Tip: Slot Boekenstein op 23 augustus

13 juli 2015

Op zondag 23 augustus staat Slot Loevestein in het teken van kinderboeken. Kom je ook? Misschien kom je je favoriete kinderboekenschrijver tegen. Of doe je mee met een workshop verhalen schrijven of striptekenen? Er is van alles te beleven! 

Je kan meedoen met de Boekiewoekiedans, luisteren naar spannende verhalen en genieten van de voorstelling ‘Igor leest zich vrij’. Schrijf de datum 23 augustus dus in je agenda en kom langs!

Ontmoet kinderboekschrijvers Arend van Dam en Lizzy van Pelt
Lizzy van Pelt is schrijver, illustrator en dichter. Ze schreef onder andere het moppenboek ‘Twee kilo vliegen’ en de serie ‘Manege Olivijn’. Op Slot Boekenstein kun je met haar de Quizz van Lizz spelen. Arend van Dam leest voor uit zijn boek ‘Lang geleden’ en komt signeren. Zijn eerste boek schreef hij pas toen hij op z’n achtentwintigste vader werd. Sindsdien heeft hij de smaak te pakken en heeft hij het schrijven zijn beroep gemaakt.

Theatervoorstelling ‘Igor leest zich vrij’
Igor Krulsnor is de bekendste goochelaar van Verweggistan en gaat, na een aantal jaren toeren door Nederland, terug naar zijn vaderland. Daar, in Verweggistan, vertelt hij zijn familie en vrienden over Nederland. Zijn landgenoten begrijpen echter niets van zijn verhalen. Een soort winkel waar je boeken mag lenen? Een lamp langs de weg die aangeeft of je mag rijden of niet? De verhalen van Igor worden niet geloofd. Igor voelt zich eenzaam. Opeens ontdekt Igor dat iemand in zijn tas een paar kinderboeken heeft gestopt! Het zijn kinderzwerfboeken; boeken die kinderen laten zwerven zodat andere kinderen deze ook kunnen lezen. Igor legt de boeken in het clubhuis neer, waar alle inwoners van Verweggistan ’s avonds spelletjes doen. Al snel blijkt dat steeds meer landgenoten nieuwsgierig raken naar zaken als bibliotheken, schaatsen, rookworsten en nog meer van dat soort Hollandse dingen. Igor kruipt uit zijn dal en kan weer blij goochelen.

Praktische informatie
Zondag 23 augustus van 11.00 – 17.00 uur.
De activiteiten vinden plaats in het kasteel. Hiervoor gelden de reguliere entreeprijzen: voor volwassenen € 12,50 en kinderen 4–18 jaar € 8,50. Kinderen 0 t/m 3 jaar en MK: gratis.