Marco Borsato op 25e editie Appelpop

28 januari 2016

Niemand minder dan Marco Borsato zal dit jaar te zien zijn tijdens de jubileumeditie van Appelpop op 9 en 10 september. Borsato is de eerste act die is aangekondigd voor de 25e editie van het gratis festival.

Zo’n 25 jaar geleden brak Borsato definitief door met ‘Dromen zijn bedrog’. Sindsdien halen zijn betekenisvolle, soms breekbare liedjes keer op keer de hitlijsten. Nummers als ‘Binnen’, ‘Rood’ en ‘Ik leef niet meer voor jou’ worden in volle zalen, op feestjes of waar dan ook luidkeels meegezongen. Nu zijn carrière bijna net zo oud is als Appelpop wordt het hoog tijd dat hij als een van Nederlands grootste zangers ook iedereen in Tiel zal laten meezingen. 

Bij het maken van zijn meest recente album ‘Evenwicht’ werd de ambitie om het steeds weer behaalde succes vol te houden zoveel mogelijk losgelaten. Vooral om met veel plezier en passie te kunnen werken aan liedjes die uit het hart komen, waarop te horen is hoe Borsato het geluk in zijn leven koestert. Zodoende is de single ‘Mooi’ geschreven vanuit een andere blik in de nieuwe levensfase waarin de zanger nu zit. Ook probeert hij meer balans te zoeken tussen ontspanning en de inspanning dat het werk van hem vraagt. Wat betreft het aantal shows hield Borsato dit altijd al in de gaten, met name om het geen routine te laten worden en elke keer alles te kunnen geven. Dat hij dit tijdens het jubileum van Appelpop zeker ook gaat doen staat vast.

De organisatie van Appelpop zal met onder andere Marco Borsato weer een geweldig festival neerzetten op 9 en 10 september. Zoals elk jaar is ook deze jubileumeditie gratis toegankelijk. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de vele vrijwilligers en sponsoren. Kijk voor meer informatie over de sponsormogelijkheden en andere informatie over Appelpop op appelpop.nl