6 tips voor zomerse activiteiten met kids

27 juli 2018

Laat jezelf tot ridder slaan op Slot Loevestein, maak een bamboebouwwerk bij GeoFort of bewonder de reuzenpanda’s in Ouwehands Dierenpark. Wij tippen de zes leukste zomerse activiteiten voor kids in Rivierenland! 

 

1. Zomer bomvol activiteiten bij Slot Loevestein
De hele zomervakantie lang zijn er allerlei stoere activiteiten waar je aan mee kunt doen op Slot Loevestein. Leer schieten als een echte soldaat, maak een mariënkolder-armbandje, speel oudhollandse spelen, ontdek hoe je een middeleeuws muziekinstrument moet bespelen of wordt tot ridder geslagen! Bekijk hier het volledige programma.

2. Vier de zomer op GeoFort
Kijk of jouw huis onder of boven de zeespiegel ligt, maak een heus bouwwerk van bamboe, klim en klauter in de vleermuisspeurtuin, maak dijken en leg rivieren aan bij de waterspeelplaats en vind je weg uit het doolhof op basis van geur. Tijdens de zomervakantie is GeoFort elke dag geopend! Je kunt dan ook leuke proefjes doen in het GeoLab en meedoen aan allerlei workshops. Bekijk hier het hele programma.

3. Speuren en spelen bij Kasteel Ammersoyen
In de zomervakantie kunnen kinderen al speurend en spelend kasteel Ammersoyen ontdekken met de nieuwe Speuren & Spelen tocht. Doe de opdrachten op het kasteelterrein en kraak de code waarmee je de schatkist kunt openen. Vervolgens ga je op pad in het kasteel. Onderweg zijn er allerlei opdrachten en spelletjes te doen en kom je langs alle mooie plekken van Ammersoyen.

Wipe Out Kids Wipe Out Letters Kinderen -2

Wipeout Kids bij Beldert Beach in Zoelen


4. Obstakels bestormen bij Wipeout Kids
Heb jij Wipeout wel eens op televisie gezien? Bij Wipeout Kids in Zoelen kun je zelf obstakels als de Trampo Sweeper, Big Red Balls of Killer Surf uitproberen. Durf jij met en snelheid van meer dan vijftig kilometer per uur naar beneden te glijden van de hoogste freefall glijbaan in de Benelux?

5. Klieder met water in Speelbos De Kleine Waterlinie
In het Lingebos is een superstoer speelbos met een heus speelfort, soldaten en kanonnen. In Speelbos de kleine waterlinie kun je de hele middag lekker met water kliederen, in de bomen klauteren of verstopptertje spelen in het bos. Even verderop ligt een zwemplas, voor als je even af wilt koelen!

6. Bewonder Xing Ya en Wu Wen in Ouwehands Dierenpark
Iets meer dan een jaar wonen de reuzenpanda’s Xing Ya en Wu Wen nu al in Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Heb jij ze al bezocht? In Pandasia kom je helemaal in Chinese sferen. Verder sta je in Ouwehands Dierenpark neus aan neus met ijsberen, bespied je de bruine beren vanuit de observatiepost in Expeditie Berenbos en ga je op avontuur in de Gorilla Adventure. Zelf ook de aap uithangen? Dat kan in RavotAapia, Europa’s grootste overdekte speeljungle!