is van alles te doen op Slot Loevestein tijdens de voorjaarsvakantie. Luister naar spannende verhalen, maak buskruit met de juiste ingrediënten of laat de vesting onder water lopen met het waterspel. 

Ook komt de 'kist vol verhalen' tevoorschijn. Want met z'n 657 jaar oud, zijn er veel geschiedenisverhalen over het slot te vertellen. Aan de hand van voorwerpen uit de kist, vertellen de gidsen in het kasteel over de voormalige bewoners. 

Het thema deze vakantie is ridders en ‘blijdestenen’. Wat zijn blijdestenen? Hoe werden ze afgeschoten? Dat kun je horen tijdens het vakantieverhaal van de gidsen. Na het verhaal kun je je eigen ‘trebouchet’, Franse katapult, bouwen tijdens de workshop. Deze workshop is op woensdag 28 februari en vrijdag 2 maart om 13.00, 14.00 en 15.00 uur. Kijk hier voor meer leuke vakantie-activiteiten.

Slot Loevestein is in de vakantie elke dag open van 11.00 tot 17.00 uur.

22-700x 0-c -default

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Voorjaarskriebels op GeoFort

Spelen, speuren, beleven en experimenteren; in de voorjaarsvakantie is er veel te beleven op het GeoFort. Start je voorjaarsvakantie goed door vrijdag 23 februari samen met familie of vrienden mee te doen aan de Sterrentocht. Op woensdag 28 februari kun je leuke proefjes doen in het GeoLab. Naast alle gave exposities op gebied van cartografie en navigatie kent GeoFort ook nog eens een rijke geschiedenis. Kom donderdag 1 maart naar het fort voor de Historische Dag. Doorlopend zijn er historische rondleidingen en Minecraft speurtochten. Voor de kleintjes komt de Waschvrouwe vertellen en met Generaal Krayenhof kun je GPS-tekenen!

Van 24 februari t/m 4 maart is het fort alle dagen geopend (van 10.00 tot 17.00 uur). Kijk hier voor alle voorjaarsactiviteiten op het Geofort. 

Geo Fort _voorjaar 18-900x 600

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kasteel Ammersoyen geopend

Ontdek de wereld van jonkvrouwen en ridders in Kasteel Ammersoyen. Op woensdag 14, 21 en 28 februari, donderdag 15 en 22 februari en donderdag 1 maart en zondag 18 en 25 februari en zondag 4 maart is het kasteel open voor publiek. In het kasteel is van alles te beleven voor kinderen. Zo kun je in de wapenkamer onderdelen van een harnas passen. Ook is er een leuke speurtocht verkrijgbaar om te doen tijdens de tocht door het kasteel. 

Tip: op woensdag 21 februari en donderdag 1 maart speelt Muzikaal Verteltheater de Rode Maan de voorstelling ‘Adeloedeladelaar'. Meer informatie en reserveren.

Hannafloor Adedoelaar