GeoFort wint internationale museumprijs voor kinderen

10 juni 2016

Het Betuwse GeoFort uit Herwijnen heeft de prestigieuze Children in Museum Award 2016 gewonnen. De prijs is bedoeld om musea wereldwijd te belonen voor innovatie en creativiteit. GeoFort is een museum over cartografie en navigatie, waar kinderen al doende leren en ouders heerlijk kunnen genieten op het terras.

“Heel trots ben ik dat GeoFort opvalt in het internationale netwerk. Doen door te leren staat bij elke exhibit bij ons centraal. Een mooi voorbeeld is de serious game om een dijkdoorbraak tegen te gaan. Kinderen moeten evacuatieplan maken en gaan aan de slag met digitale kaarten. De manier waarop wij kinderen enthousiasmeren doen we met een sense of fun, sense of experience en sense of urgency”, zegt Willemijn Simon van Leeuwen, directeur GeoFort.

"Wanneer je droge onderwerpen bij kinderen boeiend weet te maken, doe je het goed. Je kunt in het fort zowel buiten als binnen dingen doen. En dat op zoveel verschillende manieren dat kinderen van diverse leeftijden het hele bezoek lang geboeid blijven", oordeelde de jury over de aanpak van het GeoFort.

Er waren zeventien genomineerden voor de prijs, waaronder ook het Nederlandse Verzetsmuseum Junior en Nemo Science Museum. GeoFort wint een bedrag van €5000 en een wisseltrofee van Nijntje, gemaakt door Marc Bruna.

Ontdek zelf waarom het GeoFort zo leuk is!