Cities of Glass - KunstFort Asperen

05 juli 2017

‘Cities of Glass’ is een manifestatie en serie exposities over de synergie en kruisbestuiving tussen de Nederlandse, Boheemse en Venetiaanse glaskunst en glasblaastechnieken. Uiteraard vindt alles plaats in glasstad Leerdam en omstreken.

Tijdens de manifestatie, die op 24 juni van start gaat, werken gerenommeerde ontwerpers en kunstenaars - zoals Chrisamen met meesterglasblazers uit Nederland, Italië en Tsjechië. Berend Strik, Scholten & Baijings, Zoro Feigl en Anne Wenzel geven hun eigen invulling aan de diverse glasblaastechnieken.

De objecten die voortkomen uit deze bijzondere samenwerking staan vanaf 8 juli in KunstFort Asperen. Ook in het Nationaal Glasmuseum zijn in het kader van de glasmanifestatie drie tentoonstellingen te zien. Tijdens ‘Cities of Glass’ zijn er daarnaast veel publieksactiviteiten, zoals glasblaasdemonstraties, glasworkshops en symposia.

‘Cities of Glass’ vindt zijn oorsprong in ‘Glas 86’, de manifestatie in Leerdam die ruim dertig jaar geleden glaskunst onder de aandacht bracht. Hoewel er veel is veranderd, is de noodzaak om zowel kunstvorm als technieken op de kaart te zetten nog even urgent. ‘Cities of Glass’ wordt georganiseerd door het Nationaal Glasmuseum, de gemeente Leerdam, Royal Leerdam Crystal, KunstFort Asperen, De Oude Horn en de Glasblazerij.

In de tentoonstelling in KunstFort Asperen wordt vanaf 9 juli het resultaat getoond van de glasmanifestatie ‘Cities of Glass’ en in het Nationaal Glasmuseum zijn in het kader van deze glasmanifestatie drie tentoonstellingen te zien:

Cities of Glass – De verschillen tussen Italiaans, Tsjechisch en Nederlands glas
Bernard Heesen – Van Kleurenpracht naar Pronkbokaal
A.D. Copier – Lino Tagliapietra, de dynamische relatie tussen ontwerper en glasblaze
r

Deelnemers

Christien Meindertsma, kunstenaar en ontwerper
Bernard Heesen, glasblazer en beeldend kunstenaar 
Berend Strik, beeldend kunstenaar
Anne Wenzel, beeldend kunstenaar
Scholten en Baijings, vormgevers
Zoro Feigl, beeldend kunstenaar
Richard Price, glasblazer
Petr Novotny, meesterglasblazer
De la Torre Brothers, artists-brothers
Silvano & Marco Signoretto, meesterglasblazer

Tickets 

Losse kaartjes voor de tentoonstelling in KunstFort Asperen zijn te koop bij de kassa van het fort.
Combitickets voor de tentoonstellingen in KunstFort Asperen en het Nationaal Glasmuseum samen zijn - alleen online - te verkrijgen via deze link

Opening

Opening op zaterdag 8 juli om 15 uur bij het Glasmuseum, daarna gezamenlijk naar KunstFort Asperen, waar om 17 uur de tweede helft van de opening plaatsvindt.

Meer informatie